ye-logo.v1.2

Досвід переміг молодість

Спорт 1908
Першим «проповзти» повз захист молдован вдалося Андрію Колеснику (з м’ячем).. Фото: Фото автора.

10 жовтня в Хмельницькому відбувся третій поєдинок серії плей-офф за 5-6 місця в чемпіонаті України з регбі серед команд Супер-ліги.

На спорткомплексі «Поділля» зійшлися «Оболонь-Університет» із обласного центру та «Динамо-Центр» із молдовського Тирасполя. До цього матчу рахунок у серії, яка триває до трьох перемог, був 1:0 на користь молдовського клубу, а тому ті, хто завітав на матч, сподівалися, що хмельничани зможуть зрівняти рахунок у серії, здобувши домашню перемогу. Але…
Слід розуміти, що боротьба за 5-6 місця – це вирішення питання, хто із цих команд посяде останнє місце в змаганнях, яке, між іншим, не означає, що цей клуб наступного року гратиме у нижчому дивізіоні. Мабуть, саме через це тренерський штаб «Оболоні-Університету» і вирішив задіяти в матчі чимало молодих регбістів, які  найближчим часом мають стати основою хмельницького регбійного клубу. І вони, між іншим, доволі непогано зіграли проти команди, в складі якої було декілька гравців збірної Молдови!  
Однак саме гості на 7-й хвилині матчу відкрили рахунок у грі, реалізувавши штрафний удар. Але через три хвилини подоляни вийшли вперед у рахунку. Спочатку «спробу» заніс Андрій Колесник, а потім Олексій Лещенко виконав «реалізацію». Здавалося, що господарі продовжать свій успіх, але ж гості не здавалися та почали активніше діяти на половині поля «Оболоні-Університету». Як наслідок, за десять хвилин до перерви рахунок був вже 7:22. Звісно, не на користь господарів поля. Але хмельничани доволі потужно провели останні хвилини першого тайму, фактично, не вилазячи зі штрафного майданчика гостей. Ось тільки очевидні помилки арбітра матчу завадили «Оболоні-Університету» здобути, як мінімум, 7 очок, оскільки рефері не бачив порушення з боку молдован, коли ті захищалися  та мали отримувати покарання у вигляді технічних очок та жовтих карток.  
У другій половині гри «Динамо-Центр» знову змогло занести «спробу» і рахунок 7:27 напружив не лише глядачів, а й регбістів хмельницької команди, які пішли вперед, як в останній бій. І на 17-й хвилині другого тайму в штрафному майданчику гостей виникла бійка, яка була нетривалою, але добряче «підігріла» глядачів на стадіоні, які активніше почали підтримувати свою команду. Така підтримка згодом позначилася і на результаті – Олександр Паляниця заніс «спробу», а Олексій Лещенко заробив 2 очки на «реалізації». Рахунок скоротився майже до мінімуму – 14:27. Потрібні були лише дві «спроби» та стільки ж «реалізацій». Але гравці «Динамо-Центру» не дозволили господарям зробити це, перемігши хмельничан із рахунком 32:14.
Що ж, 17 жовтня «Оболонь-Універси-
тет» зіграє черговий матч проти «Динамо-Центру». Цього разу у Тирасполі.  
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую