ye-logo.v1.2

Футбол. Як «Поділля», «Агробізнес» та «Епіцентр» готуються до офіційних матчів

Спорт 3443
Андрій Ліповуз знову тренується з Поділлям, але чи виступатиме він за рідний клуб в новому чемпіонаті, поки говорити зарано
Андрій Ліповуз знову тренується з Поділлям, але чи виступатиме він за рідний клуб в новому чемпіонаті, поки говорити зарано. Фото: з архіву

Два клуби збираються повернутися до першої ліги, ще один – продовжити боротьбу в чемпіонаті.

Кам’янець-подільський «Епіцентр» завершив другий тренувальний збір, «Поділля» виступає на турнірі в Чернівцях, а «Агробізнес» лише готується до матчів. Три клуби, які до 24 лютого 2022 року представляли Хмельниччину в Професіональній футбольній лізі, вже влітку 2023 року знову можуть грати у ПФЛ.

І, якщо «Епіцентр» не призупинив виступати у чемпіонаті серед професіональних команда, то ось хмельницька та волочиська команди взяли паузу, і, схоже, готові повернутися до першості в першій лізі. Щоправда, з наступного сезону, адже нинішній вже триває.

Зокрема, волочиський «Агробізнес» проходить процес атестації. Головним тренером команди залишається Олександр Чижевський. Щоправда, хто гратиме за команду – поки невідомо. Утім, до нової першості ще чимало часу (орієнтовно вона розпочнеться в серпні), то ж тренерський штаб ще має час укомплектувати команду на новий сезон у першій лізі.

Хмельницьке «Поділля», яке вже поступово почало готуватися до повернення в першу лігу, поки грає на турнірі «На підтримку ЗСУ». Здебільшого, молодими футболістами, яким по 17-18 років. Утім, як раніше сайту «Є» казав головний тренер команди Віталій Костишин, як тільки закінчиться чемпіонат сезону 2022/2023 років у ПФЛ, чимало гравців, які раніше виступали за «Поділля», готові повернутися в Хмельницький. А поки разом із «Поділлям» участь у матчах у Чернівцях беруть Олександр Цибульник, Кирило Костенко та Андрій Ліповуз, які раніше захищали честь хмельницького клубу.

А ось «Епіцентр», який виступає в першій лізі та навесні змагатиметься в «Чемпіонській групі», завершив другий етап підготовки, який команда провела в Києві. Під час зборів, команда Сергія Нагорняка провела шість спарингів – три на першому етапі, стільки ж на другому. «Епіцентр» двічі переграв одного з лідерів чемпіонату Київської області ФК «Штурм» - 2:1 та 4:1, двічі зіграв із лідером другої ліги «Ниви» з Бузової Київської області – 1:1 та 2:0, зіграв і з першоліговим ФК «Чернігів» - 3:3. Сьогодні ж, 5 березня, кам’янчани поступилися лідеру чемпіонату Київщини ПФК «Дружба» з рахунком 2:0. Щодо кадрових перестановок у команді, то, нагадаємо, припинили співпрацю з Кирилом Костенком, Ростиславом Морозовим та Тарасом Горілим. Натомість днями підписали угоди з двома новачками. Гравцями «Епіцентру» стали 24-річний півзахисник Андрія Ляшенко, який цей сезон розпочинав у складі черкаського «ЛНЗ», а також 15-річний вихованець столичної ДЮСШ-21 Андрій Павлученко.

Попереду на «Епіцентр» очікують чергові тренувальні збори, які заплановані з 9 по 21 березня в Києві. Свій перший офіційний матч у 2023 році «Епіцентр» має зіграти 8 квітня вдома проти київської «Оболоні».

Читайте також: Волейбольний клуб «Поділля» отримав суперника у півфіналі

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую