ye-logo.v1.2

Марина Бех-Романчук висловилася з приводу можливої участі росіян та білорусів в Олімпіаді-2024

Спорт 2548
Бех-Романчук про рф: «А ця країна несе лише війну та біль, і вже майже рік намагається знищити мій дім… Цій країні не місце серед цивілізованого світу!»
Бех-Романчук про рф: «А ця країна несе лише війну та біль, і вже майже рік намагається знищити мій дім… Цій країні не місце серед цивілізованого світу!». Фото: facebook.com/marisha.bex

Хмельницька легкоатлетка запросила тих, хто вважає «спорт поза політикою» відвідати Бахмут.

«Кожен спортсмен це обличчя своєї країни! І спорт не поза політикою, - написала сьогодні, 8 лютого, в соцмережах хмельницька спортсменка, чемпіонка Європи та багаторазова чемпіонка України з легкої атлетики в секторах стрибків у довжину та в потрійному стрибку Марина Бех-Романчук. - За останні тижні загинуло так багато спортсменів, в тому числі людина, яку я знала особисто! Це спортсмени, які могли далі тренуватись та будувати своє життя… але вони його віддали заради нашої свободи…»

«Сотні зруйнованих життів, зруйнованих спортивних об’єктів, сотні спортсменів вимушені тренуватись та шукати спортивні бази поза межами України (а тисячі залишаються тренуватись вдома! Маючи жахливі умови… без світла, тепла і відчуття безпеки), - йдеться в дописі Марини Бех-Романчук. - Я залюбки запрошую всіх, хто говорить що «спорт поза політикою» відвідати Бахмут та потренуватись там на легкоатлетичній базі, де я перебувала на тренувальних зборах, чи відвідати Харків і сходити на тренування у плавальний басейн і готуватись там до Олімпійських Ігор, чи просто пройти цей важкий шлях який проходять всі Українські спортсмени! Я кожного дня читаю новини і не усвідомлюю, як взагалі може йти мова про допуск російських та білоруських спортсменів.. людей, які підтримали війну або просто мовчать, а тим часом їхня країна робить геноцид мого народу та знищує все на своєму шляху. Ми чудово розуміємо, яку роль відіграє спорт у політиці і наскільки він важливий для кожної країни! І ми повинні відстоювати свою позицію щодо недопуску атлетів країни агресора до міжнародних змагань, а особливо Олімпійських Ігор 2024! Спорт - це про мир! А ця країна несе лише війну та біль, і вже майже рік намагається знищити мій дім… Цій країні не місце серед цивілізованого світу!»

Марина Бех-Романчук засудила можливий допуск  російських та  білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях. Скрін допису з  instagram.com/marynabekh/

Нагадаємо, нещодавно Міжнародний олімпійський комітет (МОК) виступив за допуск російських і білоруських спортсменів до участі в змаганнях у Азії, за умови виступів під нейтральним прапором, через що ті можуть брати участь в Олімпіаді-2024, яка пройде в Парижі. Таке рішення вже засудили Латвія, Литва, Естонія та Польща. У спільній заяві міністри спорту цих країн звинуватили МОК у створенні спеціальних винятків, які дозволяють «використовувати спорт для легітимізації та відвернення уваги від загарбницької війни росії проти України».

6 лютого Верховна Рада України прийняла Постанову про звернення до парламентів країн світу, Міжнародного олімпійського комітету, національних олімпійських комітетів та міжнародних спортивних федерацій. У звернені наголошується, що пропозиції МОК є наругою над пам’яттю сотень тисяч громадян України, у тому числі більше 220 українських спортсменів, які самовіддано стали на захист країни і поклали життя в боротьбі за її майбутнє як демократичної європейської держави.

«Верховна Рада України вважає, що допуск російських та білоруських спортсменів до міжнародних спортивних змагань у час, коли триває війна російської федерації, спрямована на знищення Українського народу та Української держави, стане неприхованою підтримкою цієї війни та спробою умиротворення агрессора, - повідомляють у пресслужбі парламенту. - У зв’язку з цим, Верховна Рада України закликає Міжнародний олімпійський комітет, національні олімпійські комітети країн світу та міжнародні спортивні федерації заборонити участь російських та білоруських спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях, у тому числі Олімпійських іграх, до завершення збройної агресії російської федерації проти України, включно з виведенням військ з усієї території України та вирішенням питання компенсації російською федерацією заподіяних Україні збитків».

Читайте також: Хмельничанка Марина Бех-Романчук здобула бронзу на турнірі у Німеччині

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую