ye-logo.v1.2

Загальноміський збір на дрони-камікадзе: у Хмельницькому велосипедисти влаштували благодійний пробіг

Спорт 1714
Стартували велосипедисти від кінотеатру Шевченка
Стартували велосипедисти від кінотеатру Шевченка. Фото: автора

Подію організували у пам'ять про загиблого Віталія Поліщука.

Сьогодні, 21 травня, хмельничани влаштували благодійний велопробіг. Подію приурочили Дню Героїв, який в Україні відзначають 23 травня. Учасники пробігу долучилися до загальноміського збору на дрони-камікадзе для українських захисників.

Традиційно велосипедисти зібралися біля кінотеатру Шевченка, звідки колоною рушили центральними вулицями міста. Загалом доєдналося до заїзду понад дві сотні любителів двоколісних, разом зібрали понад 18 тисяч гривень.

Велопробіг провели у пам’ять про загиблого на війні Віталія Поліщука. Він був хмельничанином, громадським активістом, який займався популяризацією велоруху та розбудовою велоінфраструктури у нашому місті. Багато років поспіль Віталій був одним з основних організаторів велосипедних подій у Хмельницькому. Торік, 9 травня, він поліг на фронті, куди пішов захищати Україну добровольцем. Тепер, щоб вшанувати його ім’я, місцеві велоактивісти продовжують вже без нього організовувати різноманітні заїзди, але щоразу з благодійною метою.

«Ми сьогодні зібралися заради спільної справи. Ми сьогодні донатимо заради себе, щоб мати мирне небо. Щоб цей клятий окупант не прийшов у Хмельницький, не звільняв вас від ваших будинків, ваших мрій, ваших шкіл і садочків і всього того, що ми любимо. Тому що на сході України він знищує цілі міста і людей, які хотіли також жити, радіти та створювати сім’ї, - сказала дружина загиблого Віталія Поліщука – Анастасія Ярова. - Тому дякую, що ви щоденно допомагаєте нашим військовим, які жертвуючи своїм життям, захищають наші кордони. Я хочу, щоб наші вчинки та дії, були тією пам’яттю в честь загиблих воїнів. Щоб Україна для нас була не тільки на словах, але й ми щоденно робили щось для своєї країни, міста, для тих, хто захищає нас».

Віталій був радником міського голови з питань розвитку велоінфраструктури у Хмельницькому, очолював громадську організацію «Критична Маса Хмельницький». Про його участь у розбудові велоруху в обласному центрі розповів сьогодні заступник міського голови Василь Новачок.

«Цей пробіг – це не тільки про здоровий спосіб життя та популяризацію велоруху, вело транспорту. Це пам'ять про мільйони загиблих Героїв за українську державу в різні роки, в різні століття, в різні тисячоліття. Це також – збір на дрони, які зараз дуже потрібні на фронті. Для мене найголовніше – це пам'ять про Віталіка Поліщука. Не дивлячись на те, що він був дуже молодим хлопцем, він був не на свій вік мудрим і не на свій час, для нашого міста, інноваційним. Багато хто його не розумів, багато хто до цього часу не розуміє інноваційність і потреби, заради яких працював Віталік. Якщо говорити правду, коли я прийшов у владу 6 років тому, і я не сильно розумів для чого воно. Саме Віталік навчив, показав все, посадив на велосипед. І, власне, чим відрізняється Віталій від інших – він був громадським діячем. Він не критикував, а чітко пояснював. З ним було легко. Він завжди знаходив час допомогти, що незрозуміло – порадити фахово проєктантам. Цієї допомоги нам не вистачає. Дуже шкода, що Віталія з нами сьогодні немає. Але ми маємо жити, будувати в ім’я і пам'ять про Віталіка», - зазначив Василь Новачок.

Велосипедисти виконали Гімн України, вшанували хвилиною мовчання полеглих захисників України. Після того рушили вулицею Володимирською, Героїв Майдану, Кам‘янецькою, Зарічанською, Старокостянтинівським шосе, Проскурівською, повернувшись до кінотеатру Шевченка.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую