ye-logo.v1.2

"Динамо"-"Десна" 1:0 - сенсаційна перемога

Спорт 4763
Фото: автора

Хмельничани в рідних стінах здолали одного з лідерів чемпіонату України з футболу серед команд другої ліги групи

Повернення професійного футболу після «зимової сплячки» до Хмельницького не викликало ажіотажу серед вболівальників. На стадіон прийшли, мабуть, найпалкіші фани клубу, яким не завадив ні дощ, ні проблеми, котрі переслідують команду. І приблизно тисяча глядачів стали свідками того, як «динамівці» створили сенсацію, обігравши претендента на перемогу в друголіговій першості – чернігівську «Десну».

Ще за тиждень до цього поєдинку в «Динамо» відбулися кадрові ротації в тренерському штабі. Виконуючий до цього обов’язки головного тренера Олександр Порицький позбувся приставки «в.о» та почав, як і раніше, тренувати голкіперів. А новим головним тренером призначили Миколу Роздобудька – відомого фахівця, котрий тренував дубль запорізького «Металурга». Микола Миколайович приїхав до Хмельницького не сам, а з ще одним тренером – Євгеном Булгаковим, котрий взимку готував «Динамо» до змагань. За збігом обставин, у складі «динамівців», нарешті, з’явився і голкіпер зі столиці – Андрій Радченко. Він вже давно був заявлений за клуб, але грати не міг, оскільки не отримав всі необхідні документи з Польщі, де виступав останнім часом. І, забігаючи наперед, Радченко в матчі проти «Десни» став одним із кращим.

Зазначимо й те, що напередодні гри, «Динамо» погасило заборгованість перед Професійною футбольною лігою України, через яку могло взагалі зникнути з футбольної мапи країни. Директор клубу Валерій Крохан віднайшов спонсорів, котрі допомогли йому сплатити майже 88 тисяч гривень та врятувати команду.

Все це, ймовірно, наклало свій відбиток на настрій футболістів у матчі проти «Десни». Тому ті, хто прийшов на стадіон, сподівалися, що хмельничани, як мінімум, не програють. Тим паче, що востаннє команда здобувала очки аж 2 жовтня 2010 року, коли вдома перемогла тернопільську «Ниву» з рахунком 2:1.

Чи то хвилювання (для багатьох футболістів це був перший матч на стадіоні «Поділля»), чи то суперник, заважало «динамівцям» у першому таймі діяти гостро та небезпечно. За першу половину матчу хмельничани завдали по воротах суперника лише чотири удари, жоден з яких не влучив у ворота. Іншою гра була в другому таймі. Вже на його початку Тарас Кіктьов небезпечно пробив головою, але м’яч пролетів над поперечиною. Однак, через декілька хвилин у воротах «Десни» все таки побував смугастий. Роман Драбенюк, обігравши екс-гравця хмельницького «Поділля» Андрія Панчука, увірвався до штрафного майданчика чернігівчан, та прострелив на дальню стійку. Там на м'яч вже очікував 16-річний Олег Данченко, який, прийнявши «смугастого», витримав паузу, обіграв захисника та пробив у дальній від голкіпера кут. На 63 хвилині матчу юний півзахисник «Динамо» ледве не оформив дубль у грі, але цього разу його удар дивом відбив голкіпер гостей. Чим ближче до завершення, тим важче хмельничанам було стримувати натиск «Десни». Гості великими силами йшли вперед, щоб, як мінімум, здобути нічию. Господарі ж грамотно діяли на контратаках, а голкіпер Андрій Радченко ловив все, що летіло в бік його воріт. Тому не дивно, що чимало вболівальників після матчу вітали тренерський штаб із вдалим «придбанням». «Співали диферамби» і 16-річному Олегу Данченко, який провів цей матч на високому рівні. Коли ж на 94 хвилині поєдинку пролунав фінальний свисток, гравці «Динамо» обнімали один одного так, наче виграли не в одного з лідерів першості, а, як мінімум, здобули «золото» другої ліги.

А вже 11 травня хмельничани мали б зіграти черговий матч проти рівненського «Вереса». Однак, враховуючи те, що команда в Рівному припинила своє існування, «динамівці» заробили три очки без бою. Тому свій наступний матч вони проведуть 14 травня. На стадіоні «Поділля» хмельничани о 16.00 прийматимуть ще одного претендента на підвищення в класі – ФК «Суми». До речі, в цьому поєдинку хмельничани можуть зіграти без Андрія Яремчука та капітана Андрія Лемішевського, оскільки ті отримали травми в грі проти «Десни». Але це все одно може бути цікаво.
 

Коментарі:

fcpk 11.05.2011 20:34

йдемо всі на "Суми"!!!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую