ye-logo.v1.2

У багнюці, але з золотом – хмельницький спортсмен увійшов у збірну України

Спорт 2636
Дмитро продовжуватиме боротьбу у складі національної збірної України у змаганнях чемпіонату Європи та Кубку світу
Дмитро продовжуватиме боротьбу у складі національної збірної України у змаганнях чемпіонату Європи та Кубку світу. Фото: Федерації велоспорту

Днями у Чернівцях зібралися кращі гонщики України.

Там відбувався чемпіонат з маунтенбайку в олімпійському крос-кантрі та елімінаторі – головні змагання у відборі до національних збірних команд.

Як повідомляють у Федерації велосипедного спорту, небезпідставні амбіції у цій боротьбі мали і спортсмени збірної команди Хмельницької області.

«Змагання відбувалися у п’ятницю. Стартували із села Цецино гірськими стежками. Траса виходила на верхівку гори та замикалась у складне коло, на якому і змагались учасники. Втім, основне технічне та фізичне навантаження створила погода, тиждень дощів зробив трасу змагань суперважкою для байкерів і неабияким випробуванням для техніки. Випадково перемогти не вдалося б нікому – повідомляють у Федерації.

Кажуть, головна інтрига була серед чоловіків, адже за першість боролися два сильні учасники – лідери збірної. Але в результаті півторагодинного заїзду перемогу здобув Дмитро Тітаренко із хмельницького клубу «Веломан Екстрім».

Вже наступного тижня в складі національної збірної України Дмитро буде продовжувати виступи у змаганнях чемпіонату Європи та Кубку світу, де формується рейтинг країн щодо участі в Олімпіаді.

Ще одне призове місце у перший день посіла Марина Калинюк – здобула бронзову медаль чемпіонату серед молодших дівчат.

Серед дівчат теж є переможці. 

Крос-кантрі елімінатор пройшов на спеціально підготовленій трасі для мотокросу. Про складність годі й говорити, організатори встановили ще й додатковий трамплін. Спортсмени, відповідно до правил, проходили попередні заїзди на час. За результатами формувалися наступні заїзди, двоє кращих проходили далі, таким чином, щоб дістатися фіналів потрібно було подолати дистанцію п’ять-шість разів з невеликими перервами. У цій гонці також маємо золото.

У категорії «дівчата» кращою стала Наталія Свистунова. Сріблом поповнила доробок збірної команди області Кристина Ганжук серед молодших дівчат.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую