ye-logo.v1.2

Волейбол. «Поділля» - «Бахмут-ШВСМ»: п’ята поспіль перемога (ФОТО)

Спорт 3287
Поділля продовжує перемагати та очолює турнірну таблицю вищої ліги
Поділля продовжує перемагати та очолює турнірну таблицю вищої ліги. Фото: автора

Хмельницькі волейболісти здолали чергового суперника. Цього разу команду з Донецької області

Волейбольний клуб «Поділля» 5 грудня в Хмельницькому провів свій черговий матч чемпіонату України в вищій лізі. Якщо вчора хмельничани перемогли ВК «Нікополь» із Дніпропетровщини, то сьогодні перед натиском «Поділля» не вистояв «Бахмут-ШВСМ» з Донеччини.

Як і в попередніх матчах, головний тренер хмельничан Роман Ковальчук, в залежності від ситуації на майданчику, час від часу давав пограти як досвідченим волейболістам, так і молодим. Адже перед командою стоять амбітні завдання – як поточні, так і в перспективі. «Поганий той солдат, який не мріє бути генералом, - каже Роман Ковальчук. - Звісно, завдання у нас - бути в призерах і підвищуватися в класі, якщо наша молодь до цього готова».

Та чи готові молоді волейболісти? «Наявність Борисенка та Попова цементує команду і нашій молоді дає впевненість у власних діях. Але двоє результат не зроблять. Якщо не буде підтримки з боку інших виконавців, то замахуватися на якісь високі завдання буде важко», - вважає Роман Олександрович.

Артур Гандзій приніс Поділлю 12 очок в матчі проти Бахмута-ШВСМ

Артур Гандзій приніс Поділлю 12 очок в матчі проти Бахмута-ШВСМ.

Ярослав Ковальчук, гравець ВК Поділля

Ярослав Ковальчук, гравець ВК Поділля.

ВК Поділля - Бахумт-ШВСМ - матч 3 туру в Хмельницькому

ВК Поділля - Бахумт-ШВСМ - матч 3 туру в Хмельницькому.

У грі ж проти «Бахмута-ШВСМ» тон в грі «Поділля» задавали саме ті гравці, за плечима яких не один матч не лише в вищій лізі, а у Суперлізі. Це і Сергій Попов з Володимиром Борисенком, і Павло Янкович із Артуром Гандзієм. Утім, якщо глянути на результат матчу в партіях, то легкої прогулянки для «Поділля» проти донеччан не вийшло. Був бій. Щоправда, часто, проблеми в хмельничан виникали саме через власні помилки.

Хмельничани зіграли вдома проти команди з Донеччини

Хмельничани зіграли вдома проти команди з Донеччини.

Максим Турик, ліберо ВК Поділля

Максим Турик (у червоному), ліберо ВК Поділля.

Поділлю не завжди вдавалося блокувати удари суперників

Поділлю не завжди вдавалося блокувати удари суперників.

Та найгострішою, мабуть, була перша партія матчу, в якій точилася рівна боротьба і жодній з команд не вдавалося піти в бодай п’ятиочковий відрив. Утім, кінцівка сету була за господарями, які і виграли 25:23.

У другій партії теж була рівна гра до рахунку 10:10. А далі… На подачі в «Поділля» був Сергій Попов, який не зовсім притаманному собі стилі почав бити на виліт та заробляти «ейси». І якось доволі швидко рахунок на табло вже був 18:10. Здавалося, що партію можна було завершувати. Та далі господарі почали помилятися як в атаці, так і в захисті. І перевага в рахунку почала зменшуватися. Щоправда, не до критичного. У підсумку «Поділля» на досвіді довело справу до логічного завершення – 25:19.

Інколи гравці Поділля емоційно реагували на виграні м'ячі

Інколи гравці Поділля емоційно реагували на виграні м'ячі.

Атаки ВК Поділля інколи були настільки потужними, щоб блокувальники донеччан не справлялися

Атаки ВК Поділля інколи були настільки потужними, щоб блокувальники донеччан не справлялися.

ВК Поділля - Бахумт-ШВСМ - матч 3 туру в Хмельницькому

ВК Поділля - Бахумт-ШВСМ - матч 3 туру в Хмельницькому.

Третій сет розпочався з двох подач на виліт від 19-річного Максима Прокопова. І попри те, що наставник «Поділля» відправив відпочивати Борисенка, Попова та Ковальчука, випустивши молодь, хмельничанам вдавалося набирати очки і лідирувати в сеті. З’являлися на майданчику і юні гравці «Поділля» - Кирило Каплун, якому лише 16 років та 17-річний Анатолій Баран.

За рахунку 24:19, здавалося, що все – матч завершено. Але ж ні. Ряд помилок, ряд вдалих атак суперника і рахунок став 24:22. Утім, більшого «Бахмуту-ШВСМ» хмельничани не дозволили. «Поділля» провело ще одну атаку і рахунок став 25:22. Ну, а в матчі 3:0. І це п’ята перемога хмельничан у п’яти матчах чемпіонату.

ВК Поділля - Бахумт-ШВСМ - матч 3 туру в Хмельницькому

ВК Поділля - Бахумт-ШВСМ - матч 3 туру в Хмельницькому.

ВК Поділля - Бахумт-ШВСМ - матч 3 туру в Хмельницькому

Поділля перемогло Бахмут у Хмельницькому з рахунком 3:0

Поділля перемогло Бахмут у Хмельницькому з рахунком 3:0.

«Ми останні два сезони грали проти себе, коли різко омолодилися, і намагалися зберегти місце в Суперлізі. Зараз, сподіваюся, період стагнації минув, і будемо починати поступовий рух вгору», - після гри сказав Роман Ковальчук.

Ну, а попереду в першості пауза у понад місяць. Адже наступні матчі «Поділля» проведе 22-23 січня наступного року в Харкові, де зіграє проти збірної України U-18 та «Юракадемією-2». У Хмельницькому ж «Поділля» свої матчі гратиме аж в березні.

Читайте також: Баскетбол. «Хмельницький» - «Хімік-2»: гра на нервах (ФОТО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую