ye-logo.v1.2

Велика альтернатива великому Хмельницькому футболу

Спорт 2779
Фото: з архіву

Поганому танцюристу, кажуть, завжди щось заважає. А що заважає хмельницькому футболу?

З аматорським футболом у нас, здається, все в нормі. Проводиться першість міста, а в чемпіонаті області хмельницьке «Поділля» демонструє непогані результати. А ось із професійним футболом останнім часом якось все гірше та гірше. Цього року взагалі ситуація критична. Ось і вирішили ми проаналізувати «хворобу» хмельницького «Динамо» та підшукати футболу професійний замінник.

Все логічно

Лідери знизу – саме так нині можна охарактеризувати турнірне становище «Динамо» в другій лізі чемпіонату України. Команда хоч і не посідає останнього місця, але впевнено тримається у трійці аутсайдерів. Безумовно, причин такого результату - безліч. Від фінансування, до кадрової політики в клубі. Про гроші писали вже не раз, а ось про кадри… Нещодавно у матчі чемпіонату міста між «ДБК» та «Арсеналом» в складі останнього клубу вийшло вісім футболістів команди майстрів! І що? «Арсенал» ледве втримав перемогу, забивши три голи в ворота «ДБК» та пропустивши на один м’яч менше. І це при тому, що більшість футболістів «ДБК» прийшли на гру з роботи, а «арсеналівці»… професіонали. Ті, хто спостерігав за цим матчем, після гри заговорили: «Ось і рівень нинішнього «Динамо», а ми ще дивуємося, чому вони в другій лізі так грають. Та вони на першості міста аматорів ледве обігрують». Але, як казав президент України Леонід Кравчук: «Маємо те, що маємо».

Гра… не мільйонів

Видовищ та адреналіну можна отримати не лише під час перегляду футболу. Є ж в нас й інші масові ігрові види спорту. До прикладу, волейбол. Цього року хмельницький «Новатор» вперше в історії усіх професійних волейбольних клубів області виступає у найвищому дивізіоні країни – у Суперлізі. У найпрестижнішому дивізіоні виступають і регбісти, які нині лідирують у своїй групі. У першій лізі цього року виступатиме й футзальна команда «Спортлідер+», яка підсилилася новими виконавцями. Гандболістки «Хмельничанки», як і торік, змагатимуться у вищій лізі. Отже хоч і не відносять ці види спорту до «гри мільойнів», але досягення цих команд значно кращі, аніж у професійного футбольного клубу «Динамо».

Критикуєш – пропонуй

І все таки є чимало хмельничан, які не уявляють своє життя без великого футболу на найвищому рівні, тобто професійному. Але нині серед вболівальників склалася доволі незвична ситуація – все частіше доводиться чути, що… «Такий футбол нам не потрібен». Люди наче втомилися від хронічних поразок «Динамо», від відстутності «вогника» в очах багатьох футболістів, від засилля «легіонерів» у команді. Що ж робити? Варіантів, які пропонують шанувальники, всього три. Перший – знайти інвесторів, яких шукають вже декілька років, а віз і нині там. Другий – змиритися та чекати на кращі часи. І останній – розпустити футбольну команду! А там, дивись, через рік-два й справді знайдеться добродій, який підніме з колін професійний футбол Хмельницького.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую