ye-logo.v1.2

Футбол. «Епіцентр» у першій лізі: початок у Чернівцях, ігри без глядачів, але з трансляціями (КАЛЕНДАР МАТЧІВ)

Спорт 4075
Епіцентр розпочне новий сезон матчем у Чернівцях проти Буковини
Епіцентр розпочне новий сезон матчем у Чернівцях проти Буковини. Фото: з архіву

Чемпіонат України з футболу в першій ліз має розпочатися 27 серпня.

Нова першість країни з футболу серед команд у першій лізі, участь в якій візьме лише один представник Хмельниччини – кам’янецький «Епіцентр», має стартувати 27 серпня. Таке рішення прийняли на конференції ПФЛ, де і затвердили не лише формат змагань, а й календар матчів.

Якщо минулого сезону в першій лізі з Хмельницької області в першому дивізіоні ПФЛ виступали хмельницьке «Поділля» та волочиській «Агробізнес», то у новій першості гратиме ексдруголіговий «Епіцентр», який офіційно з Дунаївців переїхав до Кам’янця-Подільського. А ось «Поділля» та «Агробізнес» новий сезон пропускатимуть.

У сезоні 2022/2023 заплановано провести першу лігу в два етапи – дві групи по вісім команд («Епіцентр» виступатиме в групі «А»), два кола в 14 турів. «На другому етапі 1-4 місця груп формують групу за вихід в УПЛ з урахуванням очок, отриманих на першому етапі в іграх між собою. А 5-8 місця формують групу за право грати в першій лізі з урахуванням ігор між собою на першому етапі, - повідомили в пресслужбі ПФЛ. - На другому етапі команди групи «А» проводять матчі тільки з командами групи «Б» у два кола, 32 матчі у кожній групі, команди проведуть по 8 матчів. Всього в чемпіонаті буде проведено 176 матчів. Одна команда проводить 22 матчі у чемпіонаті. Дві кращі команди здобувають право на прямий вихід до УПЛ, третя та четверта команди першої ліги зіграють матчі плей-офф за підвищення в класі – 3 місце першої ліги грає з 14 місцем УПЛ, 4 місце грає з 13-м УПЛ».

До теми: «Епіцентр» поповнився 11 новими футболістами

Утім, вболівальників цікавить й інше – чи побачать вони матчі своїх команд. «На жаль, поки триває війна, матчі проходитимуть без глядачів, - каже директор ФК «Епіцентр» Володимир Ігнатьєв. – Але мають бути трансляції поєдинків в інтернеті. Тому вболівальники, сподіваюся, матимуть змогу стежити за виступами своїх команд». Відзначимо, що трансляції плануються на офіційних YouTube каналах клубів.

Тим часом, 13 серпня, кам’янець-подільський «Епіцентр» зіграв черговий контрольний матч проти львівського «Руху». Львів’яни перемогли з рахунком 3:1, а єдиним голом у складі кам’янчан відзначився Сергій Стень, який нещодавно підписав контракт із командою.

Календар матчів за участі «Епіцентру» на першому етапі:

1 тур
27 серпня
«Буковина» (Чернівці) – «Епіцентр»

2 тур
3 вересня
«Епіцентр» - «Полісся» (Житомир)

3 тур
10 вересня
«Діназ» (Вишгород, Київська область) – «Епіцентр»

4 тур
17 вересня
«Епіцентр» - ФСК «Маріуполь»

5 тур
24 вересня
«Карпати» (Львів) – «Епіцентр»

6 тур
1 жовтня
«Епіцентр» - «Нива» (Тернопіль)

7 тур
8 жовтня
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Епіцентр»

8 тур
16 жовтня
«Епіцентр» - «Прикарпаття»

9 тур
22 жовтня
«Нива» - «Епіцентр»

10 тур
30 жовтня
«Епіцентр» - «Карпати»

11 тур
5 листопада
ФСК «Маріуполь» - «Епіцентр»

12 тур
13 листопада
«Епіцентр» - «Діназ»

13 тур
20 листопада
«Полісся» - «Епіцентр»

14 тур
26 листопада
«Епіцентр» - «Буковина»

Зауважимо, дати матчів можуть змінюватися.

Читайте також: Збірні Вінничини та Хмельниччини визначили переможця в серії пенальті (ФОТО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую