ye-logo.v1.2

Футбол. Перший домашній матч «Епіцентра» та сенсація в Житомирі

Спорт 3076
Віталій Груша (з м
Віталій Груша (з м'ячем) - ексгравець волочиського Агробізнеса, заробив пенальті для Оболоні в матчі проти Епіцентра. Але кияни не реалізували 11-метровий удар. Фото: fc.obolon.ua

У першій лізі розпочалася боротьба за нагороди.

8-9 квітня в чемпіонаті України з футболу серед команд першої ліги, після зимової перерви, відновилися матчі. Єдиний представник Хмельниччини – кам’янець-подільський «Епіцентр» свій матч другого етапу змагань (у групі «Чемпіонська», в якій 8 команд виборюють право наступного сезону грати в найвищому дивізіоні) проводив у Києві проти «Оболоні». І подоляни зіграли внічию 0:0.

Матч «Епіцентр» - «Оболонь» мав пройти в Кам’янці-Подільському на стадіоні імені Токночеєва. Востаннє місто над Смотричем приймало футбольні поєдинки такого рівня ще в 1996 році. І ось, здавалося, що 8 квітня 2023 року великий футбол повертається в Кам’янець-Подільський. Але… своє корективи внесли погодні умови. 5 квітня місто засипало снігом, а тому 6 квітня керівництво ФК «Епіцентр» прийняло рішення – провести свій перший домашній матч 2023 року в Києві.

Погодні умови на Кам’янеччині вплинули на підготовку команду до гри. Як вже після матчу зізнався головний тренер «Епіцентру» Сергій Нагорняк, команда два дні не мала змоги нормально тренуватися і 6 квітня терміново виїхала до столиці.

Щодо самої гри проти «Оболоні», то в першому таймі перевагою в матчі володіли саме кияни. Ба більше, вже на 36 хвилині вони могли забити в ворота «Епіцентра», оскільки отримали право на пробиття пенальті. Та кам’янчан від голу, після удару Олега Слободяна, врятував голкіпер Роман Жмурко.

А вже в другому таймі на 57 хвилині матчу все змінилося. Адже «Оболонь» залишилася в меншості. І футболісти «Епіцентру» одразу ж створили ряд небезпечних моментів, які могли призвести до забитого голу. Утім, не реалізували їх. «Так грала складалася, що, напевно, ми з одного боку здобули очко, а потім… вилучення футболіста, десь могли і забити. Думаю, справедливий результат матчу – нічия», - сказав після гри Сергій Нагорняк.

Отож, «Епіцентр» - «Оболонь» - 0:0.

У 1 турі другого етапу в групі «Чемпіонській» не обійшлося без сенсацій. Один із лідерів змагань – житомирське «Полісся», вдома поступився запорізькому «Металургу» 1:2. І це перша поразка житомирян за весь чемпіонат.
Нагадаємо, у групі «Чемпіонській» грають чотири кращі команди з груп «А» та «Б». Вони розпочали другий етап змагань із тією кількістю очок, які набрали в очних протистояннях на першому етапі. Тож «Епіцентр» вийшов на старт із 8 балами. За регламентом змагань, дві кращі команди групи «Чемпіонська» отримають право наступного сезону грати в УПЛ. А команди, які посядуть 3-4 місця, позмагаються в серії плей-офф за путівку до найвищого дивізіону чемпіонату України з клубами, які за підсумками сезону 2022/2023 років в УПЛ посядуть 13 та 14 місця.

Свій наступний матч «Епіцентр» проведе 14 квітня в Черкасах проти «ЛНЗ». А ось вдома – у Кам’янці-Подільському, подоляни мають зіграти 22 квітня, коли прийматимуть запорізький «Металург».

Результати 1 туру другого етапу. Група «Чемпіонська»:

«Нива» (Тернопіль) – «ЛНЗ» (Черкаси) 1:2
«Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) - «Оболонь» (Київ) 0:0
«Карпати» (Львів) – «Кремінь» (Кременчук) 2:0
«Полісся» (Житомир) – «Металург» (Запоріжжя) 1:2

Турнірне становище команд:

1. «Оболонь» - 17 очок
2. «Полісся» - 16
3. «ЛНЗ» - 11
4. «Металург» - 10
5. «Епіцентр» - 9
6. «Карпати» - 9
7. «Нива» - 3
8. «Кремінь» - 2

Читайте також: Першість області з футболу: єдина ліга та матчі у два кола

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую