ye-logo.v1.2

«Поділля» - «Нива»: справжнє дербі з інтригою до кінця (ФОТО + ВІДЕО)

Спорт 4641

Хмельничани вдома приймали команду з Вінниці.

Хмельницьке «Поділля» провело матч третього туру чемпіонату України з футболу в другій лізі групи «А». В гості до хмельничан завітала вінницька «Нива», яка невдало розпочала першість, зазнавши на старті двох поразок. Утім, попри турнірне становище команд («Поділля» випереджало «Ниву», оскільки має в своєму активі одну перемогу), поєдинок мав стати цікавим та напруженим, оскільки матч «Поділля» - «Нива» серед вболівальників давно носять принциповий характер. Ці матчі називають «подільським дербі». І, схоже, матч у Хмельницькому може претендувати на один із найцікавіших у третьому турі.

Цікавий момент – на матч «Поділля» - «Нива» деякі букмекери приймали ставки, і попри те, що хмельничани мали перевагу власного поля, а також кращі турнірні показники, фаворитом вважалися вінничани. Але на справі… хмельницьке «Поділля» переграло свого суперника в більшості компонентах. Однак хмельничани добрячи полоскотали нерви своїм прихильникам.

Констатуємо й інше. Вже другий матч поспіль наставник хмельничан Віталій Костишин не може задіяти капітана «Поділля», досвідченішого захисника Олександра Воловика. Він травмований і, коли повернеться до складу, поки невідомо. Вже після гри Віталій Володимирович зізнався, що Воловика на полі не вистачає, але відзначив гру пари центрзахисників Шпікули та Охрончука, які другий матч поспіль надійно в обороні.

Поділля - Нива - матч 3 туру в другій лізі
Олександр Воловик через травму поки не може грати за Поділля
У матчі Поділля - Нива було чимало моментів
Артем Гайдаш (у біло-синій формі) відзначився одним голом у ворота вінницької Ниви

Щодо матчу «Поділля» - «Нива», то вже з перших хвилин поєдинку хмельничани почали масовані атаки на ворота гостей. Вже на другій хвилині Владислав Охрончук, після навісної подачі з кутового, пробив головою вище воріт. А потім були моменти й в інших футболістів. До прикладу, в Олександра Музичука та Артема Гайдаша. Але голкіпер «Ниви» Максим Гурідов діяв на відмінно. Забігаючи наперед, якби не Гурідов, то «Поділля» значно раніше забезпечило б собі комфортний рахунок.

Вінничани ж, по суті, у першому таймі відзначилися небезпечними ударом Артура Загорулька, який Андрій Федоренко перевів на кутовий. Та цього удару рахунок на табло вже міг бути не 0:0. Але… реалізація моментів футболістами «Поділля» дорівнювала нулю. Після гри Віталій Костишин також нарікав на те, що його команда створила безліч моментів, а ось втілити їх у голи не змогла.

Поділля - Нива - подільске дербі
Олександр Музичук записав у свій актив гольовий пас у матчі проти Ниви
Колінс Нгаха, головний тренер Ниви, після матчу нарікав на суддівство
Віталій Каверін тримав в напрузі фланги суперника
Віталій Костишин, головний тренер Поділля, майже увесь матч простояв біля поля

Утім, у другому таймі глядачі на СК «Поділля» все таки стали свідками забитих м’ячів. На 59 хвилині поєдинку Олександр Музичук вивів Гайдаш віч на віч із Гурідовим, і форвард «Поділля» пробив у дальній від голкіпера кут – 1:0. Здавалося, що все, зараз хмельничани дотиснуть «Ниву» та зможуть забити ще, щоб комфортніше почуватися. Але чи то господарі поля заспокоїлися, чи то гості «прокинулися». Вінничани почали діяти швидше та пробивати по воротам Федоренка. І на 62 хвилині змогли зрівняти рахунок – забив Загорулько. Отож, 1:1. Згодом, той самий Загорулько міг вивести «Ниву» вперед у рахунку, але влучив у стійку. «Поділля» ж відповіло контратакою, яка завершилася тим, що Гайдаш з 11 метрів пробив прямісенько в руки Гурідову.

Матч Поділля - Нива - видався доволі цікавим
Поділля - Нива
Андрій Муляр в боротьбі з суперником

Чим ближче до завершення матчу, тим все активніше діяли футболісти «Поділля». Моменти були, але втілити їх у голи ніяк не вдавалося.

Арбітр матчу компенсував до основного часу сім хвилин. І на 94-ій хмельничани знову забили. Віталій Каверін від кутового прапорцям навісив у штрафний майданчик, де Гайдаш головою пробив у захисника «Ниви», але м’яч відскочив на Ліповуза і Андрій в один дотик пробив, забивши переможний гол. Отож, «Поділля» повело в рахунку 2:1. А «Нива» увесь час, що залишався, намагалася врятуватися від поразки. Не вдалося. «Подільське дербі» за хмельничанами – перемога 2:1.

Андрій Ліповуз другйи матч поспіль забиває переможний гол для Поділля

Андрій Ліповуз другий матч поспіль забиває переможний гол для Поділля.

Свій наступний матч хмельничани зіграють 16 серпня на виїзді проти ФК «Ужгород». У рідних стінах – 25 серпня проти столичної «Оболоні-Бровар-2».

Ще один представник Хмельниччини в ПФЛ – «Агробізнес», провів свій матч у першій лізі. У Волочиську команда Остапа Маркевича здолала ФК «Балкани» з рахунком 3:0. Двома голами відзначився Ігор Сікорський, ще один забив Віталій Груша. «Агробізнес» свій наступний матч також проведе 16 серпня – в Харкові проти «Металіста-1925».

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую