ye-logo.v1.2

Марина Бех-Романчук – історичне досягнення хмельничанки на чемпіонаті світу з легкої атлетики

Спорт 2477
Марина Бех-Романчук із результатом 15 метрів стала србіною призеркою чемпіонату світу в потрійному стрибку
Марина Бех-Романчук із результатом 15 метрів стала србіною призеркою чемпіонату світу в потрійному стрибку. Фото: скрін з youtube.com/@SuspilneSport

Хмельницька легкоатлетка здобула першу в історії України срібну нагороду в секторі потрійного стрибка.

У Будапешті пройшли фінальні змагання чемпіонату світу з легкої атлетики в секторі з потрійного стрибка. Саме в ньому змагалася титулована хмельничанка Марина Бех-Романчук, яка до останньої спроби претендувала на чемпіонство. Але її результат перевершила Юлімар Андреа Рохас Родрігес з Венесуели. Тож наша спортсменка – срібна призерка. І це історичне досягнення!

Адже для України це 5 медаль в історії в секторі потрійного стрибку. Але «срібна» - перша. Саме її здобула Марина Бех-Романчук.

Ще в першій спробі хмельничанка стрибнула на 15 метрів. До її особистого рекорду не вистачало двох сантиметрів. Та з динаміки стрибків у фіналі, скаладалося враження, що Марина може перевершити своє досягнення. І в четвертій спробі вона приземлилася за позначкою 15,02 метри. Утім, перед цим був заступ, а тому спробу не зарахували.

До останньої спроби Бех-Романчук йшла на першій позиції, аж поки свою заключну сробу не виконала діюча чемпіонка світу та переможиці Олімпіади-2021 Юлімар Рохас. Спортсменка з Венесеули стрибнула на 15 метрів і 8 сантиметрів та виграла змагання. Марина Бех-Романчук - срібна призерка чемпіонату світу 2023 року.

«Мені здається, що могла стрибнути далі. Десь в деяких моментах трошки недопрацювала, не впоралася. Розраховувала на більший результат, але дякую Богу за те, що маю і насолоджуюся тим, що є», - псіля змагань сказала віцечемпіонка світу Марина Бех-Романчук. Та зізналася: «Я дуже хотіла золоту медаль. Не для себе, не для тренера, не для рідних, а для українців, щоб ми могли почути гімн України. Трошки не вдалося, але я сподіваюся, що наступного року я це виправлю». Ну, а в 2024 році Марина Бех-Романчук зможе перевершити своє досягнення на Олімпіаді в Парижі.

Читайте також: Нетішинець став бронзовим призером чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую