ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор» - «Барком-Кажани»: подякуємо господарям, привітаємо гостей (ФОТО)

Спорт 5417
Волейбольний клуб Барком-Кажани зі Львова виграв серію плей-оф у хмельницького Новатора та гратиме за золоті медалі
Волейбольний клуб Барком-Кажани зі Львова виграв серію плей-оф у хмельницького Новатора та гратиме за золоті медалі. Фото: автора

Відбувся третій півфінальний поєдинок серії плей-оф чемпіонату України з волейболу в Суперлізі.

Матч, який пройшов у Хмельницькому 11 квітня, став останнім для «Новатора» та «Барком-Кажанів» у цьому півфінальному протистоянні. Ось тільки для кожного з клубів це значення «останній» має своє забарвлення. Для львів’ян – радісне, для хмельничан – засмучене.

«Новатору», аби зберегти шанси на вихід до фіналу, необхідно було виграти в гостей. Тоді б ця серія матчів була подовжена, як мінімум, на день. І з перших хвилин поєдинку хмельничани спробували «врятувати» увесь півфінал. Рідні стіни, як то кажуть, мали б допомогти. Але ж і срібні призери минулої першості не хотіли відкладати на завтра те, що можна зробити сьогодні. А тому вийшло так, що стартовий сет «дотягнув» до «більше-менше», де нерви міцнішими виявилися в гостей, які виграли 26:24.

"Новатор" - "Барком-Кажани": матч у Хмельницькому видався цікавим та напруженим.

Роман Ковальчук (праворуч) щось підказує Богдану Середі.

У другій партії «Новатор» наче підмінили. У гірший бік. Помилка за помилкою і «Барком-Кажани» впевнено набирали очки. «У суперника нічого не виходило, а в нас, навпаки, все вдавалося», - після матчу заявив наставник львівського клубу Угіс Крастіньш. Як наслідок, провалена друга партія хмельничани і рахунок на табло 25:13 на користь «кажанів». 

"Новатор" - "Барком-Кажани".

Андрій Перепадя атакує.


"Новатор" - "Барком-Кажани".

"Новатор" - "Барком-Кажани".

"Новатор" - "Барком-Кажани".

Третій сет знову видався напруженим на емоційним. Він міг стати останнім не лише у цьому матчі, а й в усьому протистоянні. Але віддати належне волейболістам хмельницького «Новатора», вони знайшли в собі сили дати справжній бій гостям. А піж завісу партії довели, що й не даремно їх вважають претендентами на один із комплектів медалей. «Новатор» виграв третій сет 25:21 і потрібно було, як мінімум, те саме зробити і в наступній партії.

Все наче йшло так, як потрібно господарям. Хмельничани, здобувши перевагу в 3-4 очки, «трималися» та змушували львів’ян нерувати. Але Угіс Крастіньш у потрібний момент брав тайм-аут, після якого «Барком-Кажани» грав трохи спокійніше та результативніше. Як наслідок, саме львівському клубу швидше вдалося досягнути 20 балів на табло. Та хмельничани не здавалися та навіть перегнали суперники 22:21. Але потужні подачі Тевкуна змінили все. І хід гри, і результат на табло. Гості знову вийшли вперед, а згодом і виграли партію 25:23. А разом із нею не лише матч, а й… путівку до фіналу.

«Чи були в нас шанси вийти до фіналу? Були, але результат на табло, - після матчу заявив головний тренер «Новатора» Роман Ковальчук. – Тепер будемо готуватися до матчів за бронзові нагороди».

Отож, «Барком-Кажани» вийшли до фіналу, де гратимуть, як і торік, із харківським «Локомотивом». Хмельницький «Новатор» у серії до трьох перемог виборюватиме бронзові медалі з вінницьким «Серцем Поділля».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую