ye-logo.v1.2

Легка атлетика. На юнацькій першості двоє подолян здобули нагороди

Спорт 720
Віталій Тарасюк став чемпіоном України зі спортивної ходьби на 5 000 метрів
Віталій Тарасюк став чемпіоном України зі спортивної ходьби на 5 000 метрів . Фото: Дмитро Путінцев

Участь у чемпіонаті України серед юнаків та дівчат 2007 року народження та молодших взяли 19 спортсменів із Хмельниччини.

У Києві пройшов юнацький легкоатлетичний чемпіонат України в приміщенні, участь в якому взяли понад 600 атлетів і атлеток з 24 регіонів України. І двом представникам Хмельниччини вдалося здобути медалі.

Віталій Тарасюк зі Старокостянтинова не лише продемонстрував свій персональний рекорд на дистанції 5 000 метрів спортивної ходьби (23 хвилини 57,41 секунди), а став чемпіоном України. Йому вдалося на фініші випередити старшого за нього на два роки Романа Цьомика з Житомирщини, який програв подолянину менше двох секунд та став срібним призером.

А ось хмельничанин Денис Салюк змагався у двох дисциплінах. Якщо в секторі стрибків у довжину він із результатом 6 метрів 7 сантиметрів посів п'яте місце, то в потрійному стрибку результат 13 метрів 40 сантиметрів приніс юному спортсмену бронзову медаль. До слова, до останньої спроби Денис претендував на «срібло», але його результат на 3 сантиметри перевершим Денис Спєхін із Чернігівщини.

У спортивній ходьбі на 3 000 метрів одна з наймолодших атлеток – Дарина Козка, який в березні виповнить 14 років, скала гідну конкуренцію старших за неї на 2-3 роки дівчатам. Але на фініші вихованка Славутської ДЮСШ була четвертою з результатом 15 хвилин 6,18 секунд. За крок до п'єдесталу пошани зупинився і вихованець Старокостянтинівської ДЮСШ Вадим Голянтус, який змагався в бігу на 60 метрів з бар'єрами. Його результат - 8,49 секунди.

У загальнокомандному заліку збірна Хмельницької області посіла 11 місце.

Нагадаємо, нещодавно пройшов командний чемпіонат України, участь в якому взяли семеро спортсменів із Хмельниччини. І двом з них вдалося здобути медалі в своїх дисциплінах.

Читайте також: Три рекорди України у 85 років встановив ярмолинчанин

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую