ye-logo.v1.2

Футбол. Збірні Вінничини та Хмельниччини визначили переможця в серії пенальті (ФОТО)

Спорт 4342
Збірна Хмельницької області, нереалізувавши свої моменти, не змогла пройти в Кубку регіонів УАФ збірну Вінницької області
Збірна Хмельницької області, нереалізувавши свої моменти, не змогла пройти в Кубку регіонів УАФ збірну Вінницької області. Фото: автора

Команд провели матч Кубка регіонів Української асоціації футболу.

Вчора, четвертого серпня, у Вінниці відбувся футбольний матч Кубка регіонів УАФ, в якому збірна Вінницької області в серії пенальті з рахунком 6:5 здолала збірну Хмельницької області. «Давно я так не нервував», - після гри журналісту сайту «Є» сказав старший тренер хмельничан Ігор Шишкін. Ще б пак, матч видався цікавим та напруженим. І гості мали шанси пройти до наступного етапу змагань, але не використали свої моменти.

Тренерам збірної Хмельниччини – Ігорю Шишкіну, Сергію Бадрак та Леву Сергеєву, до цього матчу довелося нашвидкоруч формувати команду. І, хоч встигли зіграти контрольний матч проти ФК «Антоніни», але все одно мали кадрові проблеми. Адже футболісти, які поїхали до Вінниці, не мали достатньої зіграності між собою. Не вистачало і кращого форварда минулої першості Руслана Буряка з теофіопільської «Іскри», який нині проходить оглядини в кам’янець-подільському «Епіцентрі».

У вінничан були схожі проблеми – мало часу на підготовку. Утім, їхня збірна була сформована на базі чемпіона області ФК «Яско», а тому зіграності футболістам наче вистачало.

Отож, стартовий склад збірної Хмельниччини був таким: Коцюбинський, Антонюк, Грицик, Сиргі, Мулик, Олексюк Б., Садов’юк, Брицький, Скромінський, Попадюк, Олексюк С.

Збірна Вінниччини зіграла зі збірною Хмельниччини

Збірна Вінничини грала в жотій формі, збірна Хмельниччини - в синій.

І вже на першій хвилині гості мали непоганий шанс відкрити рахунок, коли Сергій Олексюк в падінні головою замикав фланговий простріл Богдана Скромінського. Але не влучив.

Поступово гра вирівнялася. Господарі поля застосовували високий пресинг та взяли під контроль м’яч. І вже на 10 хвилині ледь не відкрили рахунок, коли Віталій Бондарєв майже впритул розстрілював ворота суперника – хмельничан врятував Владислав Коцюбинський. Та на 16 хвилині і голкіпер збірної Хмельниччини був безсилим, коли вінничани заробили штрафний і навісна подача завершилася влучним ударом головою Володимира Голуба – 1:0. Могли господарі й збільшити перевагу на 33 хвилині, коли зі штрафного у «дев’ятку» цілив Олексій Максименко. Гостей в цьому епізоді врятував Коцюбинський. «Для нас перший тайм видався провальним, - каже Ігор Шишкін. – Десь хлопці «перегоріли», хвилювалися. У перерві ми переговорили в роздягальні й другий тайм пішов за іншим сценарієм».

Ігор Шишкін

Ігор Шишкін, старший тренер збріної Хмельниччини з футболу.

У другій сорокап’ятихвилинці збірна Хмельниччини взяла м’яч під свій контроль. Щоправда, гостроти в атаках не вистачало. Потрібно було зрівнювати рахунок, але завдати влучного удару по воротах суперника не вдавалося. Могли гості розраховувати й на пенальті в двох епізодах. Спочатку на 56 хвилині вінничани грубо зіграли проти когось із футболістів із Хмельниччини, а на 58 хвилині знову наче зіграли не за правилами. Але в обох випадках арбітр не зафіксував порушення правил.

А на 66 хвилині матчу господарі залишилися в меншості – другу жовту картку отримав Іван Овсяницький. І хмельничани одразу ледь не реалізували свою більшість, провівши стрімку атаку, яка завершилася потужним ударом Скромінського. Та збірну Вінниччини врятував голкіпер Олександр Турчик. Але на 75 хвилині Скромінському все ж таки вдалося «пробити» Турчика, і рахунок став 1:1.

Збірна Хмельниччини намагалася забити ще один гол, аби не переводити матч у два додаткові екстра тайми. Адже за регламентом змагань нічиєї в цьому матчі не могло бути. І Богдан Скромінський міг стати героєм матчу, якби вже на 90+3 хвилині знову забив. Але в цьому епізоді героєм став Турчик, який зміг перевести удар на кутовий.

У матчі було багато боротьби - жодна з команд не хотіла поступатися.

Попереду були ще два тайми по 15 хвилин. Вінничани, попри те, що грали в меншості, не забивалися в глухий захист, але намагалися зловити гостей на контратаці. І на 95 хвилині їм це вдалося, коли в атаку втік Олексій Курдибаха та навіть пробив по воротам вже Ярослава Кожуховського, який замінив Коцюбинського ще після першого тайму. М’яч «облизав» поперечину та пішов за межі поля.

На цей епізод гості відповіли атакою через п’ять хвилин, коли пробивав Осацький, а на добиванні був Скромінський. Та знову вдало зіграв Турчик.

Збірній Хмельниччині вдалося все таки забити другий гол. Це сталося на 115 хвилині, коли відзначився Олег Ільчук. А на 118 хвилині крапку в протистоянні міг поставити Сергій Олексюк – та знову Турчик врятував господарів. Далі ж на 119 хвилині атака вінничан і… призначений пенальті у ворота гостей. Вячеславу Брацлавському вдалося переграти Кожуховського і рахунок став 2:2.

Далі ж була серія пенальті. Першими, за волею жеребу, пробивали футболісти збірної Вінниччини, а тому хмельничани були постійно в ролі наздоганяючи. І, коли рахунок в серії був 6:5, у гостей бити одинадцятиметровий підійшов Сергій Олексюк. Нападник із Хмельниччини пробив у правий від голкіпера кут – туди ж стрибнув і Турчик, якому вдалося відбити цей удар та принести перемогу своїй команді. А разом із нею і путівку до наступного етапу, в якому вінничани зіграють проти збірної Львівщини вже 8 серпня.

Ну, а футболісти збірної Хмельниччини, повернувшись додому, продовжують готуватися в складі своїх команд до нового чемпіонату Хмельницької області, який розпочнеться наприкінці серпня чи початку вересня.

До вашої уваги фото з матчу:

Збірна Вінниччини зіграла зі збірною Хмельниччини

Збірна Вінниччини зіграла зі збірною Хмельниччини

Збірна Вінниччини зіграла зі збірною Хмельниччини

Збірна Вінниччини зіграла зі збірною Хмельниччини

Збірна Вінниччини зіграла зі збірною Хмельниччини

Збірна Вінниччини зіграла зі збірною Хмельниччини

Збірна Вінниччини зіграла зі збірною Хмельниччини

Збірна Вінниччини зіграла зі збірною Хмельниччини

Збірна Вінниччини зіграла зі збірною Хмельниччини

Збірна Вінниччини зіграла зі збірною Хмельниччини

Читайте також:  У Кам’янці-Подільському відкрили відремонтований стадіон

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую