ye-logo.v1.2

Претендентів вісім, переможець один

Спорт 2416
Одним із найцікавіших матчів стала грала «Спортлідера+» з рівненським «Кардиналом-2»
Одним із найцікавіших матчів стала грала «Спортлідера+» з рівненським «Кардиналом-2». Фото: автора

У Хмельницькому відбувся третій всеукраїнський турнір з міні-футболу «Кубок Свободи», який був присвячений 103-й річниці з дня народження Степана Бандери

Позмагатися за почесний трофей цього року зголосилися вісім клубів, п’ять з яких захищали честь обласного центру. І через це, здавалося, шансів на те, що кубок залишиться в Хмельницькому – чимало. Але…

Попри те, що рівненський «Кардинал», який виступає в Екстра-лізі чемпіонату України з футзалу, в останній момент вирішив привезти на турнір «Кардинал-2», рівненчани все одно були одними з фаворитів змагань. Адже «кардиналівський» «дубль» підсилило одразу декілька гравців з першої команди. Зокрема, голкіпер Віталій Денюжкін, який не лише надійно захищав ворота своєї команди та був визнаний кращим воротарем «Кубка Свободи», а й три голи забив!

Фахівці футзалу «ставили» не лише на «Кардинал-2», а й на хмельницькі «Спортлідер+» та «Конфермат». Щоправда, волею жеребу рівненчани та «спортлідерці» не могли зустрітися в фіналі, оскільки за вихід до нього сперечалися між собою на груповому етапі. Саме заключний матч у групі «А», де окрім «Кардинала-2» та «Спортлідера+» виступали хмельницьке «Поділля-Фахівець» та тернопільський «Кардинал-2», став одним із найцікавіших. Рівненчани зі «спортлідерцями» в очній зустрічі мали вирішити, хто з них гратиме у фіналі, а хто у матчі за третє місце. Цей поєдинок, на думку багатьох присутніх, мав би бути битвою за «Кубок Свободи». Хмельничани, не реалізувавши декілька моментів у першому таймі, несподівано під завісу «двадцятип'ятихвилинки» пропустили гол. Але вже на першій хвилині другого тайму Олексій Колесников відновив «статус-кво». До речі, нападник «Спортлідера+» став кращим бомбардиром турніру. Ну, а матч проти «Кардинала-2» завершився внічию 1:1 і долю путівки до фіналу вирішували у серії пенальті. А це, як відомо, справжня лотерея. І фортуна посміхнулася гостям з Рівного, які здолали хмельничан з рахунком 4:2.

Ну, а в матчі за третє місце «Спортлідер+» переграв ФК «Славуту», який в групі «Б», в якій грали хмельницькі «Конфермат», «Університет» та «Спортлідер-2», посів друге місце. На 5 голів «спортлідерців» славутчани відповіли трьома. Але третє місце все одно не той результат, до якого прагнули гравці «Спортлідера+». Тому й не дивно, що радощів на їхніх обличчях не було. Команда ж жодного матчу не програла, окрім серії пенальті «Кардиналу-2», а посіла лише третє місце.

У фіналі ж рівненчанам протистояв «Конфермат», який до цього зазнав єдиної поразки від «Славути» з рахунком 6:5. І здолати гостей з Рівного хмельничанам не вдалося. Але «конферматівці» продемонстрували справжні бійцівські якості та характер. Поступаючись з рахунком 3:0, хмельничани відіграли два м’ячі: відзначилися Сергій Атласюк та Олексій Сендель. І, склалося враження, щоб зрівняти рахунок їм не вистачило хвилини-дві.

Кращим гравцем «Кубка «Свободи» визнали Олександра Басича з «Кардинала-2». Ще дві номінації дісталися гравцям «Конфермату» - Ростиславу Ціху та Ігорю Глушку. Першого назвали кращим нападником, а другого – кращим захисником.

Коментарі:

Нестор Махно 16.01.2012 11:02

ходив на матчі другого ігрового дня! дійсно Спортлідер проти Кардинала - це було видовище і справжня гра. вболівав за своїх, але рівняни також дуже сподобалися.  сподобалися діти у благодійному матчі. фінал також був цікавим, хоча обєктивно Кардинал був сильнішим і заслужено переміг.   дякую "СВОБОДІ" за турнір, це без перебільшення найцікавіше футзальне дійство в місті за останні роки.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую