ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор» - «Серце Поділля»: емоції, напруга та… квитки до Харкова (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 9633

Відбувся останній матч 14 туру першого етапу чемпіонату України з волейболу в Суперлізі.

Вигравши напередодні перший матч у вінницького «Серця Поділля», хмельницький «Новатор» ще не гарантував собі третього місця на першому етапі змагань. А тому друге протистояння з вінничанами, яке відбулося сьогодні, 16 березня, мало вагоме значення. І не лише для «Новатора», а для «Серця Поділля». Адже гості також претендували на третю позицію…

Вже після матчу гравець вінничан Юрій Білан, який сам із Дунаєвець і минулого сезону грав за хмельничан зізнався, що очікував на важкі протистояння з «Новатором». Та зауважив, що його команді було б легше, якби не травми деяких гравців...

Гості, як і вчора, знову потужно розпочали матч. І хоч не мали на початку переваги в 6 очок, але на три м’ячі змогли відірватися. У таких поєдинках це суттєво. Коли ж господарі зрівняли рахунок 10:10, здавалося, що ось він переламний момент у сеті. А ні… «Серце Поділля» знову пішло у відрив – тепер вже відчутніший – на чотири очки. А згодом на табло було і 15:20. За таких обставин, схоже, самі гравці «Новатора» вже не вірили, що зможуть врятувати партію. У підсумку «Серце Поділля» виграло 25:20.

"Новатор" до заключного матчу з "Серцем Поділля" підійшов у бойовому настрої.

Андрій Перепадя в атаці.

Друга партія була ще гострішою. Вінничани завжди було на крок-два попереду, а інколи й на три. І тут корективи в гру своєї команди почав вносити Роман Ковальчук, наставник хмельничан, який позиційно змінював гравців. «Новатору» вдалося чи не вперше вийти вперед у рахунку, коли на табло стало 19:18. А згодом і 23:19. Та вінничани не здавалися без бою і змогли здобути ще три очки, але не більше – «Новатор» виграв партію 25:22 та зрівняв рахунок у матчі.

Третій сет став певним віддзеркаленням попереднього. «Новатор» знову був у ролі наздоганяючої команди майже всю партію. «Серце Поділля» навіть вело в рахунку 18:14, а потім 20:17. Та кінцівка партії була за господарями. Вони не лише зрівняли рахунок 22:22, а змогли «вирвати» перемогу з рахунком 25:23.

За таких обставин психологічна перевага була на боці хмельничан. Але це не означало, що вінничани не хотіли врятувати для себе матч. Утім, хотіти та зробити – це різне.

«Новатор» у четвертій партії зіграв саме так, як від нього очікували вболівальники – агресивно, дисципліновано та… переможно. Коли на табло було 15:10, вже, мабуть, мало хто мав сумніви в тому, що хмельничани виграють цей сет. Волейболісти «Новатора» на досягнутому не зупинялися, а збільшували свій відрив. Було навіть плюс 9. Та «Серцю Поділлю» вдалося дещо відіграти, але не суттєво. У підсумку 25:17 у партії та 3:1 у матчі. А це означає, що «Новатор» фінішує третім!

Максим Турик, гравець "Новатора", як завжди був емоційним.

«Завдання, яке перед нами стояло на першому етапі виконали, - каже головний тренер «Новатора» Роман Ковальчук. – Тепер плей-офф, в якому гратимемо з харківською «Юридичною академією». Сподіваюся, що перевага домашнього майданчика нам допоможе».

«Нам зручніше грати з «Юракадемією» чи з вінницькими командами, - каже капітан «Новатора» Богдан Татаренко. – Просто у Вінниці зал специфічний, у ньому багатьом командам не зручно грати».

Отже, що далі? Вже 24 березня в Харкові відбудеться перший матч «Юракадемії» та «Новатора». А 28 березня у Хмельницькому. Якщо після цих поєдинків рахунок у серії буде 1:1, то третій матч, який визначить володаря путівки до півфіналу, також пройде в Хмельницькому – 29 березня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую