ye-logo.v1.2

Кубок України з регбіліг відбудеться у Хмельницькому

Спорт 2143
Історія регбіліг в Україні нараховує близько 15-ти років
Історія регбіліг в Україні нараховує близько 15-ти років. Фото: ілюстративне з архіву

Команда хмельничан вперше виступає в Суперлізі.

У Хмельницькому пройде кубок України з регбілігу. На змагання до міста з’їдеться вісім команд з різних міст України: Харкова, Львова, Києва, Івано-Франківська, Тернополя, Рівного. Хмельницький представлятиме команда «Khmelnytskyi Eagles». Проходитимуть поєдинки на стадіоні спортивно-культурного комплексу «Плоскирів» вже цієї суботи, 28 серпня.

Як розповів президент обласної федерації регбі Андрій Лещенко, хмельницька команда цьогоріч вперше вийшла в Суперлігу та змагатиметься за Кубок України.

«Минулого року кілька наших гравців грали у складі рівненської команди за Рівне. На Кубку України вони здобули бронзу. Це була спроба, а тепер ми вперше виступаємо в Суперлізі своєю командою», - каже він.

За словами Андрія Лещенка, регбіліг – дуже динамічна гра. Ключова відмінність – те, щоб здобути очки, команді виділяється 5 спроб на атаку. Якщо за цей час очки не здобуті, м’яч переходить супернику.

Мета гри – приземлити м’яч у залікове поле суперника, а потім забити м’яч у їх ворота. Гравці дуже швидко просуваються по полю, а суперники намагаються їх зупинити за допомогою захватів, завалюючи на землю і утримуючи гравця з м'ячем. Такі «обійми» бувають доволі міцними, іноді – масовими.

Кожна гра триватиме 18 хвилин, два тайми по 9 хвилин. У командах буде по 9 учасників. За день кожна команда зіграє по три матчі.

Кубок України з регбіліг відбудеться 28 серпня на стадіоні СКЦ «Плоскирів», вулиця Курчатова, 90. Початок о 10-ій годині.

Читайте також: Кубок області з футболу. Розбиті голови, п’ять голів та трофей для команди з Теофіполя

Фото: facebook

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую