ye-logo.v1.2

Футбол. Як планують «перезимувати» клуби з Хмельниччини

Спорт 2493
Попередньо відомо, що другий етап чемпіонату України з футболу в першій лізі може розпочатися 23 березня 2024 року
Попередньо відомо, що другий етап чемпіонату України з футболу в першій лізі може розпочатися 23 березня 2024 року. Фото: з архіву

Наприкінці січня футболісти «Епіцентру», «Поділля» та «Агробізнесу» повернуться до тренувань.

Троє представників Хмельницької області в Професіональній футбольній лізі – кам'янець-подільський «Епіцентр», волочиський «Агробізнес» та хмельницьке «Поділля», навесні 2024 року продовжать змагатися в Першій лізі. Як відомо, «Епіцентр» та «Агробізнес» гратимуть у групі «Чемпіонській», а «Поділля» - у групі «Вибування». Тренери та футболісти цих клубів поки що у відпустках, але вже мають плани на зимову підготовку. Які саме – детальніше на сайті «Є ye.ua».

Хмельницьке «Поділля», як розповів «Є ye.ua» головний тренер Віталій Костишин, збереться в Хмельницькому орієнтовно 24-25 січня. «На жаль, у нас немає поля для тренування, - каже Віталій Володимирович. – Але хочемо днів 10 дати хлопцям бігової роботи, а також попрацювати в тренажерному залі. Далі ж… хотілося б кудись поїхати на збори, щоб провести два етапи по два тижні. Та чи вдасться – час покаже».

Щодо кадрової ситуації в «Поділлі», то хмельничани призипунили співпрацю з Іллею Коваленком та Євгеном Биковим. Завершилася оренда і в Станіслава Василенка, який повернувся до «Оболоні». Щоправда, не виключено, що Василенко знову повернеться в «Поділля» на умовах оренди. Водночас, як каже Віталій Костишин, взимку команда планує точкове підсилення декількох позицій.

Нагадаємо, «Поділля» в першій частині чемпіонату в групі «А» посіло 7 місце, а тому навесні гратиме в групі «Вибування», починаючи з 20 заліковими балами. У ній мають виступати 10 команд, й ті, які посядуть останні три місця, будуть переведені до другої ліги. А клуби, які посядують 6-7 місця зіграють матчі плей-оф із представниками другої ліги за місце в першій лізі.

Волочиський «Агробізнес», який в групі «А» посів 3 місце та гратиме в «Чемпіонській», планує вийти з відпустки 23 січня. Як розповіли в клубній пресслужбі, перший етап підготовки пройде у Волочиську. А з 15 лютого і до середини березня «Агробізнес» запланував збори на Закарпатті. Щодо кадрових питань, то поки відомо, що клуб залишили Назар Грицак, Влад Зоренко та Максим Тяпкін.

«Срібний» призер групи «А» - кам'янець-подільський «Епіцентр», за словами головного тренера Сергія Нагорняка, також планує вийти з відпустки наприкінці січня. «Плануємо три етапи підготовки, - каже Сергій Миколайович. – Усі в Києві». Щодо кадрових питань – то в кам'янчан поки все без змін. Утім, як зізнається наставник команди, взимку «Епіцентр» планує підсилитися кількома гравцями.

Нагадаємо, «Епіцентр» та «Агробізнес» в групі «Чемпіонська» стартуватимуть навесні з 31 та 29 заліковими балами відповідно. За підсумками змагань, команди, які посядуть 1-2 місця, отримають право виступати в УПЛ. Ті клуби, які фінішують на 3-4 місцях, зіграють матчі плей-оф із командами, які в УПЛ посядуть 13-14 місця.

Попередньо відомо, що чемпіонат України з футболу в першій лізі відновиться 23 березня 2024 року.

Читайте також: Волейбол. «Поділля» отримало суперників у Кубку України

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую