ye-logo.v1.2

Спортсмени з Хмельниччини здобули нагороди на чемпіонаті України з легкої атлетики

Спорт 2905
Четверо з дев
Четверо з дев'яти спортсменів від Хмельниччини отримали золоті, срібні та бронзові медалі. Фото: зі сайту Хмельницької ОВА

Андрій Атаманюк та Олександра Чернуха закріпилися в основному складі збірної команди України.

Нещодавно у Києві завершився чемпіонат України з легкої атлетики в приміщенні серед дорослих та молоді. На ньому змагалися 414 спортсменів з різних областей. Зокрема, дев’ять представників Хмельниччини. Четверо з них здобули золоті, срібні та бронзові медалі.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної військової адміністрації, в потрійному стрибку чемпіонкою стала Олександра Чернуха. Спортсменка змогла встановити особистий рекорд. Вона показала результат у 13,19 метра. Це забезпечило їй перемогу як серед жінок, так і серед молоді.

Ірина Шершал спершу з власним найкращим досягненням (2 хвилини 14,52 секунди) потрапила у фіналу бігу на 800 метрів. У підсумку вона посіла загальне шосте місце серед жінок, але третє — серед молоді. Фінальну дистанцію спортсменка подолала за 2 хвилини і 14,83 секунди.

Лідер нашої збірної 20-річний майстер спорту Андрій Атаманюк лише на 0,12 секунди на фініші бігу на три тисячі метрів поступився досвідченому Роману Ростикусу зі Львова. Його результат — 8 хвилин 16,60 секунди. Таким чином він здобу срібну нагороду серед чоловіків і золоту медаль серед молоді.

А Юлія Фіщук з Полонного пробігла три тисячі метрів з рекордним для себе результатом — 10 хвилин 40,04 секунди. Таким чином вона посіла сьому сходинку серед жінок, але серед молоді спортсменка здобула срібну медаль.

Хмельничанин Владислав Мартинюк також був близьким до сходження на п’єдестал пошани. Він четвертим завершив біг на три тисячі метрів з перешкодами серед чоловіків. Він подолав необхідну дистанцію за 9 хвилин 07,73 секунди.

«Тож Андрій Атаманюк та Олександра Чернуха закріпилися в основному складі збірної команди України, при цьому Олександра вкотре перевершила нормативи для участі в чемпіонатах Європи серед молоді (11-17 липня, Еспоо, Фінляндія) та юніорів (7-10 серпня, Єрусалим, Ізраїль)», — зазначили у пресслужбі Хмельницької ОВА.

Читайте також: Хмельничанка в складі команди здобула бронзову медаль з лижної акробатики

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую