ye-logo.v1.2

Футбол. «Ужгород» - «Поділля»: подарунок для Костишина та перервана серія

Спорт 2623
Поділля виграло свій четвертий матч у чемпіонаті
Поділля виграло свій четвертий матч у чемпіонаті. Фото: з архіву

Хмельничани провели свій матч 13 туру чемпіонату України з футболу.

Сьогодні, 12 жовтня, хмельницьке «Поділля» провело свій черговий матч у першій лізі. Цього разу на Закарпатті проти ФК «Ужгород». Попри те, що господарі поля посідають останнє місце в турнірній таблиці, а гості йшли на 11 місці, на команди очікувало не просте та цікаве протистояння. Адже була низка обставин, які могли підігравати зацікавленість вболівальників до цього поєдинку.

Перш за все, саме ці команди в минулому сезоні до останнього вели боротьбу за перше місце в другій лізі групі «А». І лише після матчів останнього туру перемогу в групі здобуло «Поділля». Цікавим матч був і огляду на тренерські протистояння. Зокрема, сьогодні свій день народження відзначає головний тренер хмельничан Віталій Костишин. А тому, вочевидь, футболісти хотіли привітати свого наставника із 35-річчям першою виїзної перемогою в сезоні. Для наставника «Ужгорода» цей матч також міг нести певну принциповість. Адже Богдан Блавацький в своїй кар’єрі двічі очолював «Поділля» - в 1999 році та в сезоні 2007/2008 років.

Ну, і цікаво було подивитися на протистояння двох братів Савошків – Володимира з «Поділля» та Олександра з «Ужгорода». Щоправда, вони грають на різних флангах, а тому в цьому матчі майже не перетиналися в боротьбі за м’яч.

Якщо «Ужгород» три матчі поспіль не програвав, то ось «Поділля» три матчі поспіль не лише не вигравало, а й не забивало голів. А тому хмельничани приїхали в Ужгород, щоб перервати цю серію. Щоправда, дивлячись на стартовий склад, який виставив Віталій Костишин, склалося враження, що гості гратимуть обережно і «другим номером». Адже у старті другий матч поспіль вийшли два опорних півзахисники Андрій Ліповуз та Олександр Цибульник.

Та закарпатці зі стартових хвилин не поспішали йти вперед. А тому й не дивно, що «Поділля» взяло м’яч під свій контроль і вже на 4 хвилині хвилині заробило кутовий. Щоправда, витиснути зі стандарту гостям нічого не вдалося. А ось наступна атака, коли Володимир Карпенко прострілив на Володимира Савошка, могла завершитися як мінімум небезпечним ударом. Однак, в останній момент захисник «Ужгорода» вибив м’яч з під ноги півзахисника «Поділля».
А вже на 8 хвилині Андрій Ліповуз з кута штрафного майданчика пробив у дальній від голкіпера закарпатців кут і відкрив рахунок – 0:1. Святкувати гол Андрій одразу побіг до головного тренера Віталія Костишина. Схоже, в такий спосіб, Ліповуз і привітав наставника команди з днем народження.

Пропустивши гол, гра дещо заспокоїлася та вирівнялася. На 38 хвилині хмельничани могли подвоїти свою перевагу, але Володимир Савошко, після передачі Віталія Каверіна, пробив головою поруч зі стійкою.

Забивати міг і Дмитро Пріхна. Але вже в другому таймі, коли отримав пас від Каверіна та в один дотик переводив м’яч у ворота «Ужгорода», але на заваді став голкіпер господарів. І одразу ж господарі провели стрімку атаку, яка ледь не завершилася голом Віктора Хомченка. Та «Поділля» врятувала поперечина воріт.

Закарпатці намагалися відігратися, але їхні атаки, як правило, завершувалися на підступах до штрафного майданчика. Подолянам також не вдавалося збільшити свою перевагу. У підсумку, «Поділля» змогло виграти цей матч. І це перша перемога на виїзді в цьому сезоні.

Тепер у «Поділля» 17 очок і команда посідає вже 6 місце в турній таблиці. Свій наступний матч команда зіграє в Хмельницькому 16 жовтня о 13.15 проти івано-франківського «Прикарпаття».

Читайте також: «Поділля» - «Альянс»: гра тактик і бойова нічия (ФОТО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую