ye-logo.v1.2

До благодійного пробігу в Хмельницькому долучилося понад шістсот велосипедистів

Спорт 2485
Хмельничани на велосипедах влаштували благодійний пробіг
Хмельничани на велосипедах влаштували благодійний пробіг. Фото: автора

Разом збирали гроші на тепловізор українським захисникам.

Сильний вітер і дощ не завадив хмельничанам провести велопробіг, який відбувся сьогодні вранці, 22 травня. Понад шість сотень велосипедистів зібралися на майданчику перед кінотеатром Шевченка, аби разом проїхати вулицями міста. Подія мала дві мети – вшанувати пам'ять Героїв, які загинули на війні, та зібрати гроші на тепловізор для українських воїнів, які нині захищають Україну.

Закуплене обладнання планують передати бригаді, в складі якої нещодавно загинув хмельницький велоактивіст Віталій Поліщук. Хмельничанин протягом багатьох років розвивав велоспорт у нашому місті. А коли в Україні почалася широкомасштабна війна, він взяв зброю до рук і пішов захищати державу. Дев’ятого травня чоловік загинув на Донеччині.

Сьогодні до велопробігу долучилася дружина Віталія – Анастасія Ярова. Були також сім’ї інших полеглих захисників з Хмельницького. Перед початком заїзду їм роздали футболки з портретами їхніх рідних. Решту футболок з зображенням загиблих хмельничан одягли учасники пробігу.

Серед учасників пробігу - вдова загиблого Героя Анастасія Ярова.

«Ми знаємо, що Герої не вмирають. Для цього ми маємо їх пам’ятати. Дуже символічно, що сьогодні білі футболки з портретами наших Героїв виїхали на вулиці міста і їх побачили люди»,- зазначив заступник міського голови Микола Ваврищук.

Велосипедисти разом проїхали центральними вулицями міста.

Учасники пробігу мали перерахувати будь-яку суму на рахунок благодійного фонду, або зробити внесок готівкою безпосередньо перед початком велопробігу. У результаті вдалося зібрати 21 тисячу гривень.

«Завтра Україна відзначає День Героїв. Напередодні свята ми вирішили провести благодійний велопробіг для всіх охочих хмельничан і гостей міста. До велопробігу долучилися також вихованці двох спортивних шкіл. Приємно, що навіть в таку погоду приєдналося понад 600 чоловік. Зібрали 21 тисячу гривень. Насправді ми навіть не очікували такої суми», - говорить начальник міського управління молоді і спорту Сергій Ремез.

На велосипедистах були футболки з портретами загиблих на війні хмельничан.

Велосипедисти стартували на майданчику біля кінотеатру Шевченка та разом проїхали близько восьми кілометрів. Колоною у супроводі поліції вони рухалися вулицею Проскурівською, Старокостянтинівським шосе, Зарічанською, Кам’янецькою, Героїв Майдану, Свободи та знову повернулися на Проскурівську.

Сім'ї полеглих Героїв теж долучилися до велопробігу.

Збиралися усі біля кінотеатру Шевченка.

З собою брали українську символіку.

Приєдналися також вихованці спортивних шкіл.

Загалом було більше 600 велосипедистів.

Перед стартом усі заспівали Гімн України.

Та вшанували полеглих Героїв хвилиною мовчання.

Стартували вже під дощем.

 

Однак погода не зіпсувала настрій велосипедистам.

Загалом проїхали близько восьми кілометрів.

Рухалися центральними вулицями міста.

Фінішували теж біля кінотеатру Шевченка.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую