ye-logo.v1.2

Баскетбол. «Хмельницький» - «Хімік-2»: друге протистояння і результативний матч

Спорт 1835
Михайло Горобченко (№98) став найрезультативгішим гравцем у матчі БК Хмельницький - Хімік-2
Михайло Горобченко (№98) став найрезультативгішим гравцем у матчі БК Хмельницький - Хімік-2. Фото: з архіву

Хмельничани змогли вдруге поспіль вдома обіграти команду з Южного Одеської області.

Сьогодні, 5 грудня, БК «Хмельницький» знову зіграв у вищій лізі чемпіонату України з баскетболу проти «Хіміка-2» з Южного. І, якщо вчора хмельничанам перемога над южненцями далася, по суті, наприкінці матчу (поєдинок завершився з рахунком 96:88), то сьогодні гра була дещо іншою. БК «Хмельницький» знову переміг. Цього разу з рахунком 103:84.

Та початок гри був доволі важким та рівним. Тон задав Антон Буц, який спочатку закинув триочковий, а згодом додав ще два очки. Але 5:1 на початку матчу – це, звісно, ще не перемога. І невдовзі «Хіміку-2» вдалося навіть повести в рахунку 14:15. Далі ж… серія помилок гравців обох команд та краще гра в нападі саме гостей. Як наслідок, перша чверть завершилася поразкою хмельничан 23:27. Щоправда, слід зазначити, відрив «Хіміка-2» міг бути більшим, якби не вдалий кидок за триочкової зони на останній секунді від Михайла Горобченка. Забігаючи наперед скажемо, що розігруючий БК «Хмельницький» Михайло Горобченко в цьому матчу став найрезультативнішим в складі своєї команди, заробивши 23 очки, з яких 18 – це 6 влучних триочкових кидки з 9 спроб!

Друга чверть дещо змінила малюнок гри. Господарі продовжували невпевнено діяти в захисті, але поступово відігравалися. І десь у середині другої десятихвилинки черговий триочковий Горобченка змінив лідера в матчі – рахунок став 39:38. Та під завісу чверті – «гойдалки». «Хімік-2» знову повів у рахунку – 42:44. Утім, за 18 секунд до великою перерви чергова нічия – 45:45, а на останній секунді – результативний триочковий кидок від Максима Ожегова. І на перерву команди пішли за мінімальної переваги хмельничан 48:45.

Вже після перерви на майдачнику розпочався доволі швидкий баскетбол. Команди обмінювалися атаками та грали майже без зупинок. І ця швидкість додала результативності господарям, які змогли відірватися в рахунку на 11 очок – 62-51. А згодом і збільшити свою перевагу. Що цікаво, за декілька секунд до завершення чверті, БК «Хмельницький» знову «поставив крапку» триочковим кидком. І знову закинув Ожегов. Тож перед заключною чвертю рахунок на табло вже був 77:64.

Хмельничани не збавляли обертів та намагалися активно пресенгувати суперника. Склалося враження, що гравці «Хіміка-2» віддали всі свої сили напередодні. А ось на другий матч їх вже не залишилося. Тому й не дивно, що за три з половиною хвилини до завершення матчу наставник хмельничан Аурімас Ясілоніс випустив і молодих гравців – Володимира Шевчука, Нікіту Когута та Романа Савіча. Рахунок на той момент вже був 99:77. І саме Савіч, якому лише 18 років і він є вихованцем Анни Шликової, помічниці головного тренера БК «Хмельницького», яка 5 грудня відзначає свій день народження, став тим гравцем, кидок якого зробив рахунок за сто очок. Це сталося десь за півтори хвилини до завершення матчу. А потім ще відзначився і Метью Мазік. Між цими кидками були і результативні атаки гостей, але врятувати матч їм не вдалося. Хмельничани виграли 103:84.

БК «Хмельницький» продовжує посідати третє місце в вищій лізі групі 2. І вже наступного вікенду – 11-12 грудня, знову гратиме вдома. Цього разу в гості до хмельничан завітає «Львівська Політехінка», яка є аутсайдером змагань.

Читайте також:  Волейбол. «Поділля» - «Бахмут-ШВСМ»: п’ята поспіль перемога (ФОТО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую