ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Краматорськ»: результат, емоції та інтрига до останнього (ФОТО)

Спорт 3393
Хмельницьке Поділля, завдяки голам Веремієнка та Мораренка, здолало Краматорськ з рахунком 2:1
Хмельницьке Поділля, завдяки голам Веремієнка та Мораренка, здолало Краматорськ з рахунком 2:1. Фото: автора

Хмельничани провели заключний поєдинок у рідних стінах у 2021 році проти команди з Донеччини.

 Матч 19 туру чемпіонату України з футболу в першій лізі для хмельницького «Поділля» став крайнім на домашній арені в цьому році. Попереду ще гра в Житомирі проти «Полісся» 27 листопада, а потім пауза до весни. А тому й не дивно, що хмельничани вийшли на гру проти «Краматорська» у бойовому настрої з думками виключно на перемогу. І перемогли. Хоча кінцівка гри проти донеччан була доволі нервовою.

Перед поєдинком проти «Краматорська» тренерському штабу «Поділля» потрібно було вирішити чимало кадрових питань. Адже цей матч через дискваліфікацію пропускали Олександр Воловик та Ігор Карпенко. Додався ще й Володимир Савошко, який отримав травму, але в заявку на гру потрапив і навіть вийшов на 85 хвилині на заміну. Враховуючи те, що Віталій Костишин, наставник «Поділля», рідко проводить ротацію складу, цього разу потрібно було вирішувати, ким же замінити трьох футболістів основного складу. Тож замість Воловика, по суті, вийшов Олег Веремієнко, а на позиції Карпенка – Владислав Прильопа. Ну, а фланг Савошка «закрив» Денис Островський, тоді як «ліву бровку» доручили Віталію Каверіну, який давненько не з’являвся зі стартових хвилин.

За відсутності Воловика, Поділля на матч із капітанською пов'язкою вивів Дмитро Пріхна

За відсутності Воловика, Поділля на матч із капітанською пов'язкою вивів Дмитро Пріхна.

«Поділля» зіграло в цій грі за різними тактичними схемами. Та, здебільшого, на вістрі атаки опинялися два форварди – Прильопа та Мораренко. Останній, між іншим, провів цей матч на досить пристойному рівні. Станіслав не раз загрожував воротам суперника. Одного разу навіть забив. Хоча слід відзначити і Прильопу – Владислав, який вперше в цьому чемпіонаті вийшов у старті, за 73 хвилини, які провів у матчі, зробив величезний обсяг роботи. І, хоч не забив гол, але вніс свій вклад у перемогу команди.

Решта складу «Поділля» була в цій грі прогнозованою. У воротах - Кучеренко, у центрі захисту з Веремієнком – Пернацький, а на флангах Морговський та Корохов. У центрі ж поля – Цибульник та Пріхна з капітанською пов’язкою.

Євген Корохов став автором гольової передачі нв матчі проти Краматорська.

Євген Корохов став автором гольової передачі нв матчі проти Краматорська.

Станіслав Мораренко забив свій другий гол у чемпіонаті.

Станіслав Мораренко забив свій другий гол у чемпіонаті.

Олександр Цибульник продовжує виходити в старті Поділля, після того, як зазнав травми Андрій Ліповуз

Олександр Цибульник продовжує виходити в старті Поділля, після того, як зазнав травми Андрій Ліповуз.

Ну, а «Краматорськ» приїхав у Хмельницький у бойовому складі. Щоправда, вже на 12 хвилині тренерському штабу донеччан довелося робити вимушену заміну, адже пошкодження зазнав Володимир Грачов, замість якого вийшов Максим Агапов. І, як після гри зізнався тренер «Краматорська» Олександр Мальцев, для його команди хороша якість поля хмельницького спорткомплексу «Поділля» стало певним сюрпризом, який не пішов на користь його команди. «Ми тренуємося на жорсткішому газоні, а у вас м’яке. Ось і отримали травму м’яза нашого гравця», - сказав Мальцев.

Утім, Агапов непогано влився у гру. Але у першому таймі саме «Поділля» виглядало сильнішим та цікавішим. І вже на 21 хвилині, після розіграшу з кутового, Корохов навісив у штрафний майданчик гостей, де Павло Мягков не дотягнувся до м’яча, щоб його вибити. А далі… Олег Веремієнко одразу ж ногою переправив м’ячу у сітку воріт – 1:0.

Для Олега Веремієнка гол у ворота Краматорська став дебютним за Поділля

Для Олега Веремієнка гол у ворота Краматорська став дебютним за Поділля.

Ян Морговський розпочав атаку Поділля, яка призвела до другого голу в ворота Краматорська

Ян Морговський розпочав атаку Поділля, яка призвела до другого голу в ворота Краматорська.

Віталій Каверін хоч і не забив, але став автором гольового пасу на Мораренка

Віталій Каверін хоч і не забив, але став автором гольового пасу на Мораренка.

Ще через 5 хвилин міг подвоїти успіх і Віталій Каверін. Але його удар заблокував захисник і м’яч полетів на кутовий. А згодом «Краматорськ» від голу, після удару Корохова, врятував Поспєлов. Утім, відчувалося, що хмельничани мають дотиснути суперника і забити в першому таймі ще. Так, власне, і сталося. На 34 хвилині «Поділлю» вдалася неймовірна атака, яку розпочав Ян Мроговський. Захисник хмельничан віддав пас на Мораренка, той в один дотик перевів на Каверіна, а Віталій п’ятою повернув м’яч під удар Станіславу. Мораренко одразу д пробив із метрів 11-ти у дальню від Поспєлова дев’ятку – 2:0.

Поділля - Краматорськ: матч сусідів по турнірній таблиці

Поділля - Краматорськ: матч сусідів по турнірній таблиці.

«Матч можна розділити на декілька частин, якими я задоволений. Ми десь перші 35 хвилин грали дуже добре, а ось потім заспокоїлися», - вже після гри говорив головний тренер «Поділля» Віталій Костишин.

І справді, хмельничани, забивши другий гол, відійшли до власних воріт і наприкінці першого тайму «привезли» небезпечний штрафний у власні ворота. На щастя для них, донеччани не змогли втілити його в гол.

А ось другий тайм «Поділля» також впевнено розпочало. На 57 хвилині Веремієнко міг оформити дубль у грі, але пробив головою неточно. Забити міг і Мораренко. Але відмінний сейв Поспєлова на 68 хвилині врятував його команду від чергового голу. Та перед цим, на 64 хвилині, «Краматорськ» залишився в меншості – другу жовту картку отримав Артем Козлов.

Владислав Прильопа вперше в цьому чемпіонаті вийшов у стартовому складі Поділля

Владислав Прильопа вперше в цьому чемпіонаті вийшов у стартовому складі Поділля.

Моментів біля воріт Краматорьска було не мало

Моментів біля воріт Краматорьска було не мало.

Станіслав Мораренко міг, щонайменше, двічі забити в матчі Поділля проти Краматорська

Станіслав Мораренко міг, щонайменше, двічі забити в матчі Поділля проти Краматорська.

«Після вилучення, склалося враження, що наші футболісти розслабилися. Ми не повинні себе так поводити, бо футбол за таке карає. І ми пропустили гол, після якого була нервозність наприкінці матчу. Добре, що все завершилося на нашу користь», - сказав Віталій Володимирович.

Дмитро Пріхна, півзахисник Поділля

Дмитро Пріхна, півзахисник Поділля.

Володимир Савошко через травму не зміг зіграти з перших хвилин, але вийшов наприкінці матчу на заміну

Володимир Савошко через травму не зміг зіграти з перших хвилин, але вийшов наприкінці матчу на заміну.

Наприкінці матчу Поділлю було важкувато стримувати атаки Краматорська, але вдалося зберегти переможний рахунок

Наприкінці матчу Поділлю було важкувато стримувати атаки Краматорська, але вдалося зберегти переможний рахунок.

«Краматорську» в меншості вдалося відіграти один м’яч на 87 хвилині, коли Єгор Гунічев скористався помилкою захисників «Поділля». І за рахунку 2:1 з’явилася інтрига та емоції футболістів та тренерів обох команд. Хмельничани намагалися збивати темп атак гостей та трохи тягнути час, гості – врятувати матч. Утім, матч так і завершився перемогою «Поділля» та черговими трьома очками.

Поділля перемогло Краматорськ з рахунком 2:1

Поділля перемогло Краматорськ з рахунком 2:1.

Тепер «Поділля» має в активі 23 бали та посідає поки 10 місце. А наступний матч проведе 27 листопада в Житомирі проти «Полісся», в якого 24 очки та на три зіграних поєдинки менше, ніж в хмельничан. І вже в понеділок, 22 листопада, житомиряни зіграють свій матч 19 туру в Волочиську проти «Агробізнеса», після якого і розпочнуть готуватися до гри з хмельничанами.

Читайте також: «Поділля» - «Волинь»: коли тактичні перебудови перервали серію невдач (ФОТО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую