ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Буковина»: пенальті, вилучення, фіаско (ВІДЕО+ФОТО)

Спорт 3369

Хмельничани вдома поступилися аутсайдеру з Чернівців.

 «Поділля», другого листопада, в Хмельницькому в рамках 19 туру чемпіонату України з футболу в другій лізі групі «А» приймало чернівецьку «Буковину». Команду, яка йшла на останньому місці та приїхала на матч з 13 футболістами. Але гостям вдалося поїхати з Хмельницького з перемогою, забивши один єдиний зарахований гол у цій грі з пенальті.

Хмельничани також підійшли до поєдинку з кадровими проблемами. Головний тренер «Поділля» Віталій Костишин не зміг задіяти ряд футболістів, а деякі, хто все одно вийшов на поле, нещодавно перехворіли, а тому були не в кращій ігровій формі. Та головною загадкою було те, хто зіграє в центрі захисту хмельничан, оскільки Олександр Воловик пропускав матч через перебір жовтих, а Владислав Охрончук перебуває на лікарняному. Костишин виставив на їхні позиції Артема Романюка та Андрія Ліповуза.

Гості, хоч і активніше розпочали матч, але небезпечних моментів біля воріт Андрія Федоренка не створили. Хіба що ряд кутових, з якими господарі впоралися. А ось «Поділля» поступово додавало в грі й перший небезпечний момент створив Ян Морговський, який пробивав у ближній від голкіпера кут, але Марк Мєдвєдєв відбив удар на кутовий. Мав момент і Віталій Каверін, але знову відмінно зіграв голкіпер «Буковини».

Перед матчем Поділля - Буковина: суддівська бригада та капітани команд
Ян Морговський (ліворуч) проти Богдана Іванченка
Віталій Каверін (праворуч) в матчі проти Буковини інколи змінював фланги
Сергій Зуєвич, півзахисник Поділля
Артем Панасенков вийшов на вістрі атаки Поділля

А ось на 35 хвилині матчу м’яч побував у воротах чернівецької команди після удару Артема Панасенкова. Але арбітр матчу Олег Когут із Тернополя не зарахував його, оскільки лайнсмен Андрій Лікаренко з Києва підняв прапорець. Схоже, він зафіксував положення поза грою в Романюка під час навісу у штрафний майданчик Каверіним. Але такі припущення можна зробити лише переглянувши відео. А ось під час матчу, мабуть, це зрозуміли не всі. Про цей епізод після матчу говорив і наставник «Поділля» Віталій Костишин: «Я не зрозумів, чому не зарахували гол».

На 35 хвилині матчу Поділля - Буковина хмельничани забили, але гол не зарахували
Андрій Муляр, півзахисник Поділля

Отож на перерву команди пішли за рахунку 0:0.

На старті другого тайму господарі знову були близькими до взяття воріт суперника. Після подачі з кутового В’ячеслав Калінін пробив в падінні головою, але м’яч пролетів вище воріт. А на 58 хвилині матчу «Буковина» заробила пенальті. Олександр Майко в підкаті у власному штрафному майданчику намагався вибити м’яч з під ніг Тараса Сивки і порушив правила. Сивка і пробив одинадцятиметровий, розвівши м’яч та Федоренка по різним кутам. До речі, сама Тарас Сивка в квітні цього року, коли виступав за ФК «Калуш», у Хмельницькому також реалізував пенальті, завдяки чому тоді його команда перемогла. Утім, в сьогоднішньому матчі «Буковині» ще рано було святкувати перемогу.

Андрій Ліповуз зіграв у центрі захисту Поділля
Артем Романюк вийшов у старті Поділля
Поділля - Буковина
Тарас Сивка переграв Андрія Федоренка з пенальті

«Поділля» кинулося відіграватися. Але удари по воротах або блокувалися, або були неточними. Та був один – у виконанні Ярослава Шпикули, який міг втілитися у гол, але «Буковину» знову врятував Мєдвєдєв. А потім… 72 хвилина матчу і Шпикула отримав червону картку. Захисник «Поділля» в власному штрафному майданчику завалив Гакмана. Арбітр міг показав червону картку та вказав, що чернівчанам слід виконувати штрафний.

Поділля - Буковина
Поділля - Буковина

Навіть Андрій Федоренко, голкіпер Поділля, намагався забити Буковині

Чернівчани, граючи в більшості, створили ряд моментів, але Федоренко з цими ударами впорався. А під завісу матчу «Поділля» влаштували штурм воріт гостей – навіть голкіпер хмельничан не раз навідувався у штрафний майданчик «Буковини». Але врятуватися від поразки не змогли.

Буковина в Хмельницькому перемогла Поділля

Отож, «Поділля» програло та залишилося з 26 очками на п’ятому місці. Свій наступний матч хмельничани проведуть 10 листопада в Житомирі проти «Полісся».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую