ye-logo.v1.2

У Хмельницькому футбольним матчем вшанували пам’ять Віталія Балицького

Спорт 4071
Друзі, колишні колеги й вихованці Віталія Балицького вшанували його пам
Друзі, колишні колеги й вихованці Віталія Балицького вшанували його пам'ять товариським футбольним матчем. Фото: автора

Колишній футболіст і наставник «Поділля» відійшов у вічність минулого року.

Вчора, 27 липня, на стадіоні хмельницької дитячо-юнацької спортивної школи №1 пройшов матч пам’яті тренера футбольної академії «Поділля» Віталія Балицького, який торік 23 липня у 39-річному віці пішов з життя. На полі зійшлися його друзі, колишні колеги й вихованці.

За словами співорганізатора футбольного матчу Лева Сергеєва, Віталій Балицький був суворим футболістом, але доброю людиною.

«Ми шкодуємо, що він так рано пішов від нас. За час багаторічної дружби з ним у мене залишилися лише позитивні емоції, — розповідає Лев Сергеєв. — Ми думали як найкраще вшанувати нашого друга й зрозуміли, що найкращим способом буде футбольний матч. Домовилися зіграти збірна футболістів 1977-1978 років народження, тобто однолітки Віталія, та збірна його друзів».

Віталій Балицький покинув цей світ у 39-річному віці. Фото: з архіву редакції

Тільки хороше про наставника «Поділля» говорить і його дружина — Тетяна Балицька.

«Віталій був світлою людиною. Ми не часто бачили його вдома, бо він був відданий своїй роботі. Він любив дітей: своїх і чужих. Вкладав у їх виховання частину своєї душі. Я досі не звикла, що його немає», — поділилася Тетяна Балицька.
Футбольний матч тривав два тайми по 30 хвилин. У рожевій формі грала збірна його друзів, а у синій — однолітків. Спочатку у кожній з команд на полі було по одинадцять гравців, але їх кількість скоротилася до десяти через травму одного з них.

На футбольному матчі царювала дружня атмосфера

Хоч під час матчу була низка цікавих моментів, гра не виглядала запеклою — вона дійсно була добрим поєдинком між друзями. Голів не було впродовж майже 20-и хвилин першого тайму. Проте першими змогли відкрити рахунок гравці збірної однолітків Віталія Балицького. Після першого гола, вони через кілька хвилин влучили у ворота суперника. Ближче до кінця тайму перший м’яч забила й збірна друзів.

У рожевому грала збірна друзів, у синьому — однолітків

Саме гравці збірної друзів на першій хвилині другого тайму змогли зрівняти рахунок. Невдовзі вони здобули перевагу, забивши третій гол. Четвертий м’яч вони загнали у ворота збірної однолітків під час штрафного. Втім останні не змирилися з цією ситуацією й з інтервалом у кілька хвилин зрівняли рахунок. Таким чином наприкінці другого тайму рахунок був 4:4.

Якщо майже 20 хвилин першого тайму не було жодного гола, то пізніше м’ячі потрапляли у ворота іноді ледь не з хвилинним інтервалом

За регламентом цього матчу, переможця визначила серія післяматчевих пенальті. У результаті чемпіоном стала команда друзів Віталія Балицького.

Переможця матчу визначила серія пенальті

Нагадаємо, Віталій Балицький фактично розпочав футбольну кар’єру, граючи за «Поділля». Крім того, виступав у київському ЦСКА, луцькій «Волині», кропивницькій «Зірці», вінницькій «Ниві», броварському «Нафком», у «Княжа» зі Щасливого, луганському «Комунальнику», російській «Аланії» з Владикавказа та румунському «Клуж» з Клуж-Напока.

Коли відродилося хмельницьке «Поділля», Віталій Балицький очолив футбольний клуб. Тренував команду у аматорській лізі та в другій лізі чемпіонату України з футболу. Опісля повернувся тренувати дітей у футбольній академії «Поділля».

Читайте також: Хмельницька легкоатлетка здобула бронзу в Лондоні

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую