ye-logo.v1.2

На Хмельниччину приїхало позмагатись понад півтори сотні рятувальників з усієї України

Спорт 2453
Спортивні змагання серед рятувальників проводять щорічно
Спортивні змагання серед рятувальників проводять щорічно. Фото: автора

Хлопці змагаються у пожежно-прикладному спорті.

Упродовж двох днів, 17 та 18 серпня, у селі Олешин, Хмельницького району змагаються рятувальники зі всієї України. Участь у Кубку України з пожежно-прикладного спорту беруть 17 команд. Загалом понад півтори сотні учасників.

Пожежно-прикладний спорт визнаний в нашій країні неолімпійським. До нього входять такі дисципліни: подолання 100-метрової смуги з перешкодами, підіймання по штурмовій драбині, двоборство, пожежна естафета та бойове розгортання. Цьогорічні змагання присвятили 26-річниці незалежності України.

“Змагання проводять кожного року у різних регіонах. Пожежно-прикладний спорт — заняття для справжніх, мужніх чоловіків. Головна ідея змагань - підвищити професійну і фізичну підготовку рятувальників, і, звісно, моральне задоволення. Сьогодні маємо 17 команд і 173 учасники”, - зазначив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

За його словами, хмельницький гарнізон один із найпотужніших. Попри те, що в області, як і в Україні, збільшуєшся кількість пожеж, у жодному із випадків вони не переросли у надзвичайну ситуацію.

В Олешині змагались надзвичайники з усієї України

Сергій Мазуренко став кращим у підійманні штурмовою драбиною у вікно 4-го поверху навчальної башти. Надзвичайник приїхав їх Черкащини, каже пожежно-рятувальним спортом займається із 2009 року.

Колеги підтримували своїх на трибунах

“Головне у спорті бажання, наполегливість і тренування. Тоді все буде добре. Це вже моя друга перемога у даному виді. Перша була минулого року на Кубку України”, - зазначає Сергій.

Змагання триватимуть два дні

Як розповідає головний суддя змагань Олександр Тарасов, участь у змаганнях беруть 6 заслужений майстрів спорту, 5 майстрів спорту міжнародного класу і близько 50 майстрів спорту. Решта — спортсмени-резервники. Пан суддя каже, українська команда пожежно-прикладного спорт є однією із найсильніших у світі.

Рятувальники вибирались на четвертий поверх

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую