ye-logo.v1.2

Футбол. Команди з Хмельниччини зіграли в першій лізі заключні матчі 2023 року

Спорт 1776
Агробізнес та Епіцентр навесні зіграють у групі Чемпіонській, щоб поборотися за путівки до УПЛ
Агробізнес та Епіцентр навесні зіграють у групі Чемпіонській, щоб поборотися за путівки до УПЛ. Фото: з архіву

Після зимової перерви, два клуби виступатимуть у «Чемпіонській групі», один – в групі «Вибування».

Перший етап чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги позаду. За його підсумками, команди груп «А» та «Б» поділилися на дві зони по 10 команд, які навесні наступного року продовжать чемпіонат. Перші 10 – за нагороди, інші – за те, щоб залишитися в першій лізі.

Хмельницьке «Поділля», яке до матчу 18 туру вже не мало шансів на потрапляння до «Чемпіонської групи», свій заключний поєдинок проводило в Чернівцях проти «Буковини». Голи Максима Войтіховського та Кирила Костенка принесли хмельничанам перемогу. Тож «Буковина» - «Поділля» 0:2.

Волочиський «Агробізнес» грав в Івано-Франківську проти «Прикарпаття». Подоляни, хоч і гарантували собі вихід до «Чемпіонської групи», хотіли піти на зимову перерву із додатковими заліковими балами. Але… «Прикарпаття» здолало «Агробізнес» 2:0, завдяки чому також гратиме серед кращих десяти команд першої ліги.

Кам'янець-Подільський «Епіцентр» гостював у Бучі Київської області, де грав проби «Ниви» з Бузової. І два голи Максима Гірного принесли перемогу кам'янчанам. «Нива» - «Епіцентр» 0:2. До того ж, подоляни фінішували в групі «А» на другому місці. Щоправда, на наступному етапі стартуватимуть із четвертої позиції.

Що далі? «Епіцентр» та «Агробізнес» виступатимуть у «Чемпіонській групі», маючи ту кількість очок, яку вони здобули в групі «А». За підсумками другого етапу змагань, який попередньо розпочнеться в квітні 2024 року, команди, які посядуть 1-2 місця, отримають право виступати в УПЛ. Ті клуби, які фінішують на 3-4 місцях, зіграють матчі плей-оф із командами, які в УПЛ посядуть 13-14 місця.

«Поділля» навесні гратиме в групі «Вибування», в якій три останні клуби, за підсумками сезону, будуть переведені до другої ліги. А клуби, які посядують 6-7 місця зіграють матчі плей-оф із представниками другої ліги за «прописку» в першій лізі.

Група «Чемпіонська»

1. «Карпати» – 45 очок
2. «Інгулець» – 42
3. «Лівий берег» – 36
4. «Епіцентр» – 31
5. «Маріуполь» – 31
6. «Вікторія» – 30
7. «Агробізнес» – 29
8. «Полтава» – 29
9. «Нива» (Бузова) – 27
10. «Прикарпаття» – 26

Група «Вибування»

1. «Металург» – 25
2. «Буковина» – 21
3. «Поділля» – 20
4. «Нива» (Тернопіль) – 20
5. «Гірник-Спорт» – 17
6. «Кремінь» – 14
7. «Металіст» – 14
8. «Чернігів-ШВСМ» – 13
9. «Діназ» – 13
10. «Хуст» – 11

На наступному етапі команди проведуть по 10 матчів. Команди, які виступали в групі «А» гратимуть проти команд із групи «Б». Це означає, що «Епіцентр» та «Агробізнес» у «Чемпіонській групі» між собою не перетинатимуться.

Читайте також: Емоції «Агробізнеса», втрата очок «Епіцентра» та втрата шансів для «Поділля»

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую