ye-logo.v1.2

Хмельницькі баскетболісти та гандболісти готуються до гри у вищих лігах

Спорт 1635
Спортсмени прийшли у міську раду зі кубками чемпіонів перших ліг
Спортсмени прийшли у міську раду зі кубками чемпіонів перших ліг. Фото: автора

Тренери «Хмельницької політехніки» та «ХНУ-ДЮСШ 1» планують поповнити свої команди новими гравцями.

Травень став для хмельницьких спортсменів місяцем доленосних перемог. Кілька тижнів тому баскетбольний клуб «Хмельницька політехніка» став першою в історії міста командою, яка виборола чемпіонство у першій лізі. Аналогічну перемогу 17 травня здобули й гандболісти з клубу «ХНУ-ДЮСШ 1». Таким чином обоє команд отримали перепустки до гри у вищих лігах. Сьогодні ж, 18 травня, спортсмени зустрілися з Хмельницьким міським головою Олександром Симчишиним, щоб обговорити свої подальші перспективи.

Тренерка БК «Хмельницька політехніка» Ганна Шликова розповідає, що її команда грає у першій лізі вже другий рік. Шлях до чемпіонства був непростим — перемога коштувала гравцям значних фізичних і моральних зусиль. Особливо складними виявилися півфінал і фінал. Нині ж «Хмельницька політехніка» готується до вищої ліги.

«Вища ліга — це більш професійний рівень і складні суперники. Щоб здобути результат, активніше тренуватимемося. Також переглядатимемо склад команди. Зокрема, плануємо залучати нових баскетболістів: молодих, але з певним досвідом», — зазначила Ганна Шликова.

«Перемога коштувала гравцям значних фізичних і моральних зусиль», — Ганна Шликова

«Перемога коштувала гравцям значних фізичних і моральних зусиль», — Ганна Шликова

Гравець «Хмельницької політехніки» Микита Базилєв додає, що команда вже поставила ціль на новий сезон — перемога у вищій лізі. До речі, Микита Базилєв за підсумками нещодавнього чемпіонату був визнаний MVP сезону, тобто найціннішим гравцем першості. Однак каже, що для нього важливішим досягненням є не звання, а перемога команди.

Микита Базилєв визнаний найціннішим гравцем першості

Микита Базилєв визнаний найціннішим гравцем першості

«Було приємно отримати відзнаку «найкращий гравець». Це крутий бонус. Але перемога команди для мене є основним, — ділиться Микита Базилєв. — Ця перемога була для нас довгоочікуваною. Усі гравці віддали багато сил, щоб досягти її. Й ми не зупинятимемося на цьому».

 «Хмельницька політехніка» стала першою в історії міста командою, яка виборола чемпіонство у першій лізі

«Хмельницька політехніка» стала першою в історії міста командою, яка виборола чемпіонство у першій лізі

Хоча перемогу на чемпіонаті України з гандболу серед чоловічих команд у першій лізі гравці «ХНУ-ДЮСШ 1» вибороли лише вчора, 17 травня, команда вже планує свої подальші дії. Про це розповів її тренер Олег Базильчук. Він каже, що перший рік гри у вищій лізі буде складним — спершу потрібно вивчити суперника та зрозуміти його. Тому гравці «ХНУ-ДЮСШ 1» фактично вже починають готуватися до нових випробувань.

Олег Базильчук розуміє, що перший рік гри у вищій лізі буде складним

Олег Базильчук розуміє, що перший рік гри у вищій лізі буде складним

«Напрацьовуємо свої подальші дії та тренувальні плани. У нас вже сформована команда, але однозначно залучатимемо нових гравців. Навіть вже є попередні домовленості. Сподіваюся, що нові спортсмени швидко адаптуються до умов нашої команди. А загалом ми — максималісти й ставимо перемогу за ціль. Сподіваюся, що у новому сезоні у нас все вийде», — поділився Олег Базильчук.

Гандболісти «ХНУ-ДЮСШ 1» вже готуються до гри у вищій лізі

Гандболісти «ХНУ-ДЮСШ 1» вже готуються до гри у вищій лізі

Щоб привітати спортсменів зі їх досягненнями міський голова Олександр Симчишин спершу зустрівся з представниками «Хмельницької політехніки», а далі — «ХНУ-ДЮСШ 1». Обом командам він вручив по сертифікату на 30 тисяч гривень. Також запевнив їх, що міська рада готова підтримувати їх. Зокрема, припустив, що наступного року «Хмельницька політехніка» та «ХНУ-ДЮСШ 1» зможуть проводити матчі у Палаці спорту, будівництво якого триває й нині.

Читайте також: Першість області з футболу: перший тур (РЕЗУЛЬТАТИ)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую