ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Олімпік»: два незарахованих голи, сутички та скандал (ФОТО та ВІДЕО)

Спорт 10259
Віталій Костишин, головний тренер Поділля, ще до завершення матчу отримав жовту картку за розмови з арбітром Ігорем Бичем
Віталій Костишин, головний тренер Поділля, ще до завершення матчу отримав жовту картку за розмови з арбітром Ігорем Бичем. Фото: автора

В 11 турі хмельницька команда вдома поступилися гостям із Донецька.

Хмельницьке «Поділля» до цього поєдинку ще жодного матчу не програло в рідних стінах. І в грі проти донецького «Олімпіка», який після окупації Донбасу перебрався до Києва, хмельничани були близькими, як мінімум, до нічиєї. Але гості забили на 6-ій компенсованій арбітром хвилині та виграли цей матч. Отож, про гру, яка стала скандальною, у матеріалі від сайту «Є».

Завершувся другий тайм, і четверта арбітриня матчу «Поділля» - «Олімпік» Марина Матковська підняла табло з цифрою «5». Це означало, що командам залишилося зіграти в цій грі 5 хвилині, а рахунок був 0:0. Хмельничани намагалися влаштувати останній штурм воріт «Олімпіка», щоб забитий той єдиний гол, який принесе їм домашню перемогу. І на 90+3 хвилині господарі поля заробили штрафний, який виконав Віталій Каверін – гості відбилися та на підбиранні був Володимир Савошко, який потужно пробив майже з лінії штрафного майданчика. Голкіпер «Олімпіка» врятував свою команду, відбивши цей удар, а Ігор Карпенко, який головою добивав м’яча у бік воріт суперника, влучив у когось із захисників донеччан та, здавалося, заробив кутовий. Але ж ні. У нього зафіксували офсайд. І саме після цього епізоду головний тренер «Олімпіка» Сергій Літовченко випустив свого сина Максима.

За якусь мить гості заробили штрафний, який завершився дуже підступним ударом, але голкіпер «Поділля» Євгеній Кучеренко перевів м’яч на кутовий. Хмельничани відбилися і змогли перевсти гру ближче до центра поля. А тим часом 5 компенсованих хвилин вже були позаду. Та арбітр матчу Ігор Бич із Києва фінальний свисток не давав. «Олімпік» продовжував володіти м’яч та наближатися до штрафного майданчика господарів. І навіть «Поділля» спробувало організувати атаку, але втратили м’яч, коли на секундомірі було вже 95 хвилин та 30 секунд. І за якихось 18 секунд донеччани опинилися в штрафному майданчику «Поділля», пішла навісна передача на Літовченка, і той головою переправив м’яч у сітку воріт хмельничан. Гол і 0:1.

Господарі розвели м’яч у центрі поля, і майже одразу пролунав фінальний свисток. А далі почалися сутички…

Після матчу Поділля - Олімпік на полі виникли сутички між футболістами

Після матчу Поділля - Олімпік на полі виникли сутички між футболістами.

Та для початку, що ж було до того? «Поділля» вже на 4 хвилині завдало першого удару у бік воріт «Олімпіка». Щоправда, м’яч, після удару головою Олександра Воловика, пролетів повз ворота. Гості ж відповіли неточним ударом Андрія Карвацького. А з 17 по 20 хвилину хмельничани створили три моменти, які так і не призвели до взяття воріт суперника. Були іще, але результат той самий. А ось донеччани на 37 хвилині мали просто неймовірний шанс відкрити рахунок, коли Олександр Пернацький наступив на м’яч і його обікрав Максим Прядун, який вийшов віч на віч із Кучеренком. Та нападник «Олімпіка» пробив повз ворота. Ще одну чудову нагоду забити в ворота «Поділля» втратив і Ігор Кірієнко, який на 45 хвилині пробив з метрів 10-ти вище воріт.

Бригада арбітрів матчу Поділля - Олімпік на чолі з Ігорем Бичем із Києва (у центрі з м'ячем)

Бригада арбітрів матчу Поділля - Олімпік на чолі з Ігорем Бичем із Києва (у центрі з м'ячем).

Станслав Мораренко активно діяв попереду в грі проти Олімпіка

Станіслав Мораренко активно діяв попереду в грі проти Олімпіка.

Олександр Воловик вивів Поділля на матч із Олімпік в статусі капітана

Олександр Воловик вивів Поділля на матч із Олімпіком в статусі капітана.

Володимир Савошко забив, але його гол не зарахували

Володимир Савошко забив, але його гол не зарахували.

Олімік мав чудовий шанс забити гол у першому таймі, але Прядун пробив повз ворота

Олімпік мав чудовий шанс забити гол у першому таймі, але Прядун пробив повз ворота.

Денис Отсровський в матчі Поділля - Олімпік

Денис Островський в матчі Поділля - Олімпік

У другому таймі команди обмінювалися атаками. Але нічого небезпечного, по суті, не створювали. Утім, відчувалося, що обидві хочуть перемогти. І на 76-й хвилині матчу м’яч все таки влетів у сітку воріт «Олімпіка», однак арбітр не зарахував його. Станіслав Мораренко прострілив в штрафний майдачник донеччан, м’яч влучив спину Ігоря Карпенка та відскочив до Віталія Каверіна, який вийшов на заміну на 63 хвилині. Віталій пробив з носка, але Владислав Рибак відбив на Мораренка, той відпасував на Карпенка і гол. Але ж Мораренко був в офсайді. Тому рахунок не змінився 0:0.
На 84 хвилині матчу, після прострілу Яна Морговського, забив Володимир Савошко. Гравці «Олімпіка» почали апелювати до арбітра Ігоря Бича, що Савошко підграв собі рукою. І рефері з Києва скасував взяття воріт донецької команди, яка базується в Києві. Цікаво інше – що до можливого потрапляння м’яча в руку Савошка, а чи не було порушення правил з боку захисника «Олімпіка», який боровся з з Володимиром? Утім, тоді б Бич призначив пенальті. Отож, арбітр вирішив скасувати гол і трибуни СК «Поділля» «завелися». На адресу рефері почали скандувати нецензурні слова.

Ігор Карпенко забив в ворота Олімпіка, але і його гол не зарахували

Ігор Карпенко забив в ворота Олімпіка, але і його гол не зарахували.

Олександр Цибульник вийшов у старті Поділля, замінивши Андрія Ліповуза, який залишився на лаві запасних

Олександр Цибульник вийшов у старті Поділля, замінивши Андрія Ліповуза, який залишився на лаві запасних.

Віталій Каверін вийшов на заміну і міг забити, але Олімпік врятував голкіпер

Віталій Каверін вийшов на заміну і міг забити, але Олімпік врятував голкіпер.

Станіслав Коваль в грі проти Олімпіка з'явився на полі на 77 хвилині

Станіслав Коваль в грі проти Олімпіка з'явився на полі на 77 хвилині.

Коли Савошко забив, гравці Поділля не розуміли, чому Ігор Бич не зарахував гол

Коли Савошко забив, гравці Поділля не розуміли, чому Ігор Бич не зарахував гол.

Поділля - Олімпік - скандальний поєдинок у Хмелльницькому

Поділля - Олімпік - скандальний поєдинок у Хмельницькому.

Максим Літовченко - автор єдиного зарахованого голу в матчі Поділля - Олімпік

Максим Літовченко під №77 - автор єдиного зарахованого голу в матчі Поділля - Олімпік.

Не стримував слів після гри й наставник хмельничан Віталій Костишин, який одразу сказав, що йому важко коментувати сам матч, оскільки переповнюють емоції. «Для мене не зрозуміло, як можна спочатку зарахувати гол, а потім не зарахувати. Ми передивилися гол Савошка, там його штовхали… якщо гол не зарахували, мало б бути пенальті. Та й наче по часу більше грали, - після матчу говорив головний тренер «Поділля» Віталій Костишин. – Ні наші вболівальники, ні наша команда, ні наше місто не заслуговують, щоб вдома нас так судили. Є завдання – «відривайте» нас на виїзді, але не вдома».

Ігор Бич, арбітр матчу Поділля - Олімпік, отримав на свою адресу від вболівальників й не тільки чимало нецензурних слів

Ігор Бич, арбітр матчу Поділля - Олімпік, отримав на свою адресу від вболівальників й не тільки чимало нецензурних слів.

Отож, пролунав фінальний свисток. Віталій Костишин, який після пропущеного його командою голу отримав жовту картку, вийшов на поле, щоб щось ще сказати арбітру. Як сам пояснив після гри: «Важко було стримати емоції». Потім набігли гравці обох команд. І почалося. Штовханина, сутички… А деякі глядачі також рвалися на поле, але їх стримували працівники муніципальної дружини. Розібратися хто кого штурхнув чи вдарив, було важко. Як сказав після гри тренер «Олімпіка» Віталій Розгон: «Все було сумбурно, і я не бачив хто спровокував сутичку. У будь якому разі, це не прикрашає футбол».

Але завершення було не на полі, а ще й в підтрибунному приміщенні. Там також була сутичка. У результаті, вже після матчу арбітр Ігор Бич, за нашими даними, вніс у протокол два вилучення в складі «Олімпіка» - голкіпера Владислава Рибака та капітана Івана Білого. А в складі «Поділля» покарав жовтою карткою Євгена Корохова. Утім, ймовірно, все, що відбулося після фінального свистка в Хмельницькому, ще розбиратиме контрольно-дисциплінарний комітет. 

«Олімпік» покидав стадіон під вигуки «Ганьба» та під охороною. Арбітрів матчу також вивозили зі стадіону правоохоронці.

«Поділля» програло та залишилося із 13 очками в турнірній таблиці. Поки що на 10 місці, бо ще не всі зіграні матчі 11 туру. Ну, а свою наступну гру хмельничани проведуть 7 жовтня в Хмельницькому проти «Альянса» з Липової Долини, команди, яка поки йде третьою.

 Читайте також: «Агробізнес» - «Поділля»: дербі з нулями на табло

Коментарі:

VoldemaR 01.10.2021 22:31

Ось гол незарахований з іншого ракурсу

VoldemaR 01.10.2021 22:30

Ось гол незарахований з іншого ракурсу https://www.youtube.com/watch?v=TwA4Fmpx4Yw&t=6s

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую