ye-logo.v1.2

Завершився чемпіонат України з футболу серед команд другої ліги групи «А»

Спорт 3207
Фото: Олександр НІКІТІН

Як кажуть італійці: «Фініта ля комедія», тобто, шоу завершено. Звісно, для хмельницького «Динамо» хотілося б вжити інший вираз, «кіношний», англійською: «Хеппі енд».

Попри перемогу в останньому матчі першості в Тернополі над «Нивою», щасливим кінець сезону назвати важко. Адже черговий чемпіонат, який вже став історією, не приніс довгоочікуваного підвищення в класі. Яким же видався чемпіонат 2010-2011 років для хмельницького професійного клубу, аналізував «Проскурівський телеграф».
Цифри, за якими стоять люди
«Динамо» провело 22 матчі, в яких здобуло сім перемог, чотири нічиї та 11 поразок. У підсумку команда з Буга посіла аж 9 місце в турнірній таблиці. Такого провального сезону в історії клубу давно не було. Як, власне, давненько за сезон честь команди не захищала така кількість футболістів – усього 39, середній вік яких – 21,3 роки. Це сьомий віковий показник в лізі. До прикладу, у лідерів значно старші футболісти. Середній вік гравців МФК «Миколаїв» становив 25,3 роки, ФК «Суми» – 26,2 роки, іллічівського «Бастіону» – 24,8 роки. І, відповідно, результати цих команд значно кращі. Досвід взяв своє… За показником відвідуваності матчів «Динамо» посіло шосте місце. Усередньому один матч хмельничан побачив 1371 вболівальник ( на виїзді – 1327, вдома – 1420). Найвідвідуванішим матчем «динамівців» став поєдинок у Сумах 11 вересня минулого року, який відвідало 3500 глядачів.
Камінь спотикання
Безумовно, причиною такого невдалого сезону є гроші. Точніше, їх відсутність. Через недостатнє фінансування «Динамо» було вимушено брати навіть тих футболістів, яких не кожна команда першості Хмельницької області хотіла б бачити у своїх лавах. Грати за «дякую» досвідчені гравці не бажали. Особливо з інших міст. А цьогорічна зима стала черговим стресом для фанів команди. Життя «Динамо» висіло на волосині. Потрібно було терміново сплати внесок (майже 88 тисяч гривень) за участь у змаганнях. Поки керівництво клубу шукало гроші, з команди зняли три очки та пригрозили, що позбавлять статусу професійного клубу. На щастя, директору «Динамо» Валерію Крохану вдалося знайти необхідну суму та зберегти професійний футбол у Хмельницькому щонайменше до літа. Але літо прийшло і, що, знову на «старі граблі»?
Історія з подорожжю в майбутнє
Сезон, що минув, став справжнім випробуванням як для керівництва команди та гравців, так і для вбо­лівальників. Здається, так сутужно ще не було. Однак завершення чемпіонату, а точніше весняна частина першості, дала певні сподівання, що рік, який минув, був найважчим в історії клубу. Попереду ж все має стабілізуватися. До команди приїхали нові тренери, нові футболісти, а, відповідно, це можна розцінити, як сигнал, що сповіщає про нормалізацію ситуації в клубі. Ось тільки чи не бутафорія все це? Відповідь дізнаємося доволі швидко. Оскільки перерва між минулим та наступним сезонами мізерна. Вже 16 липня «Динамо» доведеться зіграти перший офіційний матч у Кубку України. А 25 липня – в чемпіонаті України. До цього ж часу хмельничани мають відпочити, а з 20 червня розпочати підготовку до нових стартів. І вже під час підготовки буде видно, чи змогло керівництво клубу самотужки вирішити ті проблеми, про які тільки недавно забули. Поки що, здається, на «Динамо» очікує набагато яскравіший сезон – з новими гравцями, новими завданнями тощо. Головне, щоб не зі старими проблемами.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую