ye-logo.v1.2

Оновлений стадіон на Гречанах відкрили, щоб...знову закрити

Спорт 5587
При відкриті стадіону, не обійшлося без перерізання червоної стрічки
При відкриті стадіону, не обійшлося без перерізання червоної стрічки. Фото: автора

Урочисте відкриття оновленого стадіону «Локомотив» відбулось 8 вересня, напередодні Дня працівника фізичної культури і спорту.

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин, разом із депутатами та чиновниками зі сфери спорту, привітали хмельничан з відкриттям оновленого стадіону та перерізали стрічку. Тоді ж кращим спорсменам міста, з нагоди свята, вручили грамоти і подарунки. Відчувши традиційні вже урочистості в честь відкриття стадіону, чиновники міської ради та ветерани спорту зіграли футбольний матч на новому полі.

До речі, стадіон «Локомотив» на Гречанах був побудованих в 60-х роках і відтоді не відновлювався. У 2016 році вирішили оновити стадіон. З міського бюджету на це витратили 1,9 мільйона гривень.

«Першочергово ми просто хотіли підрівняти, підсипати, підсіяти травою. Але коли спеціалісти обстежили трав’яне поле, то висновок був невтішний. Потрібно було знімати верхній шар ґрунту і засівати новою травою. Коли ми вирішували як правильно все зробити, щоб якісно і надовго прослужив газон, постало питання про автоматичний полив газону. Коли поле було майже готове, було важко втримати мешканців мікрорайону, щоб ніхто не перешкоджав, щоб не їздили на велосипедах або мотоциклах, ми вирішили огородити стадіон», - розповідає начальник управління молоді та спорту Хмельницької міської ради Сергій Ремез.

 

  

Повноцінно поле буде відкрите навесні 2018 року.

Сьогодні споруда у вільному доступі, відкривається для того, щоб мешканці могли бігати по бігових доріжках та займатись легкою атлетикою. А ось пограти у футбол звичайним мешканцям не вдалося тьма. Грати у футбол дозволять тільки під наглядом тренера. Це будуть організовані заняття, де кожен може записатись. А от чи буде це безкоштовно чи ні, поки невідомо. Таким чином влада хоче, аби газон прослужив якнайдовше. Чиновники кажуть, планують найняти охоронців і наглядачів, щоб хтось відкривав стадіон, дивився чи не порушують встановлені правила та доглядав за газоном.

Та відкритим стадіон буде не довго. Сергій Ремез каже, ніхто не збирається закривати стадіон, але зараз не хочеться навантажувати газон. Планують в 2017 провести пару матчів. А вже повноцінно поле буде відкрите навесні 2018 року. Для чого відкривати, щоб знову закрити стадіон, пояснили тим, що по-перше, це в честь свята. А по-друге, начальник управління молоді та спорту пояснює, що поле готове на 99%. А коли пройде пора дощів і снігу, навесні буде вже видно, де що треба під коректувати. Тоді і буде вже 100% готовність стадіону.

Росіна Могінська,

студентка Ягелонського університету (Краків, Польща)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую