ye-logo.v1.2

Центром Хмельницького пробігли кількасот людей: збирали гроші спецпризначенцям

Спорт 2090
Захід проходив біля кінотеатру Шевченка
Захід проходив біля кінотеатру Шевченка. Фото: автора

Хмельничани продовжують бігати на підтримку військових.

Сьогодні, 3 червня, у Хмельницькому відбувся черговий благодійний забіг. Цього разу бігали, щоб підтримати бійців 8-го полку спецпризначення. Гроші, зібрані під час заходу, спрямують на закупівлю лазерних фар та планшетів військовим.

Подію організували на майданчику перед кінотеатром Шевченка, влаштувавши сімейне свято. Перед забігом впродовж кількох годин там діяла локація для дітей з розвагами, аквагримом, конкурсами, музичними виступами та різними активностями. Поруч розгорнули прилавки з різними смаколиками.

Сам забіг відбувався на двох дистанціях: для дорослих – 1 кілометр, для дітей – 200 метрів. Бігали активісти навколо скверу Шевченка. Як розповів організатор події, голова ГО «Підтримка України» Олександр Вербіцький, загалом в забігу взяли участь близько 250 людей. Фінішувальники отримали спеціально виготовлені медалі та сертифікати.

Захід вже традиційно влаштувала громадська організація «Підтримка України». До цього подібні благодійні забіги у Хмельницькому влаштовували й на підтримку інших військових підрозділів. У квітні хмельничани бігали, щоб зібрати гроші для прикордонників «Сталевого кордону», а в березні на підтримку новоствореного стрілецького батальйону «Штурм». Крім періодичних офлайн-забігів, також регулярно проводяться онлайн-забіги.

«Ми постійно допомагали Збройним Силам України і зрозуміли, що люди зараз готові допомагати тільки за обмін. Тому прийняли рішення давати їм спорт – це емоції від заходу, медалька і дофамін, який викидається від бігу. Вони трохи більше донатять і ми завдяки цьому можемо провадити такі збори», - говорить Олександр Вербіцький.

Скільки цього разу зібрали грошей, організатори планують остаточно підрахувати за кілька днів. Розраховують на мінімум 50 тисяч гривень, але сподіваються на більшу суму. Кажуть, крім донатів учасників, гроші передадуть і підприємці, які торгували на заході. Ті собі залишають собівартість, а різницю віддають на благодійність.

Більше про благодійний забіг у наших фото:

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую