ye-logo.v1.2

«Не виключаю того, що «Оболонь» переїде до Хмельницького», -

Спорт 3432
Валерій Крохан, директор хмельницького футбольного клубу
Валерій Крохан, директор хмельницького футбольного клубу . Фото: з архіву

заявив директор хмельницького футбольного клубу Валерій Крохан

Поки в чемпіонаті України з футболу серед команд другої ліги триває перерва, у хмельницькому продовжують гадати – чи продовжить «Динамо» виступати навесні. У минулому номері ми повідомляли, що хмельничанам руку допомоги простягнув київський клуб «Оболонь». Але цієї допомоги недостатньо, щоб була гарантія того, що у Хмельницькому й надалі існуватиме професійний клуб. Отже, що нині відбувається в «Динамо», ми поцікавилися в директора команди Валерія Крохана.

- Валерію Миколайовичу, новий рік настав, а проблеми залишилися старими?

- Скажу так, що потихеньку намагаємося вирішити наші проблеми. Головне, що команда, в якої фактично немає ні стадіону, ні автобусу, ні гуртожитку - існує і місце в другій лізі зберегла. Наприкінці січня або на початку лютого зберемо гравців та будемо готуватися до майбутніх матчів. Сподіваюся, що мудрі люди, які очолюють місто та область, цього року поставляться з розумінням до проблем команди та допоможуть їх вирішити.

- А гравці не розбіглися? До прикладу, Ростислав Певнєв вже перейшов до першолігового харківського «Геліоса»…

- Багато футболістів «Динамо» нині перебувають на перегляді в інших клубах. І це свідчить про те, що в нас цікава команда, потрібно було лише почекати рік-два, і хлопці б демонстрували зовсім інші результати. За Певнєва ми не отримали грошової компенсації, оскільки він належить запорізькому «Металургу». Але є такі футболісти, за яких ми зможемо отримати гроші, якщо в їхніх послугах будуть зацікавлені інші команди. Наразі мені відомо, що на перегляді в «Геліосі» перебуває й голкіпер Андрій Рябий. У молдовський «Зімбру» поїхав Максим Кривий, у Молдові шукає собі новий клуб і Денис Дяченко. Карілльо – на перегляді в ПФК «Севастополь», Місюра – у донецькому «Металурзі», Запорожець та Данченко – у харківському «Металісті». Буду радий, якщо вони підійдуть цим командам та будуть прогресувати. Ну, а ми виховуватимемо інших. Тим паче, що кістяк з місцевих футболістів залишився. Розраховуємо й на повернення травмованого Олексія Репи, і на «ветеранів» клубу – Лемішевського зі Шляховим. Ну, і будемо шукати нових виконавців. Але… поки не буде стабільного фінансування, про завдання підвищення в класі говорити не варто.

- Хмельницька міська рада на 2012 рік виділила «Динамо» 272 тисячі гривень. Наскільки ця сума є рятівною?

- Завдяки цим грошам команда буде забезпечена навчально-тренувальними зборами. Я вдячний владі за таку допомогу. Нам не потрібні великі кошти. Головне, щоб гроші надходили вчасно! До прикладу, футболіст знає, в який день він має отримати зарплату і, прийшовши, отримав її, а не обіцянку, що ось-ось йому заплатять. Так само і преміальні за перемогу. Якщо так буде, тоді й в «Динамо» гратимуть професійніші футболісти, які радуватимуть вболівальників як грою, так і результатом.

- Допомога футбольного клубу «Оболонь» - означає, що у киян є певні плани щодо розвитку футболу в Хмельницькому?

- Перш за все, я дуже вдячний президенту клубу Олександру Слободяну, що він у скрутний для нас час прийшов на допомогу. І, в розмові зі мною, Олександр В’ячеславович сказав, що «Динамо» може розраховувати на співпрацю з «Оболонню». Можливо, що ми об’єднаємося. Не виключаю того, що «Оболонь» переїде до Хмельницького, і тоді команда називатиметься по-іншому. До прикладу, «Динамо-Оболонь», або «Оболонь-Поділля». Але радіти ще зарано. Олександр Слободян дав 75 відсотків гарантій, що ми співпрацюватимемо. Звісно, будь-яка співпраця буде лише на користь хмельницькому футболу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую