ye-logo.v1.2

Хмельницькі веслувальники – у збірній України

Спорт 3526

Нещодавно хмельницькі спортсмени з веслування на байдарках та каное взяли участь у Чемпіонаті України, який відбувався у м. Дніпропетровськ.

Дорослі спортсмени та юніори боролися не лише за призові місця, а й за можливість взяти участь у змаганнях у Польщі за Кубок світу у складі збірної України.  
Подільські веслувальники Марія Алтухова, Світлана Фальшовнік, Дмитро Янчук та Павло Мальований зробили все можливе, щоб на нагородженні лунали саме їхні імена. Адже Хмельницький для розвитку цього виду спорту має всі можливості: спортивні бази на Південному Бузі (ДЮСШ №3 «СПАРТАК») та у міському парку відпочинку ім. Михайла Чекмана (ДЮСШ міського управління освіти). В авангарді хмельницьких веслувальників перебуває олімпійський чемпіон Сергій Нагорний та семиразовий чемпіон світу Валерій Вешко. «Важко передати словами відчуття під час змагань! Це – і хвилювання перед стартом, боротьба із суперниками, і радість від отриманої перемоги», – посміхаючись ділиться спогадами один із спортсменів.
 Сучасне каное – це човен, у якому спортсмен стоїть на коліні і працює веслом з однієї сторони та може набирати швидкість до 18км/год. Веслування на байдарках і каное – дуже красивий олімпійський вид спорту, який не тільки допомагає тримати фізичну форму, а й тренує силу волі, бойовий дух, загартованість, витривалість та багато інших фізичних та моральних якостей. До речі, рівень загальної фізичної підготовки веслувальників є лідером серед інших видів спорту. Починати займатися цим спортом краще у  10 – 12 років.


Павло МАЛЬОВАНИЙ.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую