ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Ужгород»: бенефіс Фаді Салбака (ФОТО)

Спорт 3617
Два голи Фаді Салбака принесли перемогу "Поділлю" над ФК "Ужгород", який до цього виграв усі свої матчі в чемпіонаті
Два голи Фаді Салбака принесли перемогу "Поділлю" над ФК "Ужгород", який до цього виграв усі свої матчі в чемпіонаті. Фото: автора

Хмельничани в рідних стінах зіграли з лідером першості.

Сьогодні, 10 жовтня, хмельницьке «Поділля» провело матч 6 туру чемпіонату України з футболу в другій лізі групі «А». В гості до хмельничан завітав ФК «Ужгород», який усі свої попередні 5 матчів виграв. «Поділля» ж, хоч і посідало друге місце, але відставало від закарпатців на 6 очок.

Хмельничани прагнули лише перемоги. Це підтвердив після гри головний тренер «Поділля» Віталій Костишин, який заявив, що його команда вже втратила очки в матчах в «Буковиною» та «Оболонню-2», а тому, щоб не відпустити далеко «Ужгород», сьогодні потрібно було вигравати.

Костишин вперше в сезоні в стартовому складі випустив одразу два форварди. Разом із Владиславом Прильопою з перших хвилин у нападі зіграв і канадський легіонер Фаді Салбак. Такий крок Віталій Володимирович пояснив так: «У попередніх іграх ми створювали немало моментів, але одному Прильопі попереду було важко. Тому і вирішили випустити два нападника. Як бачите, виправдано». Зауважимо, що другий матч поспіль хмельничанам не зміг допомогти один із лідерів команди Віталій Каверін - він травмований.

Футболісти "Поділля" вийшли на матч проти "Ужгорода" налаштованими на бій
Андрій Ліповуз вже традиційно діяв на позиції опорного півзахисника "Поділля"
Дмитро Задерецький в матчі проти "Ужгорода" грав на лівому фланзі півзахисту "Поділля"
Ян Морговський підключався до атак "Поділля" лівим флангом
Альваро Нгамба другий матч поспіль вийшов в основному складі "Поділля"

Та першим відзначитися міг ні Прильопа, ні Салбак, а Артем Панасенков, який також з’явився зі стартовим свистком. Півзахисник «Поділля» пробив з метрів 23-ох, але «Ужгород» від голу врятувала поперечина воріт.

Утім, господарям все одно вдалося забити швидкий гол. Прильопа, прийнявши мяч на груди в штрафному майданчику, одразу прострелив вздовж, де Фаді Салбак у стрибку випередив голкіпер гостей та відправив м’яч у сітку воріт. Для канадця це не лише перший гол у складі «Поділля», а й в чемпіонаті Україні.

«Поділля» продовжувало атакувати, а гості шукали «свою гру». І першу контратаку «Ужгороду» вдалося створити на 22 хвилині. Вона одразу ж принесла результат. Юрій Чонка закинув м’яч у штрафний майданчик «Поділля», де Адріан Пуканич пробив зльоту – без шансів для Олега Чуваєва. Рахунок став 1:1.

Фаді Салбак забив свій перший м'яч у чемпіонаті України
Адріан Пуканич, капітан ФК "Ужгород", зміг зрівняти рахунок у грі на 22 хвилині

Вже через дві хвилини «Поділля» могло знову повести в рахунку, коли Панасенков, перехопивши м’яч на власній половині поля, добіг майже до штрафного майданчика гостей та… вирішив пробити. А поруч були ще четверо партнерів та лише два захисника «Ужгорода». Удар Артема виявився неточним. Більше особливо небезпечних моментів у хмельничан у першому таймі не було. У закарпатців – наприкінці тайму Сергій Машталір пробив поруч зі стійкою.

Після перерви господарі поля знову були активнішими за суперника. І на 50 хвилині матчу Дмитро Пріхна з лівого флангу прострілив у штрафний майданчик на Салбака, якого «загубили» гості. А Фаді взяв і відправив м’яч у дальній від голкіпера кут – 2:1. На радощах нападник «Поділля» скинув футболку та побіг обніматися з головним тренером та футболістами, які були на заміні. За оголений торс, згодом, отримав жовту картку.

Фаді Салбак відзначився дублем у матчі "Поділля" проти "Ужгорода"
Ультрас "Поділля" привітали клуб із 60-річчям
Ще один фан-сектор "Поділля" був у грі проти "Ужгорода" активним

Але «гірчичник» Салбаку не завадив діграти матч майже до завершення. Другу жовту він не отримав, натомість у команди суперника виникли згодом серйозні проблеми. Спочатку на 65 хвилині за фол останньої надії червону картку отримав Владислав Шкіндер, який завалив на газон Прильопу. І вже через чотири хвилини хмельничани могли реалізувати свою чисельну перевагу. Утім, Прильопа, який вийшов віч на віч із голкіпером «Ужгорода», пробив вище воріт. А на 72 та 76 хвилині Віктор Ряшко примудрився отримати дві жовті картки, і заарпатці залишилися догравати матч у дев’ятьох.

Владислав Прильопа не лише відзначився результативним пасом, а й заробив на собі вилучення Шкіндера
Артем Панасенков, вийшовши у старті "Поділля", міг першим відзначитися в грі, але влучив у поперечину
Дмітро Пріхна, захисник "Поділля", у грі проти "Ужгорода" віддав гольовий пас на Фаді Салбака

Здавалося, що 11 футболістів «Поділля» мають дотиснути 9 гравців «Ужгорода» та забити ще. Але хмельничани, схоже, вирішили загальмувати свої атакувальні дії, щоб не пропустити контратаку та не дати гостям можливості зіграти внічию. «Хлопці дуже хвилювалися за результат, - після гри сказав Віталій Костишин. – Тому, можливо, коли нас було на двоє більше, ми не змогли грати в той футбол, який демонстрували». Ну, а ФК «Ужгород» намагався щось організувати попереду, але захист «Поділля» діяв відмінно.

У підсумку «Поділля» здолало «Ужгород» з рахунок 2:1. І це перша поразка закарпатців у цьому чемпіонаті. «Ужгород» продовжує з 15 очками посідати перше місце. «Поділля» й надалі друге, але вже має в активі 12 очок. Свій наступний матч хмельничани проведуть 17 жовтня в Вінниці проти «Ниви», в активі якої шість поразок.

Нове табло на СК "Поділля" зафіксувало перемогу хмельничан над "Ужгородом" з рахунком 2:1
Після матчу футболісти "Поділля" подякували фанатам за підтримку

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую