ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор» та «Епіцентр-Подоляни» продовжили свої серії (ФОТО)

Спорт 3618
У Хмельницькому 14-15 грудня проходили матчі як у Суперлізі, так і в першій лізі чемпіонатів України з волейболу
У Хмельницькому 14-15 грудня проходили матчі як у Суперлізі, так і в першій лізі чемпіонатів України з волейболу. Фото: автора

У Хмельницькому пройшли матчі чемпіонатів України в Суперлізі та в першому дивізіону.

Хмельницький «Новатор» й досі не може виграти в чемпіонаті України з волейболу серед команд Суперліги, а дунаївецький «Епіцентр-Подоляни» в першому дивізіоні продовжує свою переможну ходу. І ось обидва клуби провели свої чергові матчі. Зіграв і «Новатор-2-Прикордонник», який також виступає в першій лізі. А всі матчі відбулися в Хмельницькому.

У гості до «Новатор» завітав лідер чемпіонату, діючий чемпіон України львівський «Барком-Кажани». І львів’яни прогнозовано здобули чергові очки. Так, у першому матчі наставник «Кажанів» Угіс Крастінш вситавив основу «шістку» своєї команда. Яка, по суті, не мала жодних проблем у матчі проти хмельничан. Вигравши першу партію 25:8, львівська команда «на досвіді» провели і наступні два сети, довівши й їх до перемог 25:14 та 25:15.

Другого ігрового дня було поцікавіше. Щоправда, лише в першій партії. Утім, відзначимо, що на цей поєдинок Угіс Крастіньш виставив інший склад.

Новатор - Барком-Кажани: два матчі в Хмельницькому, які завершилися прогнозованими перемогами команди зі Львова
Львівській команді не завжди вдавалося блокувати атаки хмельничан
Новатор у двох матчах проти Барком-Кажанів не зміг виграти хоча б одну партію

Інтрига в матчі була в стартовому сеті. Адже команди «йшли» рівно, але кінцівка партії була за львів’янами, які здолали «Новатор» 25:21. А ось у другій партії хмельничани почали ще більше помилятися. Гра у виконанні господарів інколи наводила на думки, що волейболісти не думали про якісь комбінації, а намагалися просто перебити м’яч через сітку. У підсумку гості виграли 25:15. Ну, а третя партія стала формальністю. «Барком-Кажани» здолали «Новатор» 25:12 та виграли матч.

Барком-Кажани впевнено переграли Новатор у двох матчах
Роман Ковальчук, головний тренер Новатора, намагався щось змінювати під час матчів, але на результат для його команди жодні зміни не вплинули
ВК Барком-Кажани здобув дві перемоги в Хмельницькому в матчах проти Новатора

До речі, після гри увесь тренерський штаб львівського клубу почав віджиматися від підлоги. На запитання журналіста сайту «Є», через що це сталося,  Угіс Крастіньш з посмішкою відповів: «У нас був спір з хлопцями. Який саме – це не для преси. Але ми програли спір, тому і віджималися».

Свої наступні матчі «Новатор» у Суперлізі проведе 27-28 грудня, коли прийматиме «Серце Поділля» з Вінниці.
А в першій лізі групі «Б» чотири команди також змагалися в Хмельницькому. «Новатор-2-Прикордонник», на правах господаря майданчику, в перший день грав проти ВК «Volley» з Дрогобича Львівської області. І молодим хмельничанам вдалося здолати гостей з рахунком 3:1, здобувши другу перемогу в сезоні. Та ось наступного дня в грі проти «Добротвіра» зі Львова «Новатор-2-Прикордонник» поступився 0:3.

Ще один представник Хмельниччини в першій лізі – «Епіцентр-Подоляни» з Городка, також грав проти ВК «Добротвір» та ВК «Volley». Утім, для городоцької команди це не ті суперники, з якими вона може втратити свої очки. Що, власне, команда і підтвердила на майданчику.

Свої матчі в Хмельницькому провів й Епіцентр-Подоляни з Городка
Епіцентр-Подоляни (у темній формі), скалося враження, свої матчі провів не на повну силу
Епіцентр - Volley - матч, в якому майже не було інтриги

У матчі проти львів’ян «Епіцентр-Подоляни» впевнено провів дві перші партії, а ось у третій дещо розслабився. І це ледь не призвело до того, що «Добротвір» міг виграти цей сет. Утім, в потрібний момент городоччани зібралися та дотиснули суперника -28:26.

Сьогодні ж, 15 грудня, в матчі проти «Volley» такої напруги не було. Хіба що в другій партії, коли гості з Дрогобича навіть мали перевагу в один-два м’ячі, а гравці «Епіцентру-Подолян» ніяк не могла відшукати своєї гри, роблячи дитячі помилки. Утім, знову ж таки, досвід взяв своє. Городоцька команда змогла спокійно зіграти другий сет і виграти його, а потім і третій. Отож, чергова перемога.

Максим Турик (№18) та Борис Філіпенко - ексгравці хмельницького Новатора, які нині виступають за Епіцентр-Подоляни
Гостям з Львівщини було важко протистояти команді з Городка
Головний тренер Епіцентру-Подолян Вадим Кульпа
Епіцентр-Подоляни в п'яти матчах мають стовідсотковий результат

«Епіцентр-Подоляни» продовжує очолювати турнірну таблицю в першій лізі групі «Б», маючи в активі п’ять поспіль перемог. До того ж, усі з рахунком 3:0. Свої наступні матчі команда проведе вже в лютого, коли гратиме в Івано-Франківську.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую