ye-logo.v1.2

Футбол. “Поділля” - “Нива”: справжнє “подільське дербі” (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 3188

Хмельничани продовжили свою серію перемог.

У Хмельницький приїхала вінницька “Нива”. Команда, яка до матчу 14 туру посідала 3 місце, маючи в активі лише одну поразку. Щоправда, нічиїх - аж вісім. Утім, саме гості вважалися фаворитами хмельницько-вінницького протистояння, яке прийнято називати “подільським дербі”.

Хмельничани перед матчем зіткнулися з певними кадровими труднощами. Через травму наставник команди не зміг задіяти захисника Владислава Греся. Не відновився ще й Андрій Джурко. Утім, нині “Поділля” набрало обертів (виграло два поспіль матчі) і має футболістів, які можуть замінити травмованих. І цей матч став наче підтверженням такої думки.
Вже на третій хвилині матчу хмельничани створили момент, який міг завершитися взяттям воріт Артема Кулініча. Але після прострілу Олександра Музичука форвард “Поділля” Володимир Гладкий вже у падінні пробив вище воріт. А ось далі... вже “Нива” перейшла до гри “першим номером”. Вінничани наче контролювали м’яч, перехопили ініцативу, але створити якусь загрозу господарям не вдавалося. Тому доводилося пробивати по воротах Анатолія Старущенко за меж штрафного майданчика. Щоправда, на 29 хвилині Савошко зі штрафного перевірив голкпіер “Поділля”, пробивши зі штрафного. Анатолій перевів м’яч на кутовий.

На початку матчу "Поділля" - "Нива" вінничани більше контролювали м'яч.

Олександр Воловик надійно грав у захисті "Поділля" та інколи підключався до атак своєї команди.

Та найнебезпечншіий момент у першому таймі виник на 36 хвилині. Капітан хмельничан Олександр Воловик підключився до атаки своєї команди, вивів Кирилу Бабака на ударну позицію, той опинився перед Кулінічем, пробив і... влучив у голову голкіперу “Ниви”. Атака другим темпом також завершилася ударом. Але не сильним - Гладкий пробив у руки стражу воріт вінницького клубу.

Вже на 36 хвилині матчу Кирило Бабак міг відкривати рахунок у грі, але не переграв Артема Кулініча.

Гості ж під завісу першого тайму відповіли небезпенчим, але не влучним ударом головою Ігоря Богача.

Після перерви команди обмінялися моментами, які не призвели до взяття воріт. Спочатку Віталій Каверін зі штрафного пробив сильно, але Кулініч впорався з ударом, а згодом Савошко не зміг замкнути флангову подачу.

Інколи футболістам "Поділля" діставалося від гравців "Ниви".

Та на 58 хвилині гра оживилася. Захисник “Ниви” Дмитро Гарванко поклав на газон у штрафному майданчику своєї команди Віталія Каверіна і арбітр призначив пенальті. Олександр Музичук пробив сильно і влучно, відкривши рахунок у матчі 1:0.

Олександр Музичук реалізував пенальті.

В подальшому гра стала ще важчою. Гості намагалися відігратися, а господарі діяли обережно, очікуючи на можливість провести результативну контратаку. Сказати, що “Нива” мала моменти біля воріт Старущенка... Ні. Вінничанам нічого не вдавалося. А все через надійну гру “Поділля” біля власних воріт. Більше того, хмельничани могли ще й збільшити свою перевагу, коли контратака на 83 хвилині завершилася ударом Андрія Ліповуза. Але голкіпер гостей врятував свою команду.

Віталій Каверін і пенальті заробив, і під завісу матчу не раз тримав у напрузі захист "Ниви".

Алішер Якубов вийшов на заміну на 64 хвилині, замінивши Володимира Гладкого.

Під завісу матчу гра стала напруженішою - футболісти “Ниви” поспішали, намагаючись відгратися. Ще й до основного часу арбітр коменсував чотири хвилини. Та на 92 хвилині захисник вінничан Дмитро Гарванко відверто сфолив на Каверіні та отримав другу жовту картку, залишивши свою команду в меншості. Однак, це майже не вплинуло на гру. “Нива” продовжила “сидіти” на воротах Старущенка, але ж без моментів. “Поділля” ж... шукало свій момент і знайшло. Вже на останній компенсованій хвилині хмельничани провели контратаку, яка завершилася ударом головою Сергія Шевця. М’яч наче не летів у ворота, але влучив у голову Менжеги і опинився в стіці - 2:0.

Центральний захисник "Поділля" Сергій Швець поставив крапку в матчі проти вінницької "Ниви".

Вінничани розвели “смугастого” з центру поля і пролунав фінальний свисток, який сповістив про перемогу хмельничан з рахунком 2:0. І ця “вікторія” для команди Віталія Костишина стала третьою поспіль.

“Поділля” залишилося на сьомому місці в турнірній таблиці, але вже має 16 очок. Свій наступний матч хмельничани зіграють 28 жовтня в Тернополі проти тамтешньої “Ниви”, яка йде восьомою.

До вашої уваги відеогляд матчу “Поділля” - “Нива” та коментарі тренерів команд після гри:

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую