ye-logo.v1.2

Випускник хмельницької гімназії став призером Європейського циклу з фехтування

Спорт 1853
Впродовж травня Даніїл Мазур двічі відзначився на міжнародних змаганнях
Впродовж травня Даніїл Мазур двічі відзначився на міжнародних змаганнях. Фото: зі сайту Хмельницької ОВА

Даніїл Мазур отримав бронзову медаль, виборовши третю сходинку на турнірі.

Впродовж травня 16-річний шпажист з Хмельницького Даніїл Мазур двічі відзначився на міжнародних змаганнях. Спершу він виграв Кубку Італії з фехтування серед кадетів, а нещодавно — виборов «бронзу» на Європейському циклі. Про це повідомили у пресслужбі Хмельницької обласної військової адміністрації.

За її інформацією, спершу випускник хмельницької гімназії №1 Даніїл Мазур став найкращим серед 218 учасників Кубка Італії з фехтування серед кадетів (до 17 років), який проходив у місті Ровіго. На шляху до першої сходинки він виграв п’ять зі шести боїв у групі й сім в олімпійці. Зокрема, півфінал проти Джакомо Берніні (14:13) і фінал проти Мірко Комеро (15:9).

Невдовзі 16-річний хмельничанин фехтував у словенському Камніку. Там він став бронзовим призером етапу Європейського циклу з фехтування на шпагах серед спортсменів віком до 23 років. Для нього це перша медаль, отримана на змаганнях такого рівня.

«Мазур виграв три з п’яти боїв на груповому етапі й під 14-м номером розпочав боротьбу у турі прямого вибування. В 1/16 він змусив скласти зброю господаря доріжки Леона Світа Черняка (15:11). У наступних двох поєдинках наш шпажист перемагав з перевагою в один укол (15:14): в 1/8 — бельгійця Крайна Верфала, в 1/4 — угорця Дьєра Станковіча. Зупинити українського спортсмена вдалося лише у півфіналі (12:15) майбутньому переможцю турніру 22-річному Дієго Амеде Черто з Італії», — зазначили у пресслужбі Хмельницької ОВА.

Читайте також: Дві легкоатлетки з Хмельниччини увійшли до призових трійок “Діамантової ліги”

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую