ye-logo.v1.2

Футбол. Хмельницьке «Поділля» готується повернутися до першої ліги

Спорт 4894
Хмельницький ФК Поділля влітку 2023 року, ймовірно, знову виступати в першій лізі ПФЛ
Хмельницький ФК Поділля влітку 2023 року, ймовірно, знову виступати в першій лізі ПФЛ. Фото: з архіву

Хмельничани стартували на благодійному турнірі в Чернівцях.

Сьогодні, 28 лютого, в Чернівцях стартував благодійний турнір з футболу «На підтримку ЗСУ». Серед його учасників – хмельницьке «Поділля», яке через повномасштабне вторгнення рф минулого року, взяло паузу в змаганнях серед професіональних футбольних клубів. І вже влітку цього року матиме право повернутися до чемпіонату України серед команд першої ліги.

«У Чернівцях на турнірі виступає наша молодь – команда U-19, - розповів сайту «Є» головний тренер «Поділля» Віталій Костишин. – Утім, поступово ми вже готуємося до повернення в першу лігу. Сьогодні, до прикладу, на турнірі разом з молоддю зіграли Кирило Костенко та Олександр Цибульник. Звісно, вони поки лише, так би мовити, підтримують свою форму. Готові повернутися до «Поділля» й інші футболісти, які грали в нашому клубі в першій лізі. Але поки вони виступають за інші команди. Як тільки закінчиться чемпіонат сезону 2022/2023 років, чимало хлопців виявили бажання повернутися до «Поділля».

За словами Віталія Володимировича, «Поділля» вже поступово починає переглядати гравців, які в подальшому зможуть підсилити команду, коли та розпочне змагатися в першій лізі. «Але склад формуватимемо по завершенню діючого чемпіонату, бо зараз всі футболісти при командах, - продовжує головний тренер хмельничан. – Тож у новому сезоні в ПФЛ за «Поділля», думаю, гратиме чимало футболістів, які раніше виступали за нас, але будуть і нові гравці».

Щодо матчу на турнірні в Чернівцях, то хмельничани зіграли внічию з представником Суперліги Чернівецької області ФК «Фазенда». «У першому таймі Лень забив гол, але нам не вдалося втримати перемогу, - розповів Віталій Костишин. – Все таки у чернівчан досвідченіша команда, доросліші хлопці. Нам просто не вистачило досвіду та сил. Але нічого. У хлопців ще все попереду».

Свій наступний поєдинок «Поділля» проведе 2 березня проти чернівецької «Буковини», яка виступає в першій лізі. Зауважимо, що участь у змаганнях бере ще одна команда з Хмельниччини – срібний призер чемпіонату Хмельницької області «Колос» з Полонного. У першому турі вони перемогли 3:0 «Варатик» із Коломиї Івано-Франківської області. А в наступному турі, 2 березня, на «Колос» очікує матч проти «Фазенди».

Читайте також: Спортсмени з Хмельниччини здобули нагороди на чемпіонаті України з легкої атлетики

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую