ye-logo.v1.2

У Хмельницькому провели родинний футбольний фестиваль

Спорт 3587
Понад 50 хмельницьких сімей зіграли у міні-футбол
Понад 50 хмельницьких сімей зіграли у міні-футбол. Фото: автора

Подібні змагання з міні-футболу проводяться у Хмельницькому вперше.

Сьогодні, 1 червня, в обласному центрі пройшли змагання з міні-футболу «Родинний футболфест». Хмельницькі сім’ї грали у м’яча на стадіоні Дитячо-юнацької спортивної школи №1, що на вулиці Спортивній, 14.

За словами начальника міського управління молоді та спорту Сергія Ремеза, «Родинний футболфест» присвятили Дню захисту дітей. До змагань загалом долучилося понад 50 сімей, діти з яких навчаються у 26 школах міста.

«Ідея такого свята спорту виникла ще минулого року. Тоді ми випробували формат футболу 3 на 3 й вирішили зробити масштабніші змагання. «Родинний футболфест» проводимо в Хмельницькому вперше, — розповідає Сергій Ремез. — Змагання проходять за Олімпійською системою — до першої поразки, адже команд багато й всі мають зіграти впродовж дня. В кожній команді по три людини, з яких обов’язково має бути дитина до 11 років».

Родинний футболфест у Хмельницькому

В кожній з команд мав бути гравець молодший 11-и років.

Після урочистого відкриття змагань команди грали на чотирьох міні-футбольних майданчиках ДЮСШ №1 за правилами футзалу. Зокрема, воротарі повинні були грати «без рук». Кожен матч тривав по 12 хвилин.

В результаті запеклої боротьби першість у змаганнях отримала команда учня колегіуму імені В. Козубняка Артура Масловського. Другу й третю сходинки посіли Олександр Карпа та Денис Гордєєв, які навчаються у середній загальноосвітній спеціалізованій школі №1.

Родинний футболфест у Хмельницькому

Воротарі повинні були грати «без рук». Багатьом  до цього правила було непросто звикнути.

Не обійшлося без травм. Учасник команди Артура Масловського підвернув ногу наприкінці фінального матчу. Тому змагатися за кубок міського голови Олександра Симчишина з його командою довелося з іншим гравцем. Таким чином очільник міста зі синами переміг чемпіона змагань. Втім під час самих змагань команда Олександра Симчишина вилетіла після другого матчу.

Родинний футболфест у Хмельницькому

Міський голова грав з двома синами. Третій, наймолодший, сидів у запасі.

Переможців нагородили кубками й сертифікатами на відвідування нового комунального басейну. Загалом різноманітні призи вручили десяти найкращим командам «Родинного футболфесту». Проте кубок міського голови залишився у його власника.

Родинний футболфест у Хмельницькому

Іноді боротьба була дійсно запеклою.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую