ye-logo.v1.2

«Агробізнес» зіграв із ФК «Львів», у «Поділля» - перші новачки

Спорт 3374
Олександр Мандзюк (у білій формі) увійшов до тренерського штабу хмельницького Поділля
Олександр Мандзюк (у білій формі) увійшов до тренерського штабу хмельницького Поділля. Фото: з архіву

Представники Хмельниччини у Професіональній футбольній лізі готуються до нових чемпіонатів.

Волочиський «Агробізнес» на чолі із Остапом Маркевичем провели свій перший спаринг у цьому сезоні, а тренерський хмельницьке «Поділля» поповнився відомим екс-футболістом. Отож, як готуються представники Хмельниччини до своїх нових чемпіонатів, які стартують 27 липня, у новині від сайту «Є».

«Агробізнес», який нещодавно очолив Остап Маркевич, на Львівщині зіграв контрольний матч проти представник Української Прем’єр-ліги ПФК «Львів». Матч виявився доволі результативним, а тренерський штаб команди з Волочиська мав нагоду переглянути більше десятка потенційних новачків.

Утім, у першому таймі в складі «Агробізнесу» вийшли лише двоє гравців, які прибули на перегляд. Але забивали в ворота львів’ян, так би мовити, старожили клубу. Щоправда, першими рахунок у грі відкрили саме представники найвищого дивізіону чемпіонату України. Але волочиська команда зрівняла рахунок, коли з пенальті відзначився Ігор Курило. Згодом, капітан «Агробізнес» міг шанс ще раз забити з одинадцятиметрової позначки, але не зміг переграти голкіпера ПФК «Львів». Та на перерву команди пішли за переваги першолігового клубу з Волочиська. Під завісу першого тайму забив Руслан Черненко.

У другому таймі в складі «Агробізнеса» вийшли Сергій Чернобай (його згодом замінив Євген Панченко), Арсен Слотюк та Іван Когут. Решта ж футболістів – прибули на перегляд. І львів’янам вдалося не лише зрівняти рахунок, а й повести 3:2 (один із голів був забитий з пенальті). Але ближче до завершення поєдинку гості змогли відігратися – відзначився потенційний новачок команди Остапа Маркевича. Отож, нічия 3:3.

Свій наступний поєдинок «Агробізнес» зіграє з ще одним представником УПЛ – львівськими «Карпатами». Гратимуть у Львові на стадіоні «Україна» 5 липня о 18.00. Ну, а вже наступного тижня, як розповів віце-президент «Агробізнеса» Андрій Донець, команда вирушить на збори на Закарпаття, де проведе ще ряд контрольних поєдинків.

Хмельницьке «Поділля», якому 27 липня стартувати в другій лізі, свій перший товариський матч у нинішньому міжсезонні проведе 6 липня. Цього дня хмельничани вдома о 17.00 прийматимуть вінницьку «Ниву». А поки команда готується, в тренерському штабі «Поділля» є певні зміни. Віталій Костишин, який минулого сезону заявляв про свою відставку, залишився на посаді головного тренера. А в допомогу до нього приєднався і екс-гравець «Поділля», київської «Оболоні» та ФК «Маріуполь» Олександр Мандзюк, який до цього вже був у структурі клубу, але тренував дітей з ДЮФК «Поділля». Із 2016 року він грав у чемпіонаті Хмельниччини за красилівський «Случ», в складі якого минулого року став чемпіоном області.

Але і це ще не все. Найвирогідніше, що в «Поділля» буде новий граючий тренер голкіперів. Це 35-річний Андрій Федоренко, за плечима якого виступи ще в вищоліговому «Кривбасі» та першоліговій «Десні». Минулого сезону Федоренко був гравцем одеського «Чорноморця», який в новому чемпіонаті буде суперником «Агробізнеса» в першій лізі.

Вже четвертого липня у ПФЛ мають провести жеребкування календарів чемпіонату України з футболу в першій та другій лізі. Тоді й стане відомо, де «Агробізнес» та «Поділля» проведуть свої першій офіційні матчі нової першості.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую