ye-logo.v1.2

Наші спортсмени - у п'ятірці кращих в Україні

Спорт 2128
Наші спортсмени - у п
Наші спортсмени - у п'ятірці кращих в Україні. Фото: надані Федерацією ВС

З четверга по суботу збірна команда області у складі дев'яти спортсменів взяла участь у чемпіонатах України з велоспорту маунтенбайк, що проходили у Чернівцях.

Всього змагання зібрали близько 120 учасників, повідомляють у Федерації велосипедного спорту.

У перший день траса крос-кантрі марафону була прокладена в околицях села Валя Кузьмина, що в перекладі з румунської означає "долина Кузьмина". Дистанції перегонів варіювалися від майже 60 км для чоловіків до 15 км для наймолодших спортсменів. Свої 46 км серед жінок наша Ірина Слободян подолала за 2 год 5 хв, випередити її вдалося лише одній титулованій спортсменці з Харкова, у Ірини срібна медаль чемпіонату.

Вдало впоралися з трасою наші дівчата категорії 2002-2003 рр.н. Всі три спортсменки збірної області потрапили у п'ятірку кращих: Олександра Чорна - 5 місце, Юлія Калинюк - третє місце, Наталія Свистунова - друге. Проте, краще за всіх виступили молодші дівчата. Шосте місце посіла Зоряна Шпичко, бронзу завоювала Кристина Ганжук, срібло - Марина Калинюк, золото чемпіонату - Наталія Сафронюк. Шість призерів за один день змагань. Непогано. 

У командному заліку дівчата поступилися лише Харківській області, молодші дівчата - перемогли.

Після вдалого виступу у чемпіонаті з крос-кантрі марафону спортсмени збірної команди взяли участь в етапах чемпіонату у крос-кантрі елімінаторі та шорт-треку. У другому етапі чемпіонату України з нового виду, шорт-трек, дівчата були в лідерах. Серед жінок другою фінішувала Слободян Ірина, друге та третє місце серед дівчат у Калинюк Юлії та Свистунової Наталії. Молодші дівчата у цьому виді повторили свій успіх першого етапу чемпіонату, що проходив у Кропивницькому - зайняли всі щаблі п'єдесталу. Цього разу перше місце посіла Сафронюк Наталія, друге - Калинюк Марина, третє - Ганжук Кристина. У суботу черговий етап чемпіонату у гонці елімінатор закінчили у призах наші молодші дівчата, Ганжук Кристина - перша, Сафронюк Наталія - друга. Серед жінок та дівчат тактичні прорахунки дали можливість у фінальних заїздах зайняти лише четверті місця.

У неділю, після участі у складі національної збірної команди України у міжнародних рейтингових змаганнях, до підготовки збірної команди області приєднався МСУМК Дмитро Тітаренко, а також МСУ Вікторія Пархомюк, яка повернулась з чемпіонату Європи з велоспорту на шосе, що проходив у Чехії. Вже у наступну п'ятницю та суботу, знову на Буковині, відбудуться основні старти України - визначаться чемпіони у олімпійському крос-кантрі та гонці елімінатор. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую