ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Полісся»: спаринг із багатьма новими гравцями (ФОТО)

Спорт 2296
Голи Прильопи та Задерецького принесли перемогу Поділюю в спарингу проти Полісся з рахунком 2:1
Голи Прильопи та Задерецького принесли перемогу Поділюю в спарингу проти Полісся з рахунком 2:1. Фото: автора

Хмельничани зіграли з командою, яка дебютуватиме в першій лізі.

Хмельницьке «Поділля» провело спаринг із житомирським «Поліссям», яке наступний чемпіонат України з футболу проведе не в другій лізі, а в першій. Адже житомиряни, виступаючи в одній групі з «Поділлям», змогли посісти друге місце, яке дало їм право на підвищення в класі. Утім, вже першолігове «Полісся» не змогло в Хмельницькому здобути позитивного результату – «Поділля» виявилося сильнішим.

Наставник хмельничан Віталій Костишин в першому таймі випустив зі стартових хвилин 8 гравців, які на контракті в «Поділлі»: Чуваєва, Худіка, Пріхну, Морговського, Ліповуза, Романюка, Каверіна та Прильопу. Ще троє футболістів, які вийшли в стартовому складі, перебувають на перегляді в команді. Серед них і вже ексгравець «Полісся», півзахисник Дмитро Задерецький. Він, між іншим, був доволі активним в матчі проти своїх колишніх одноклубників. Утім у першому таймі тон у матчі задавали саме гравці «Полісся».

Олег Чуваєш, голкіпер Поділля, вивів свою команду з капітаньскою пов'язкою та відіграв матч із Поліссям на нуль
Олександр Воловик (праворуч) за грою проти Полісся спостерігав поруч із головним тренером Віталієм Костишиним
Дмитро Задерецький, який перебуває на оглядинах в Поділлі, був доволі активним в грі проти свого колишнього клубу Полісся
Біля воріт Полісся в першому таймі також було неспокійно

Житомиряни, яких нині очолює Сергій Щищенко, задіяв зі старту ще більше потенційних новачків. Утім, розпечатати ворота Олега Чуваєва «Поліссю» у перші 45 хвилин так і не вдалося. Хмельничани також не відзначилися голом. А тому на перерву команди пішли за рахунку 0:0.

Віталій Костишин у другому таймі випустив ще ряд нових гравців, які, можливо, в майбутньому поповнять ряди «Поділля». Зіграв за хмельничан і ще один ексжитомирянин – захисник Євген Корохов.

Та друга половина матчу значно вирізнялася від першої. Насамперед, господарі поля почали діяти швидше. Як результат, вже на початку другого тайму швидка контратака завершилася взяттям воріт гостей. Каверін з лівого флангу прострелив вздовж воротарського майданичка, м’яч опинився в Задерецького і той навісив в 11-метрову зону, звідки м’яч головою у ворота переправив Владислав Прильопа, який лише днями уклав контракт із «Поділлям». Згодом успіх хмельничан міг подвоїти і Морговський, але удару Яна забракло точності. Міг оформити дубль і Прильопа, але удар в падінні з метрів п’яти також був не точним.

Рахунок у матчі Поділля - Полісся був відкритий після точного удару Владислава Прильопи
Владислав Прильопа - новий нападник Поділля, який раніше виступав за одеський Чорноморець-2
Полісся продовжує переглядати нігерійського півзахисника Давида Еногелу
Поділля переглядає канадського форварда Фаді Салбека

Щищенко одразу почав вносити корективи в гру. Насамперед, випустивши ряд основних футболістів: Бринька, Швеця, Галенкова, Даудова, Галенка. І в одному з епізодів «Полісся» могло зрівняти рахунок, коли Галенко вийшов віч на віч із Чуваєвим, але переможцем дуелі став голкіпер «Поділля», а атака другим темпом завершилася небезпенчим, але не точним ударом Даудова.

А на 59 хвилині рахунок у матчі став 2:0. Задерецький обікрав захисника «Полісся» та проштохнув м’яча на хід Прильопі. Владислав пробити не зміг, оскільки його на газон завалив голкіпер житомирян – пенальті.

Одинадцятиметровий взявся виконувати Задерецький, який майстерно пробив у дев’ятку воріт «Полісся» - 2:0.

«Поліссю» вдалося скоротити рахунок наприкінці матчу, коли команда заробила пенальті. Його реалізував Сергій Швець, який ще рік тому був гравцем «Поділля». Та зрівняти рахунок гостям не вдалося. Отож, «Поділля» перемогло «Полісся» 2:1.

Поділля - Полісся
Задерецький реалізував пенальті в ворота Полісся
Швець забив пенальті в ворота Поділля, коли їх захищав голкіпер, який перебуває в хмельницькій команді на перегляді

Хмельничани продовжують готуватися до майбутньому чемпіонату в другій лізі, який розпочнеться на початку вересня. А 25-26 серпня «Поділля» очікує старт у Кубку України. А поки… команда тренуватиметься та гратиме товариські матчі. Наступний – 13 серпня в Тернополі проти «Ниви», яка, як і «Полісся», підвищилася в класі та виступати в першому дивізіоні.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую