ye-logo.v1.2

Хмельницький ФК «Поділля», наймовірніше, не гратиме в новому чемпіонаті України

Спорт 6052
Хмельницький ФК Поділля через війну планує пропустити новий чемпіонат України з футболу в першій лізі
Хмельницький ФК Поділля через війну планує пропустити новий чемпіонат України з футболу в першій лізі. Фото: з архіву

Клуб направив лист президенту Професіональної футбольної ліги.

Наприкінці серпня, або на початку вересня, в Україні можуть розпочати новий чемпіонат України з футболу серед команд Професіональної футбольної ліги. Хмельницьке «Поділля», яке минулий сезон провело в першій лізі, новий сезон, наймовірніше, пропустить. Клуб вже направив відповідне звернення до ПФЛ, копію якого в своєму розпорядженні має сайт «Є».

«Футбольний клуб «Поділля» з натхненням сприйняв інформацію про майбутнє поновлення футбольних змагань в Украіні, - йдеться в листі президента ФК «Поділля» Євгена Бейдермана до президента ПФЛ Олександра Каденка. - Ми вітаємо прагнення Української асоціації футболу та Професійної ліги України, а також сподіваємося, що українській футбол продовжить своє існування у такий скрутний для держави час. Маємо за честь повідомити, що футбольний клуб «Поділля» продовжує жити. Щоправда, нинішня ситуація в Україні внесла зміни в нашу діяльність. Паралельно з вихованням підростаючого покоління, а наша академія працює у звичному режимі, клуб тісно пов'язаний з волонтерською роботою, вносячи вклад в нашу майбутню спільну перемогу — як у допомозі переселенцям, так i в контексті забезпечення Збройних сил України».

Водночас, місія першолігового клубу «поставлена на паузу». «В умовах, коли керівництво клубу, президент та обидва віце-президенти, задіяні у різних підрозділах 3CУ, спонсори клубу наразі акумулюють ресурси для допомоги військовим, а на міську раду Хмельницького на чолі з міським головою ліг важкий тягар у зв’язку зі збільшенням видатків та допомогу 3CУ, ми не маємо можливості та права на забезпечення виступу першої команди у сезоні 2022/2023 на справжньому професійному рівні. Інший підхід не для нас», - йдеться в листі.

То ж у «Поділлі» вирішили зосередитися на збереженні роботи академії та виконанні завдань, які не пов’язані з футболом. А тому і звернулися до ПФЛ та УАФ з проханням зберегти за клубом місце у першій лізі до сезону 2023/2024 років. А ось чемпіонат 2022/2023 років клуб пропускатиме.

Лист Євгена Бедермана до президента ПФЛ Олександра Каденка

Лист Євгена Бедермана до президента ПФЛ Олександра Каденка.

Відзначимо, ще в травні пройшла Рада ліг, на якій, між іншим, розглядали питання призупинення членства. Тоді, як повідомляли в пресслужбі ПФЛ, клуби, які не матимуть змоги пройти атестацію на новий сезон, зможуть повернутися до змагань, коли відновлять свою діяльність. Тобто, якщо «Поділля» не вийде на старт першої лігі в сезоні 2022/2023 років, то, ймовірно, на наступний сезон хмельницький клуб все одно отримає можливість виступати в першій лізі.

Нагадаємо, свій останній офіційній матч «Поділля» в першій лізі зіграли в листопаді минулого року, вигравши в Житомирі в «Полісся» з рахунком 2:1. Пішовши на зимову перерву, команда посідала 8 місце в турнірній таблиці. Після масштабного вторгнення росії в Україну, чемпіонат так і не відновився, і хмельницька команда фінішувала на 8 позиції.

Читайте також: Молодість проти досвіду: як у Хмельницькому у баскетбол грали та на ЗСУ гроші зібрали (ФОТО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую