ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Прикарпаття»: чемпіонат завершено (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 3184

Відбулися заключні матчі в першості України серед команд другої ліги групи «А».

Обидва представники Хмельниччини не змогли потішити своїх вболівальників позитивними результатами. Волочиський «Агробізнес» в Вінниці поступився «Ниві-В» з рахунком 2:0, а хмельницьке «Поділля» вдома програло івано-франківському «Прикарпаттю» 3:0.

Якщо для «Агробізнеса» сезон ще не завершений (9 червня в Києві команда зіграє за золоті медалі чемпіонату в другій лізі проти СК «Дніпро-1»), то для «Поділля» поєдинок про івано-франківців був завершальним. А тому й не дивно, що чимало вболівальників очікували на диво. Адже відібрати очки в «Прикарпаття», яке наступний чемпіонат проводитиме вже в першій лізі, можна вважати дуже непоганим завершенням сезону.

Ян Морговський загострював гру "Поділля", особливо в першому таймі.

Утім перед грою наставник хмельничан Віталій Костишин зіткнувся з серйозними кадровими проблемами. Лазарет команди був не маленький. Тренеру «Поділля» довелося на позицію форварда ставити… Андрія Муляра. Щоправда, гості також не дорахувалися чотирьох гравців, які пропускали матч через дискваліфікацію. Та й наставник «Прикарпаття» Володимир Ковалюк пішов на певні експерименти, випустивши деяких футболістів, яким до цього бракувало ігрової практики. Після матчу він пояснив, що хотів переглянути своїх хлопців, щоб зрозуміти, хто з них зможе грати в першій лізі.

"Поділля" - "Прикарпаття": останній матч у чемпіонаті.

Андрій Муляр грав на незвичній для себе позиції форварда.

Худобяк проти Швеця.

"Поділля" - "Прикарпаття": останній матч у чемпіонаті.

Хмельничани мали щонайменше один гольовий момент на початку матчу, але Сергій Швець не зміг пробити голкіпера Івана Піцана. А потім, якось несподівано, саме гості відкрили рахунок у грі – на 23-хвилині забив Роман Дитко. Та минуло лише дві хвилини, як той же Швець ледь не зрівняв рахунок. Але знову свою майстерність продемонстрував Піцан. «Поділля» намагалося якнайшвидше відігратися. Але не вистачало ні останнього пасу, ні заключного удару. Натомість «Прикарпаття» змогло «на рівному» місці створити момент на 43 хвилині, який завершився голом Ігоря Худобяка. На 45 хвилині знову гол – але цього разу арбітри не зарахували, зафіксувавши офсайд в Дитка.

Сергій Швець міг у першому зрівняти рахунок у грі проти "Прикарпаття".

Після перерви господарі вийшли на поле без капітана Сергія Швеця. Виявилося, він зазнав травми, а тому Віталію Костишину довелося зробити вимушену заміну, випустивши Олександра Тупіка. Але на гру на початку тайму це не вплинуло - «Поділля» продовжило шукати «щастя» біля чужих воріт. І на 51 хвилині, здавалося, Андрій Ліповуз забив, але… Піцан виніс м’яч з воріт, і на думку арбітрів, гола не було.

Спірний епізод, але на думку арбітрів, м'яч не перетнув лінію воріт "Прикарпаття", а тому голу не було.

Андрій Джурко в атаці.

А далі… Господарям все важче і важче давалися атаки. А під час стандартів не вистачало Швеця. І може б матч так і завершився 0:2, якби не… на 89 хвилині матчу Василь Геник, який вийшов на заміну, зміг втретє «пробити» голкіпера «Поділля» Сергія Шевченка. Ще через хвилину ледь не влетів і четвертий гол, але хмельничан врятувала стійка.

Для Дмитра Рожка цей матч у складі "Поділля" останній - він повертається до "Колоса", якому належить.

"Поділля" - "Прикарпаття": останній матч у чемпіонаті.

Отож, «Прикарпаття» перемогло з рахунком 3:0. І вже наступного сезону гратиме в першій лізі. Ну, а «Поділля», посівши 9 місце з 10 команд, наступний чемпіонат знову проведе в другій лізі. Як сказав Віталій Костишин, команда боротиметься за вищі місці, ніж цього сезону, бо вже стала дорослішою.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую