ye-logo.v1.2

Футбол. «Агробізнес», «Поділля» та «Епіцентр» стратували в новому чемпіонаті (ФОТО)

Спорт 1996
Сергій Стень приніс Епіцентру першу перемогу в новому чемпіонаті України в першій лізі
Сергій Стень приніс Епіцентру першу перемогу в новому чемпіонаті України в першій лізі. Фото: автора

Відбулися матчі першого туру чемпіонату України в першій лізі.

Новий сезон у першому дивізіоні, в якому виступають одразу три футбольних клуби з Хмельниччини, розпочався. Щоправда, представники Хмельницької області здобули різні результати. Але попереду ще багато матчів та турнірна боротьба.

Пропустивши минулий сезон, волочиський «Агробізнес» свій стартовий матч проводив у Бучі Київської області проти «Ниви» з Бузової. Команда Олександра Чижевського, яка сформована з нових футболістів, переважна більшість яких немає досвіду виступів у Професіональній лізі, могла здобути виїзні очки. Але…

«Нива» вже на 9 хвилині матчу відкрила рахунок, завдяки влучному удару Данила Книша. Утім, «Агробізнес» доволі швидко відігрався – на 27 хвилині матчу Віталій Равлик скористався помилкою захисників «Ниви» та відновив рівновагу в рахунку. Цей гол став для «Агробізнеса» 50-им в історії виступів команди у першій лізію. Та господарі матчу на 64 хвилині знову вийшли вперед. Цього разу відзначився експівзахисник «Минаю» Руслан Паламар. Подоляни могли відігратися, але не реалізували свої моменти.

Далі на «Агробізнес» чекає матч Кубка України 2 серпня в Вінниці проти місцевої «Ниви». У чемпіонаті ж команда 6 серпня в Волочиську прийматиме харківський «Металіст».

Віталій Равлик став автором єдиного голу Агробізнеса в ворота Ниви Бузової

Віталій Равлик став автором єдиного голу Агробізнеса в ворота Ниви Бузової. Фото з fcab.com.ua

«Поділля», як і «Агробізнес», також пропускало минулий сезон. І ось повернення до першої ліги відбулося в Івано-Франківську в матчі проти «Прикарпаття».

Попри активний початок хмельничан, саме вони пропустили першими в цій грі. Вже на 8 хвилині матчу «Прикарпаття» заробило пенальті, який взявся виконувати Роман Барчук. Переграти голкіпера «Поділля» Антона Задерейка Барчуку не вдалося, але господарі вміло зіграли на добиванні й Андрій Хома відкрив рахунок у грі. Та на 32 хвилині матчу, після навісу зі штрафного Віталієм Каверіним, Станіслав Василенко з лінії воротарського майданчика зміг переправити м'яч у сітку воріт івано-франківців – 1:1.

Хмельничани могли і виграти цей матч. Але в тих моментах, які вони створили в другому таймі, «Прикарпаття» від голів врятував голкіпер Роман Герич. Отож, нічия.

Далі на «Поділля» очікує домашній матч у Кубку України 2 серпня проти тернопільської «Ниви». А 6 серпня – другий поєдинок у чемпіонаті – 6 серпня в Хмельницькому проти «Ниви» з Бузової.

Станіслав Василенко (у синьому) допоміг Поділлю зрівняти рахунок у грі проти Прикарпаття

Станіслав Василенко (у синьому) допоміг Поділлю зрівняти рахунок у грі проти Прикарпаття. Фото з facebook.com/fcpodillya

Єдиною командою з Хмельниччини, яка минулого чемпіонату грала в першій лізі, став кам'янець-подільський «Епіцентр». Кам'янчани, посівши 6 місце, змогли зберегти кістяк команди і на новий сезон. А в першому турі «Епіцентр» став єдиним представником Хмельнциької області, якому вдалося виграти свій матч. Сталося це в Ужгороді, де подоляни грали проти харківського «Металіста».

У цьому поєдинку все вирішив один гол. Владислав Мороз своїм довгим пасом майже від власного штрафного майданчика вивів Сергія Стеня віч-на-віч із голкіпером. Переграти воротаря півзхаснику «Епіцентра» не вдалося, але м'яч відскочив у бік Максима Гірного, який, поборошись із захиниском, опинився на газоні. Арбітр призначив штрафний удар, який результативно пробив Сергій Стень. Отож, в Ужгороді 0:1.

«Епіцентр» поки не повертаєтьсчя додому. Адже вже 2 серпня команда знову зіграє з «Металістом» в Ужгороді. Цього разу в рамках Кубка України. А 6 серпня в чемпіонаті проведе ще одну гру на Закарпатті – проти ФК «Хуст».

До вашої уваги фото з матчу «Металіст» - «Епіцентр»:

Сергій Стень створив чимало проблем захисникам Металіста

Сергій Стень створив чимало проблем захисникам Металіста.

Металіст - Епіцентр: гравці обох команд боролися за м'яч на кожній ділянці футбольного поля

Металіст - Епіцентр: гравці обох команд боролися за м'яч на кожній ділянці футбольного поля.

Станіслав Мораренко, ексгравець Поділля, цього сезону грає за Металіст

Станіслав Мораренко, ексгравець Поділля, цього сезону грає за Металіст.

Олександ Климець - єдиний новачок Епіцентру, який вийшов у стартовому складі

Олександ Климець - єдиний новачок Епіцентру, який вийшов у стартовому складі.

Металіст та Епіцентр до матчу 29 липня ще не зустрічалися

Металіст та Епіцентр до матчу 29 липня ще не зустрічалися.

Металіст - Епіцентр: матч, в якому було багато позиційної боротьби

Металіст - Епіцентр: матч, в якому було багато позиційної боротьби.

Металіст - Епіцентр

Металіст - Епіцентр

Металіст - Епіцентр

Металіст - Епіцентр

Металіст - Епіцентр

Епіцентр здолав Металіст в Ужгороді.

Читайте також:  У Хмельницькому провели футбольний матч пам'яті Віталія Балицького (ФОТО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую