ye-logo.v1.2

Жіночий волейбол. «Новатор» - «Хімік»: дива не сталося, але все ще попереду (ФОТО)

Спорт 3421
Южненський "Хімік" переграв у Хмельницькому "Новатор" та продовжує свою тривалу переможну серію
Южненський "Хімік" переграв у Хмельницькому "Новатор" та продовжує свою тривалу переможну серію. Фото: автора

Хмельничанки зіграли матчі сьомого туру в Суперлізі.

В українському чемпіонаті з волейболу серед жінок є одна команда, яка не лише не програла жодного матчу в нинішньому чемпіонаті, а взагалі майже сто поєдинків йде без поразок на внутрішній арені. І це «Хімік» з Южного Одеської області. І ось чемпіонки України завітали до дебютанта Суперліги – хмельницького «Новатора».

Звісно, у Хмельницькому сподівалися, що «Новатор» зможе стати тією командою, яка зупинить фантастичну серію перемог одеситок. Щоправда, в таку разі це було б і диво, і сенсація одночасно. Адже хмельничанки, хоч і перебувають в лідируючій групі Суперліги, все ж таки ще немають достатнього досвіду виступів у найвищому дивізіоні країни. І схоже, саме досвід у цих матчах і став вирішальним.

У першому сеті стартового матчу господарки майданчику, здавалося, і справді можуть стати авторками сенсації. Адже змогли піти у відрив на п’ять м’ячів. Але волейболістки «Хіміка», нічого не вигадуючи, продовжили гра в свою гру та, завдяки дисциплінованості на паркеті, не лише наздогнали «Новатор», а й виграли 25:20. Наступна партія була чимось схожою, і «Хімік» знову переміг – 25:21. Ну, а третій сет був повністю за гостями – 25:12 і перемога в матчі 3:0.

"Новатор" - "Хімік": другий матч у Хмельницькому.

Валерія Нудьга (№2), якій 12 грудня виповниться 16 років, в обох матчах проти "Хіміка" набрала по вісім очок.

"Новатор" - "Хімік": атакує Інна Деніна (№15).

Сьогодні ж, 1 грудня, команди провели другий матч. Рівної боротьби в першому сеті не вийшло. Одеситки поступово набирали залікові бали і за рахунку 9:16 було зрозуміло – «Хімік» виграє цю партію без проблем. Так воно і сталося – команда з Южного перемогла 25:14.

Та в другому сеті хмельничанки «увімкнулися». Потужний старт і 6:2, а потім, наче від здивування, волейболістки «Новатора» почали втрачати власну перевагу і невдовзі на табло було вже 8:8. За рахунку 13:11 наставник гостей Андрій Романович був вимушений брати тайм-аут. Який, по суті, дозволив його команді знову вирівняти гру. Але відчувалося хвилювання волейболісток «Хіміка», адже хмельничанки, як то кажуть, упіймали кураж і, здавалося, зможуть на ньому відіграти весь сет. Утім, усередині партії сталася неприємність. Травми зазнала Катерина Фролова, яка на той момент була однієї з кращих на майданчику в складі «Новатора».

"Новатор" - "Хімік"

"Новатор" - "Хімік"

Катерина Ткаченко (№4) у другому матчі проти "Хіміка" набрала 9 очок.

«Хімік» одразу скористався певною моральною пригніченістю господарок майданчика та зміг важку для себе партію довести до завершення в ранзі переможця – 25:21.

На третій сет хмельничанки вийшли у кращому настрої. А Олексій Колісецький, наставник «Новатора», якось жартома вигукував комусь зі своїх дівчат: «Давай, прояви себе, ти ж проти чемпіонок граєш!» Ця партія знову видалася бойовою та цікавою. Хмельничанкам навіть вдалося вийти вперед 12:11. А потім «увімкнувся» досвід… і рахунок вже був 12:16, а згодом і 14:21. Утім, під завісу сету волейболістки «Новатора» змогли «повернутися» в гру, але не продовжити її, бо одеситки виграли сет 25:19. Разом із ним і матч.

"Новатор" - "Хімік"

Юлія Бойко (№9) була кращою в складі "Хіміка" в обох матчах проти "Новатора".

Поступившись двічі з рахунком 0:3, хмельничанки продовжують посідати третє місце в турнірній таблиці Суперліги. У наступному 8 турі вони знову гратимуть у Хмельницькому. «Новатор» 21 та 22 грудня прийматиме луцьку «Волинь-Університет», з якою грали в першому турі на виїзді. Тоді, нагадаємо, хмельничанки спочатку поступилися 2:3, а потім здобули свою першу перемогу в Суперлізі з рахунком 3:1.

"Новатор" - "Хімік"

"Хімік" у Хмельницькому здобув максимальний результат.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую