ye-logo.v1.2

Футбол. Скандальна перемога «Агробізнеса» та чергове фіаско «Поділля»

Спорт 3228
Матч у Чернівцях між Буковиною та Агробізнесом видався доволі емоційним та напруженим
Матч у Чернівцях між Буковиною та Агробізнесом видався доволі емоційним та напруженим. Фото: fcbukovyna.com

Відбулися матчі 17 туру чемпіонату України з футболу серед команд другої ліги.

Хмельницьке «Поділля» вдруге у цьому сезоні зіграло на виїзді проти тернопільської «Ниви», а волочиський «Агробізнес» вперше завітав у Чернівці, де провів дуже важкий матч проти «Буковини».

«Поділля», яке в першому колі поступилося «Ниві» з рахунком 3:2, їхали в Вишнівці, де тернополяни проводять свої матчі, за заліковими очками. Утім, знову зазнало фіаско.

«Наче грали непогано, дисципліновано, але на 25 хвилині припустилися помилки і «Нива» нам забила, - каже виконуючий обов’язки головного тренера «Поділля» Віталій Костишин. – Матч був рівним. Але на 63 хвилині ми залишилися в меншості – другу жовту картку отримав Андрій Джурко. Звісно, стало важче. Утім, як на мене, була нічийна гра. Та, щоб я не говорив, рахунок на табло – ми поступилися 2:0, пропустивши ще один гол наприкінці поєдинку».

А ось лідер групи «А» волочиський «Агробізнес» здобув свою 14 перемогу в сезоні. Щоправда, далася вона команді дуже важко. А сам матч у Чернівцях багато хто охрестив скандальним.

Найемоційнішою видалася кінцівка поєдинку. Так, за рахунку 0:0, на 79 хвилині матчу «Буковина» відкрила рахунок у матчі – відзначився Антон Батрак. Утім, якщо переглядати відео з матчу, то видно, що перед тим, як півзахисник господарів завдав лучного удару, він підіграв собі рукою. Але арбітри не зафіксували порушення правил з боку Батрака і рахунок став 1:0. На 84 хвилині поєдинку «Агробізнесу» вдалося відігратися, коли гол-красень забив Богдан Семенець, для якого це вже 14 гол у чемпіонаті.

Далі було «веселіше». На 89 хвилині матчу Вадим Українець з «Буковини» в центі поля «завалив» на газон Артура Думанюка, але рефері дозволив продовжити гру, оскільки з м’яч був «Агробізнес». Утім, арбітр Олксій Деревінський показав, що після зупинки він покарає Українця. І через секунд 30 (йшла вже 90 хвилина), коли м’яч був поза грою, показав Вадиму жовту картку, яка для нього була другою в матчі, а тому чернівчани залишилися в меншості. Це викликали обурення на стадіоні. Але матч продовжився. Залишалося зіграти ще 5 компенсованих хвилин.

Через 2 хвилини 56 секунд – ще один цікавий епізод. Голкіпер «Буковини» взяв м‘яч у руки і не вводив його в гру щонайменше 12 секунд. А потім почав апелювати до арбітра, що йому заважає Богдан Семенець. Форвард «Агробізнеса», судячи з відеотрансляції матчу, щонайменше 10 секунд не підходив до голкіпера, а тому не міг йому завадити ввести м’яч у відведені правила шість секунд. «Вердикт» - вільний удар у бік воріт «Буковини». На полі почалися суперечки, які все таки завершилися тим, що господарі виставили стінку біля власних воріт. Але ця вся «процедура» забрала щонайменше 1 хвилину і 25 секунд. І схоже, що Деревінський зупиняв секундо метр, а тому 5 компенсованих хвилин розтягнулися. Вже наприкінці 96 хвилині матчу, після подачі з флангу, захисник «Буковини» в власному штрафному майданчику зіграв рукою. І, якщо арбітр, коли чернівчани забили не без допомоги гри рукою, тоді промовчав, то цього разу побачив порушення та призначив пенальті у ворота «Буковини». Таке рішення не сподобалося ані футболістам команди з Чернівців, а не вболівальникам, які були на стадіоні. Деякі, схоже, навіть хотіли вибігти на поле «поговорити» з арбітром. Але… розмовляли футболісти. Суперечки, штовханина і навіть демарш гравців «Буковини» з поля. Щоправда, потім вони повернулися. У підсумку, майже через 3 хвилини «Агробізнес» все таки пробив пенальті. І Дмитро Юхимович вивів свою команду вперед у рахунку. А через декілька секунд пролунав і фінальний свисток, який зафіксував перемогу команди з Волочиська з рахунок 2:1.

Після матчу головний тренер «Буковини» Віктор Мглинець, здебільшого, нарікав на суддівство. Щоправда, про епізод на 79 хвилини, коли його команда забила після порушення правил (гру рукою), жодного слова не сказав. Наставник «Агробізнеса» Андрій Донець не коментував арбітраж, наполягаючи: «Потрібно дивитися запис». Щодо ж гри своєї команди, то Андрій Анатолійович зазначив, що його футболісти зіграли нижче своїх можливостей. Утім, зауважив, що команда не може тривалий час демонструвати високоякісну гру.

Отож, 17 тур позаду. Попереду на «Поділля» та «Агробізнес» очікують останнім матчі в рідних стінах у цьому році. Хмельничани 28 жовтня на СК «Поділля» о 15.00 зіграють з «Буковиною». А «Агробізнес» на своєму стадіоні «Юність» прийматиме житомирське «Полісся».

Турнірне становище команд: 1. «Агробізнес» - 42 очки (15 матчів), 2. «Прикарпаття» - 35 (15), 3. «Нива» - 26 (15), 4. «Нива-В» - 24 (15), 5. «Львів» - 17 (14), 6. «Буковина» - 14 (14), 7. «Скала» - 14 (15), 8. «Полісся» - 13 (13), 9. «Поділля» - 11 (15), 10. «Арсенал-Київщина» - 6 (13).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую