ye-logo.v1.2

Хмельничанка Марина Бех-Романчук впевнено пройшла до фіналу в США

Спорт 2850
Хмельничанка Марина Бех-Романчук виступить у фіналі чемпіонату світу в потрійному стрибку 18 липня (в Україні це вже буде 19 липня)
Хмельничанка Марина Бех-Романчук виступить у фіналі чемпіонату світу в потрійному стрибку 18 липня (в Україні це вже буде 19 липня). Фото: з фейсбуку Марини Бех-Романчук

Легкоатлетці вистачило однієї спроби, щоб подолати кваліфікацію.

В Юджині (штата Орегона, США) триває чемпіонат світу з легкої атлетики. Вчора, 16 липня, в секторі з потрійного стрибка відбулися кваліфікаційні змагання, участь в яких взяла хмельничанка Марина Бех-Романчук.

Для того, щоб пройти до фіналу, який відбудеться 18 липня, потрібно було показати результат 14 метрів 40 сантиметрів. На це в спортсменок було три спроби. Та Марині вистачило й однієї, в якій вона стрибнула на 14 метрів 54 сантиметри, після чого вирішила не продовжувати свої виступити, а готуватися вже до вирішального старту. Цей результат, між іншим, став другим із 28 учасниць, які змагалися за 12 перепусток до головного старту на чемпіонаті світу.

«Зробили все, що хотіли, й тепер налаштовуємося на фінал, – сказала після кваліфікації Марина Бех-Романчук, слова якої наводить пресслужба Федерації легкої атлетики України. – Мені імпонує сектор, люди добре вболівають, а для мене це дуже важливо. Це те, чого мені не вистачало в Токіо, адже я люблю співпрацювати з публікою і це додає емоцій. На фіналі, впевнена, буде ще більше людей, адже він відбуватиметься ввечері».

Отже, 18 липня о 4.20 за київським часом (в Україні це вже буде 19 липня) Марина Бех-Романчук змагатиметься за нагороди чемпіонату світу в потрійному стрибку. Нагадаємо, попереду на хмельничанку очікують ще змагання в секторі стрибків у довжину - кваліфікація 23 липня о 22:00 та фінал - 24 липня о 3:50.

Зауважимо, що в перший день чемпіонату світу, 15 липня, завершила свої виступи Людмила Оляновська з Ярмолинеччині, яка представляє Київщину. У спортивній ходьбі на 20 кілометрів Людмила не змогла завершити дистанцію. Причина – проблеми зі здоров’ям.

«Про моє самопочуття знало дуже небагато людей. Я не хотіла про це говорити. Але, вважаю, що найважливіше те, що про це знав мій особистий тренер. У мене вже четвертий день температура, яка тримається на рівні 37.5-37.7 що вдень, що вночі. Так я виходила й на старт, хоча вже зранку тренер говорив про те, щоб я не виступала. Але якби не вийшла й не спробувала себе, я б собі цього не пробачила. Як тепер не пробачу того, що не подолала дистанцію до кінця, – розповідала Людмила Оляновська пресслужбі Федерації легкої атлетики України. – Я сподівалася на те, що це акліматизація (через затримку з отриманням візи, Людмила Оляновська приїхала в США менше ніж за тиждень до початку змагань і не мала змоги пройти повноцінну акліматизацію разом з усією командою. – прим.авт.), все обійдеться, що це створена нова стресова ситуація для організму, яка, навпаки, може привести до нормального результату. Я вирішила зійти, оскільки сьогодні це вже все одно був би не результат. Так, він був би в протоколі, але якщо це не перше-третє або не перше-12-те місце, воно взагалі нікому не потрібне. Я б ще десять кілометрів страждала до кінця дистанції, а я планую через місяць виступати на чемпіонаті Європи і сподіваюся, що там вийду на старт уже в доброму здоров’ї, тому будемо свою готовніть доводити вже там».

Нагадаємо, на чемпіонаті світу в США виступить і Вікторія Ткачук з Нетішина, яка представлятиме Донеччину. Вона змагатиметься на 400-метрівці з бар’єрами, а також у жіночій естафеті 4 по 400 метрів. Кваліфікаційні забіги на 400 метрів з бар’єрами заплановані на 19 липня о 3:15. Півфінали – 20 липня о 4:15. Фінал має пройти 22 липня о 5:50 за київським часом. А ось естафета 4х400 серед жінок має пройти 24 липня о 5:50 ранку за київським часом.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую